Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βοήθεια για επιλογή σχολής στο μηχανογραφικό


Recommended Posts

Γεια σας,πιθανοτατα να υπαρχει ηδη παρομοια συζητηση ωστοσο θα εκτιμουσα την γνωμη των μελων του forum καθως βρισκομαι σε μια συγχυση αυτην την περιοδο της καταθεσης των μηχανογραφικων..Για να μπω στο θεμα...φετος εδινα δευτερη φορα πανελληνιες..την πρωτη περασα στην σχολη μηχανικων περιβαλλοντος στην οποια ειμαι και κανονικα γραμμενος..την δευτερη λογω καποιων ατυχιων δεν πιανω τους πολιτικους μηχανικους και τους αεροναυπηγους τους οποιους και στοχευα..ωστοσο η σχολη Ηλεκτρονικων Μηχανικων και Μηχανικων Η/Υ στα Χανια,Μηχανικων Η/Υ στην Πατρα και Μηχανικων Η/Υ Τηλεπικοινωνιων και Δικτυων στον Βολο μου εχουν κινησει το ενδιαφερον..η ερωτηση μου,λοιπον, ειναι πια σχολη μεταξυ των αυτων που ανεφερα και των ΜΗΠΕΡ θα επιλεγατε με κριτηρια

1)το ενδιαφερον των σπουδων

2)το ευρος επαγγελματικων δραστηριοτητων μετα την αποφοιτηση

3)την επαγγελματικη αποκατασταση

προτασεις για αλλες ειδικοτητες μηχανικων ειναι επισης δεκτες :P..εχουν μεινει λιγες μερες για το μηχανογραφικο οποτε θα εκτιμουσα καποια απαντηση..ευχαριστω προκαταβολικα

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 59
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Το πρώτο από τα ερωτήματά σου είναι πέρα για πέρα υποκειμενικό, ό,τι και να σου πει ο κάθε συνάδελφος αυτό κρίνεται αποκλειστικά και μόνο από την έρευνα που θα κάνεις κατεβάζοντας τους οδηγούς σπουδών των τμημάτων και συγκρίνοντας αυτά που θα δεις με τα δικά σου γούστα (για να το πω απλά).

 

Τα 2 και 3 είναι ουσιαστικά το ίδιο ερώτημα: πόσο εύκολα θα βρω δουλειά. Και πολύ φοβάμαι ότι με τις τωρινές συνθήκες και με αυτά που προδιαγράφονται για το άμεσο μέλλον η απάντηση είναι ότι πλέον στο θέμα αυτό ελάχιστη διαφορά έχει η κάθε μία ειδικότητα των μηχανικών από την άλλη αν μιλάμε για όρους αγοράς εργασίας ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Για εξωτερικό, προσωπικά δε μπορώ να σε βοηθήσω.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου φοιτητή, όσο έχεις ακόμα καιρό να συμπληρώσεις βιογραφικό, συ προτείνω να μάθεις όσο περισσότερα μπορείς για τις 3 σχολές που σε ενδιαφέρουν. Αλλά θα ήθελα να σου πω κάποια πραγματάκια:

Και οι 3 σχολές που σκέφτεσαι έχουν μεγάλη διαφορά από τους Μηχανικούς Περιβάλλοντος. Ασχολούνται κυρίως με hardware, software και τηλεπικοινωνίες, πράγματα που δε ξέρω αν μέχρι τώρα σε ενδιαφέρουν έστω και λίγο (αν δε σε κάνουν κλικ, μην ασχοληθείς καν, πρέπει να σε ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι για να ασχοληθείς μιας και στις σχολές αυτές πέφτει "κάψιμο" τρελό, χαχαχαχα)

Δε ξέρω για ποιό λόγο θες να παρατήσεις του ΜηΠερ... Εγώ θα συνέχιζα σε αυτήν την σχολή, έχει προοπτικές και ελπίδες, αν μάλιστα και δοθούν όλα τα ΕΔ που τους αναλογούν θα είναι ακόμα καλύτερα...

Link to comment
Share on other sites

Πρωτα πρωτα που ξερεις οτι δεν πιανεις την βαση στις σχολες που προανεφερες, απο την στιγμη που δεν ειναι συγκεκριμενη και αλλαζει καθε χρονο;

Στα αλλα οπως ειπε και ο στρατος τουλαχιστον με την παρουσα κατασταση οι προοπτικες αποκαταστασης ειναι ουσιαστικα μηδαμινες οποιαδηποτε ειδικοτητα και αν ακολουθησεις.

Link to comment
Share on other sites

Μηδαμινές δεν θα το έλεγα προσωπικά, καλό είναι να μην κόβουμε τα φτερά στους νέους και μελλοντικούς ίσως συναδέλφους μας, ή τουλάχιστον δεν εννοούσα προσωπικά αυτό.

 

Το σίγουρο είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ πολύ δύσκολα για όλους τους μηχανικούς ανεξαρτήτως ειδικότητας στην Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για τις απαντησεις..οσον αφορα τις ερωτησεις μου 2 κ 3 μαλλον δεν τις διατυπωσα καλα..θα δωσω ενα παραδειγμα για να καταλαβαιτε τι εννοω..για παραδειγμα ο γιος ενος εργοστασιαρχη εχει σιγουρη επαγγελματικη αποκατασταση ωστοσο οι το ευρος των επαγγλεματικων του δραστηριοτητων ειναι περιορισμενο καθως προφανως θα εργαστει σε καποιο δοιηκητικο ποστο..

