Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στήριξη φωτοβολταικών


 

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω, για την προσομοίωση και επίλυση συστήματος στήριξης φωτοβολταικών συστημάτων θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί πρόγραμμα πεπερασμένων ?(μιλαω για τις βάσεις στήριξης και την πλατφόρμα) Μπορεί να φαίνεται λίγο άστοχη η ερώτηση αλλά δεν εχω ιδέα γύρω απο τα φωτοβολταικα , τουλαχιστον οσον αφορα το στατικο μερος αυτων.

Ευχαριστώ

 

~~~~~

Link to comment
Share on other sites

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θα πρέπει να ασχοληθείς με κάτι τέτοιο, εκτός αν πρόκειται για ειδική περίπτωση... Στα φωτοβολταϊκά συστήματα (συστήματα=λέξη κλειδί) εντάσσονται και οι κατάλληλες βάσεις οπότε ο προμηθευτής θα πρέπει να σου παρέχει πιστοποιημένα, μελετημένα,δοκιμασμένα προϊόντα στήριξης και τοποθέτησης των πανέλων.

Link to comment
Share on other sites

Μου είπαν ότι θέλουν συνεργασία για την στατική μελέτη , τώρα τι ακριβώς, θα το διαπιστώσω λιαν συντομως.Διαβασα κάπου οτι η μελετη γίνεται με πεπερασμένα και για αυτο κάνω μια ερευνα αν πραγματι είναι ετσι και αν καλυπτουν τα προγραμματα , πχ Φεσπα χωρις πεπερασμενα .

Link to comment
Share on other sites

Σε μελέτη ενός ΗΜ μιας μικρής Φ/Β εγκατάστασης ισχύος 15 kW σε ταράτσα δημοσίου σχολείου υπήρχε στο τέλος και η στατική μελέτη από ΠΜ για την επαλήθευση της αντοχής του κτιρίου στα πρόσθετα φορτία. Μην φανταστείς ότι ήταν και τόσο πολύπλοκη.

 

Οι στατικές μελέτες γίνονται από ΠΜ και σε περίπτωση μεγάλων έργων με συστήματα trackers σίγουρα οι μελέτες θα είναι πιο πολύπλοκες.

Οπότε η συνεργασία μαζί τους θα είναι απαραίτητη.

Link to comment
Share on other sites

Πάντα εξαρτάται τι κλίμακας είναι το έργο..

Πχ. σε ένα δώμα που χωράει 10 Kw, δε νομίζω οτι χρειάζεται κάτι διαφορετικό από την προσθήκη του φορτίου που δημιουργείται από τα φ/β, ιδιαίτερα αν δεν είναι πολύ ψηλή η κατασκευή οπότε μπορείς να αγνοήσεις τον αέρα.

Αν τώρα στηρίζεσαι σε ξύλινη ή μεταλλική στέγη, απλά πρόσεχε που πατάνε οι βάσεις των Φ/Β, για να δεις κοινώς ποιοι φορεις επιβαρύνονται.

Αναφέρεσαι κατ'αρχάς σε κτίριακό έργο ή σε πάρκο με tracker πχ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.