Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα υγρασίας σε παλαιό εξοχικό


Recommended Posts

Γεια σας.θα ηθελα να ρωτησω το εξης..

Εχω κατοικια σε χωριο της Ηπειρου κατασκευης 1969.Τα τελευταια χρονια κατοικειται μονιμα κι ετσι εχω ξεκινησει εργασιες συντηρησης και επισκευης.

Το προβλημα που αντιμετωπιζω εχει να κανει με υγρασια σε ολους τους τοιχους (μεσα-εξω).Η υγρασια ερχεται απο κατω(λογω περιοχης το προβλημα υπαρχει σχεδον σ ολα τα σπιτια)με αποτελεσμα οι σοβαδες μεχρι και 1-1.5μ.απο κατω προς τα πανω να πεφτουν.τι πρεπει να κανω για να λυσω το προβλημα;Δυστυχως δεν εχω ιδεα απο επισκευες και θα παρακαλουσα οποιον μπορει να με κατατοπισει σχετικα....Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Χριστίνα, καλύτερα να το δει μηχανικός για να μην ξανατρέχεις στο μέλλον. Χοντρικά θα σου πω ότι θα χρειαστεί καθαίρεση όλων των σοβάδων μέχρι του κατάλληλου ύψους και ξανασοβάτισμα με κατάλληλα μονωτικά υλικά. Υπάρχουν άφθονα και καλής αποτελεσματικότητας. Προηγουμένως θα πρέπει να προχωρήσεις σε εξάλειψη της αιτίας που δημιουργεί την ανιούσα υγρασία.Πχ ένας τρόπος είναι η έκχυση κατάλληλου υγρού σε οπές που θα έχεις ανοίξει προηγουμένως περιμετρικά σε όλες τις τοιχοποιίες που παρουσιάζουν το πρόβλημα. Αυτό το υγρό θα λειτουρήσει ως φράγμα κατά της ανιούσας υγρασίας. Υπάρχουν κι άλλες μέθοδοι, συζήτησέ τες με έναν καλό μηχανικό. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείς ότι δεν έχει υποστεί ζημιά ο φέροντας οργανισμός. Καλή επιτυχία.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση.Θα ηθελα με την ευκαιρια να ρωτησω και το εξης:καποιος μου προτεινε να ντυσω το σπιτι εσωτερικα με γυψοσανιδες αφηνοντας τους τοιχους οπως ειναι και εξωτερικα να βαλω τσιμεντοσανιδες.Μπορειτε να μου πειτε τη γνωμη σας;Προσωπικα πιστευω πως κατι τετοιο δεν θα λυσει το προβλημα της υγρασιας και ειναι μια ευκολη λυση που θα προσφερει μονο καλαισθησια στο σπιτι.Η μηπως οχι;

Link to comment
Share on other sites

Και πολύ σωστά πιστεύεις. Να μην το κάνεις, αν προηγουμένως δεν λύσεις το πρόβλημα της υγρασίας. Είναι η εύκολη λύση με ημερομηνία λήξης.

Link to comment
Share on other sites

θα το κάνει πολύ χειρότερο απο μέσα αλλα με εξωτερικό φερετζέ!!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι τα εξής

1. Καθαίρεση όλων των επιχρισμάτων έως και πάνω από 20 εκ. από το ανώτατο ύψος εμφάνισης της ανιούσας υγρασίας-άλατα.

2. Αποξήλωση του δαπέδου (γκρό-μπετό) και εκσκαφή των επιχωμάτων (μπάζα) πάνω από 25 εκ. και διάστρωση γαρμπιλιού πάχους 25 εκ.

3. Στρώσιμο naylon στο γαμπίλι και σκυροδέτηση γκρό-μπετόν 12-15 εκ.

4. Εάν μπορείς εξωτερικά σκάψε στενή τάφρο και εφόσον δεν έχεις υπερυψωμένο υπόγειο ορίζοντα νερού, γεμισέ το με γαρμπίλι, και πάνω σφραγισέ το με γκρό-μπετό πλάτους τουλάχιστον 1,00 μ με έντονη κλίση προς τον περιβάλλοντα χώρο, δηλ. κλίση 3%.

4. Καθαρισμός εις βάθος των αρμών της τοιχοποίας και αφού στεγνώσει τελείως κανονικό σοβάντισμα χωρίς κανένα πρόσθετο.

5. Εάν πάλι δεν μπορείς να αποξηλώσεις το δάπεδο, τότε καθαίρεσε το σοβά οπωσδήποτε , καθάρισε τους αρμούς και κτίσε ένα όρθιο τουβλο 6 εκ και βάλε ένα μαρμαράκι πάνω για καπάκι, όπου μπορείς άνοιξε τρύπες στους εξωτερικούς τοίχους για να εξαερώνεις την υγρασία που θα ανεβαίνει και θα εξατμίζεται στο διάκενο.

Ότι δεν έγινε αντιληπτό ρώτα, οι 2 μέθοδοι έχουν εφαρμοσθεί κατά κόρον από εμένα προσωπικά και αποδίδουν πλήρως. Τα ακατοίκητα γίνονται κατοικήσιμα.

Link to comment
Share on other sites

Το χρησιμοποίησα σε δεξαμενή πόσιμου νερού και η επάλειψη έγινε από συνεργείο της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας της Ελλάδας σαν Επιβλέπων. Προσωπικά δεν θα το ξαναχρησιμοποιήσω διότι θέλει πολύ προσεχτική προετοιμασία.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν θα το ξαναχρησιμοποιήσω διότι θέλει πολύ προσεχτική προετοιμασία.

 

Αυτο ειναι το προβλημα????

Μια χαρα ευκολη ειναι η προετοιμασια...

Το συνεργειο μαλλον δεν θα το ειχε δουλεψει ποτε...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.