Οσον αφορα την τρελα για υπολογιστες που ανεφερε καποιο μελος του forum δεν μπορω να πω οτι την εχω..ωστοσο με αρεσε πολυ το μαθημα του προγραμματισμου που εκανα φετος και σημειωσα αριστες επιδοσεις..

Επισης οι βασεις των σχολων οντως δεν ειναι σταθερες αλλα εχουν μια αποκλιση +200 -200 αρα δεν τις πιανω..

Και για να απαντησω στην ερωτηση καποιου φιλου για τον λογο που απορριπτω τους ΜΗΠΕΡ..η απαντηση ειναι οτι δεν απορριπτω τους ΜΗΠΕΡ αλλα σκεφτομαι σοβαρα να παω εκει τελικα..αυτο που με αποθαρρυνει ειναι οι εγκαταστασεις του δημοκριτειου καο το γεγονος οτι απο οτι καταλαβα στη ελλαδιτσα μονο μελετες κανεις σαν ΜΗΠΕΡ..

Περιμενω περεταιρω γνωμες και πληροφοριες καθως η προθεσμια καταθεσης μηχανογραφικων πλησιαζει..

Link to comment
Share on other sites

Και για να απαντησω στην ερωτηση καποιου φιλου για τον λογο που απορριπτω τους ΜΗΠΕΡ..η απαντηση ειναι οτι δεν απορριπτω τους ΜΗΠΕΡ αλλα σκεφτομαι σοβαρα να παω εκει τελικα..αυτο που με αποθαρρυνει ειναι οι εγκαταστασεις του δημοκριτειου καο το γεγονος οτι απο οτι καταλαβα στη ελλαδιτσα μονο μελετες κανεις σαν ΜΗΠΕΡ..

Περιμενω περεταιρω γνωμες και πληροφοριες καθως η προθεσμια καταθεσης μηχανογραφικων πλησιαζει..

 

Φίλε, δεν είναι έτσι... Οι ΜηΠερ μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από μελέτες... Κάτσε ΜηΠερ και το Δημοκρίτειο θα σε ανταμείξει (χιχιχιχ, είμαι και γω απόφοιτη ΔΠΘ)

Link to comment
Share on other sites

Επειδή αυτό το συζητάω και σε άλλο θρεντ, δεν ξέρω με ποιο κριτήριο βγάζετε αυξομειώσεις των 200 μορίων. Κι εγώ έτσι όπως το έκοψα φέτος βλέπω και χιλιάρια κάτω, ακόμα και στα πολυτεχνεία με ζήτηση, αλλά όπως και οι διαφωνούντες με αυτό, δε μπορούμε να το στηρίξουμε με στοιχεία.

 

Γιωρίκα, αυτό με τον γιο του εργοστασιάρχη είναι τελείως άκυρο. Για πολλούς λόγους. Πρώτα απ' όλα αν ο μπαμπάς εργοστασιάρχης είναι σώφρων για καμια πενταετία τουλάχιστον θα χώσει τον γιο στα ΤΑΡΤΑΡΑ της παραγωγής. Οι μεγαλύτεροι και πιο έμπειροι από εμένα ξέρουν τι εννοώ, αλλά κι εσύ μπορεί να το ψυλιάζεσαι. Στο ίδιο δε χρονικό διάστημα ένας μηχανικός "γραμμής" μπορεί να διαπρέψει στη μονάδα και να έχει φοβερή εξέλιξη.

 

Και δεύτερον, ο γιος του εργοστασιάρχη (όπως και ο μπαμπάς) μένουν εύκολα στον δρόμο, ειδικά στην Ελλάδα. Πιο εύκολα ίσως και από τον μηχανικό παραγωγής.

 

Γι' αυτό και είναι άκυρο το παράδειγμά σου.

Link to comment
Share on other sites

Παντως με τον καλλικρατη οι 3 αυτες σχολες υπολογιστων θα ενωθουν με τους ηλεκτρολογους ειδικα στα χανια και στον βολο εχουν ξεκινησει και το εχουν ζητησει χρονια να ενωθουν .. Ξερω ομως οτι οι μηχανικοι υπολογιστων της πατρας ή αλλιώς CEID εχουν πολυ καλους καθηγητες πολυ καλη οργανωση και γενικως ειναι μια καλη ΑΛΛΑ πολυ δυσκολη σχολη και πρεπει να ψαχτεις αρκετα και να σου αρεσει αρκετα !! Ειμαι στους μηχανολογους και αεροναυπηγους μηχανικους της πατρας και σου λεω απο πειρα οτι οι μηχανικοι υπολογιστων ειναι πολυ πιο δυσκολη σχολη απο την δικη μου !! Στο μεταξυ βαλε πρωτα τις σχολες που θελεις πολιτικους κλπ γιατι ακουγονται για πτωση βασεων εως 500 μορια ;)!!! Οσο για μηχανικους περιβαλλοντος η γνωμη μου ειναι καλυτερα μηχανικος υπολογιστων ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.