Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για άδεια καταστήματος ψιλικών


Recommended Posts

Καλημέρα. Γνωρίζει κανείς το νομικό πλαίσιο για την έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος ψιλικών που να έχει δυνατότητα πώλησης τσιγάρων;;;;Τι επιτρέπεται να έχει το κατάστημα ψιλικών σαν είδη, ποια δικαιολογητικά και πώς εκδίδεται η άδεια πώλησης τσιγάρων;;;;Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν προσοχή με τα τσιγάρα! Πελάτης μου πρόσφατα την πάτησε γιατί συνέστησε ομόρρυθμη εταιρεία (Ο.Ε) και όταν πήγε να πάρει άδεια από τη Νομαρχία για τσιγάρα του είπαν ότι τσιγάρα έχουν το δικαίωμα να πωλούν φυσικά πρόσωπα, αλλά όχι εταιρείες.

Εκείνο που έχεις να κάνεις είναι να βγάλεις άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Για αρχή ξεκίνα από δύο πράγματα:

1) Πήγαινε στο δήμο που ανήκει το κατάστημα και ρώτα τί δικαιολογητικά απαιτούνται (από δήμο σε δήμο διαφέρουν λίγο οι διαδικασίες).

2) Βρες τα σχέδια της οικοδομικής άδειας του κτιρίου και σύγκρινέ τα με την υπάρχουσα κατάσταση. Πολλές φορές τέτοιες υποθέσεις έχουν πρόβλημα από παράνομα πατάρια και άλλες παρατυπίες που υπάρχουν και οι οποίες δεν μπορούν να κρυφτούν, αφού πριν εκδοθεί η άδεια λειτουργίας γίνεται αυτοψία.

Link to comment
Share on other sites

Από μηχανικό απαιτούνται:

κάτοψη και τομή του χώρου

μελέτη πυρασφάλειας

αν δεν υπάρχει οικοδομική άδεια βεβαίωση χρήσεως χώρου από την πολεοδομία αφού καταθέσεις τα σχετικά σχέδια και έκθεση στατικής επάρκειας υπογεγραμμένη από 2 μηχανικούς. Η μελέτη πυρασφάλειας εγκρίνεται από την πυροσβεστική. Η δ/νση υγείας της νομαρχίας γνωμοδοτεί. Ο δήμος δίνει την προέγκριση και μετά την τελική έγκριση. Άρα πρώτα στον Δήμο (όπως είπε και ο Yorgos).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.