Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα υγρασίας σε παλαιό εξοχικό


Recommended Posts

Υπάρχουν πιστοποιημένα συνεργεία οπότε δεν βλέπω πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Συνάδελφε Ροδόπουλε η Σύμβαση δεν προβλέπει οι εργασίες να γίνονται από πιστοποιημένα συνεργεία. Άλλο εκπαιδευμένα και άλλο πιστοποιημένα. ΠΡΟΣΟΧΗ

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά χρησιμοποιώ συνεργεία που είναι εκπαιδευμένα/εξουσιοδοτημένα και καλύπτονται από επαγγελματική αστική ευθύνη για το κόστος του έργου με βάση τον χρόνο της μελέτης, πχ 10-30 χρόνια.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το προβλημα είναι 1. η ανοδική τριχοειδή υγρασία λόγω παλαιόττητας των τοίχων 2.η διαφορά του pH μεταξύ πέτρας και αρμού κτισίματος ή του σοβά 3. η ένταση του μαγνητικού πεδίου της γης λόγω μια ροής νερού στο υπέδαφος (αν η υγρασία παρουσιάζει διακύμανση στην κατανομή της στους τοίχους. Το φαινόμενο είναι ηλεκτροφυσικό και δεν λύνεται με μονώσεις

Ψάξε λύσεις πέρα από μονώσεις.

Link to comment
Share on other sites

δες και εδώ (χωρίς να αποτελεί διαφήμιση)

http://www.dryhomecenter.gr/?page_id=5

 

παλιά είχα βρει στο internet και με αμπούλες (χημική μέθοδο αν δεν κάνω λάθος)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Το χρησιμοποίησα σε δεξαμενή πόσιμου νερού και η επάλειψη έγινε από συνεργείο της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας της Ελλάδας σαν Επιβλέπων. Προσωπικά δεν θα το ξαναχρησιμοποιήσω διότι θέλει πολύ προσεχτική προετοιμασία.

Η εφαρμογή κάθε επαλειφόμενου τσιμεντοειδούς βάσης στεγανωτικού υλικού απαιτεί ακριβώς την ίδια προετοιμασία της επιφάνειας (βέπε τεχνικά φυλάδια κάθε υλικού ).

Η διαφορά είναι οτι τα συμβατικά στηρίζονται στο πάχος στρώσης ενώ το PENETRON λειτουργεί ενδοχημικά .

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

 Καλησπέρα, είμαι νέος στο φόρουμ και δεν είμαι μηχανικός , απλά θα ήθελα να πάρω κάποιες γνώμες για καινούρια υλικά που έχουν βγεί πάνω στο πρόβλημα της ανοδικής υγρασίας.

Υπάρχει ένα σπίτι σε ένα χωρίο το οποίο είναι χτησμένο απο πέτρα και κακής ποιότητας λάσπης (λογικά με άμμο θαλάσσης) το σπίτι έχει ανακαινιστεί και έχει σοβαντιστει χωρίς καμία μνεία για την ανοδική υγρασία, με αποτέλεσμα να ξερνάει το χρώμα χαμηλά σε όλο το τοίχο, ενώ σε ένα τοίχο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και ξερνάει το σοβά στο 1.5m, γιατί έξω απο αυτό υπάρχουν σκαλιά,και το πάτωμα του σπιτιού είναι μισό μέτρο υψηλότερο απο το εξω, εκεί θα ξηλώσω τις εξωτερικές πλάκες που ειναι έξω απο τον τοίχο και θα ρίξω τσιμετοκονία με ρεβινέξ, σίγουρα με αυτο ο τοίχος θα τραβάει λιγότερο.ενώ θα αλλαχτεί ότι παλιά σωλήνα ύδρευσης υπάρχει(περνάνε μερικές αρχαίες σωλήνες) σίγουρα με αυτο ο τοίχος θα τραβάει λιγότερο.Να προσθέσω ότι το σπίτι ειναι σε παραδοσιακό κυκλαδίτικο χωρίο, με το ένα σπίτι δίπλα στο άλλο και οι δρόμοι ειναι μικρά σοκάκια με πλάκες.Κατω απο το σπίτι υπάρχει κατώι , ενώ δυστηχώς ένα το μπάζοσαν κακώς προφανώς! επίσης λειτουργώ όλο το χρόνο αφυγραντήρες

 

Στο ιντερνετ είδα διάφορα υλικά , όπως ειδικό σοβά που αναπνέει , είδα ενέσιμα προϊόντα που δεν χρειάζονται ειδικό εξοπλισμό για να εφαρμοστούν,
ένας μηχανικός μου είπε να περάσω το τοίχο με τσιμετοκονία μέχρι το 1.5 μέτρο για να φυλακίζεται η υγρασία στη πέτρα.
Τελικά τι ειναι σωστό? οι ενέσεις θα δουλέψουν? ο ειδικός σοβάς που αναπνέει? ειδα και ειδικό χρώμα sikamur που αναπνέει, αν βάψω το σπίτι με αυτό θα κάνει δουλειά ? δυστυχώς έχει είδη βαφτεί με πλαστικό .Επίσης είδα κάτι πλαστικά σωληνάκια που τρυπάς τον τοίχο και τα βάζεις για να αναπνέει , τα έχει δοκιμάσει κανείς αυτά?

 
 

 

Edited by jery
Link to comment
Share on other sites

επίσης αυτό δεν το κατάλαβα

 

 

5. Εάν πάλι δεν μπορείς να αποξηλώσεις το δάπεδο, τότε καθαίρεσε το σοβά οπωσδήποτε , καθάρισε τους αρμούς και κτίσε ένα όρθιο τουβλο 6 εκ και βάλε ένα μαρμαράκι πάνω για καπάκι, όπου μπορείς άνοιξε τρύπες στους εξωτερικούς τοίχους για να εξαερώνεις την υγρασία που θα ανεβαίνει και θα εξατμίζεται στο διάκενο.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.