Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βοήθεια για επιλογή σχολής στο μηχανογραφικό


Recommended Posts

ισως το παραδειγμα μου να ειναι ακυρο...παντως εννοω οτι για μενα η επαγγελματικη αποκατασταση και το πληθος των πραγματων με των οποιων μπορεις να ασχοληθεις αποτελουν ξεχωριστα κριτηρια..το τμημα της πατρας εχω καταλαβει ομως οτι ασχολειται αποκλειστικα με Η/Υ..κανω λαθος??το τμημα στα Χανια ωστοσο καλυπτει και αλλους τομεις της τεχνολογιας..με προβληματιζει η πολη λιγο βεβαια...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 59
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Καλησπερα παιδια.

 

Giwrika συγχωρεσε με που ερχομαι με ερωτησεις στο ποστ σου, αλλα θελω και εγω να θεσω καποια ερωτηματα σχετικα με το αυτο το θεμα.

 

Καταρχη να συστηθω, το ονομα μου ειναι Μωυσης. Φετος εδινα πανελλαδικες εξετασεις για πρωτη φορα. Χθες πηρα τα αποτελεσματα μου, ειχαμε καποιες στραβες και αυτα επεσαν στα 14.677 (χαλια..)

 

Επειδη οι στοχοι μου ηταν υψηλοι (κανω αναφορα παρακατω), οι επιλογες που εχω ειναι ειτε να γραφτω σε μια σχολη σε αυτα τα μορια, να ξαναδωσω ή να φυγω στο εξωτερικο.

 

Σαν πρωτο στοχο ειχα την ΣΜΑ ακολουθουμενη απο το τμημα Μηχανολογων και Αεροναυπηγων στην Πατρα (τα διπλα δικαιωματα Μηχανολογου και Αεροναυπηγου με προσελκυουν αλλα με μπερδευει λιγο ο ορος του Αεροναυπηγου), δηλαδη σκεφτομουν κατι σχετικο με μηχανικος αεροσκαφων. Παρατηρησα ομως οτι υπαρχει διαφορα συμφωνα με τα λεγομενα σας αναμεσα στον Αεροναυπηγο και τον Μηχανικο Αεροσκαφων. Σε αυτο το σημειο θελω την βοηθεια σας. Εγω στο μυαλο μου το ειχα π.χ, εχουμε μια ταδε βλαβη, γινεται η επισκοπηση της απο τον μηχανικο (εμενα π.χ) και την διορθωνουν καποιοι τεχνιτες(?). Οπως καταλαβαινεται ειμαι λιγο εκτος πραγματων και θα ηθελα να με πληροφορησετε για να καταλαβω τι παιζει στο περιπου και να μου προτεινετε διεξοδους, οσο αναφορα τις σπουδες.

 

Στα συγκεκριμενα μορια, εχω προσβαση μαλλον στην σχολη Μηχανικων Ορυκτων Πορων στο Πολυτεχνειο της Κρητης. Εχω διαβασει καποιες πληροφοριες αλλα δε μπορω να πω οτι εχω καλυφθει πληρως. Επισης, εχω δει ενα τμημα Γεωλογιας (δε ξερω αν σχετιζεται με μηχανικους) αλλα στα μεταπτυχιακα του ειδα οτι σχετιζεται με ορυκτους πορους, για αυτο θα ηθελα να μου πειτε, εαν γνωριζεται περι αυτης της σχολης. Εν τω μεταξυ, γενικοτερα υπαρχει η δυνανοτητα μετα το περας π.χ αυτης της σχολης πολυτεχνειου ορυκτων πορων κατακτηριων για την εισαγωγη σε αλλο τμημα πολυτεχνειου, υφιστανται κατακτηριες? (Της Πατρας π.χ) Δυο λογακια για αυτο το τμημα αν εχετε την καλοσυνη.

 

Τελος, θα επιθυμουσα και δυο λογια για τους Μηχανολογους.

 

 

Υ.Γ: Ζητω συγγνωμη για την πολυλογια, αλλα οπως καταλαβαινεται ειναι ενα θεμα μου καιει παρα πολυ και θελω να εχω ενα ευρος πληροφοριων ωστε να μπορω καθαρα να επιλεξω (να θεσω ως στοχο καλυτερα, καθως δε πιανω καμια σχολη εκτος των Ορυκτων και της Γεωλογιας).

 

Y.Γ.2: Επειδη εχω κανει ομοιο ποστ σε ενα θεμα για μηχανικους αεροσκαφων που βρηκα, εαν δεν εχετε γνωσεις-πληροφοριες μπορειτε να παραλειψετε τις ερωτησεις του μηχανικου αεροσκαφων αν θελετε.

 

Ευχαριστω εκ των προτερων

Link to comment
Share on other sites

H επαγγελματικη αποκατασταση οφειλεται σε εσενα εαν δεν αγαπησεις οποια σχολη και να πας δεν προκειτε να κανεις κατι, οσο αφορα την σχολη την Η/Υ μπορεις να ασχοληθεις απο τα πολυ απλα του ιεκ δλδ web design κτλ εως οσο θες εσυ να προχωρησεις, και οσο ασχοληθεις ΑΛΛΑ αποκλειστικα πανω σε υπολογιστηκα συστηματα (εχει διαφορα απο τον υπολογιστη, μην περιμενεις να βγεις απο την σχολη και να ασχολεισαι με laptop και pc), τωρα εαν δεν ενδιαφερεσαι για hardware αλλα θες software να σου πω οτι δεν εχει καμια σχεση με τον προγραμματισμο της 3ης λυκειου (btw η σχολη της πατρας ειναι και η μονη στην ελλαδα με software enginnering)

Η σχολη της πατρας ασχολειται κατα κυριο λογο με υ/η μην περιμενεις να δεις μαθηματα ηλεκτρολογων κτλ. αλλα κατα την γνωμη μου ειναιι καλυτερο να ξερεις εναν τομεα καλα και να εισαι αριστος σε αυτο που κανεις παρα να εχει μαθει 3-4 μαθηματα ηλέκτρολογων και να νομιζεις οτι μπορεις να κανεις παπαδες! Τωρα δεν εχω προσωπικη αποψη για τα Χανια αλλα ξερω οτι θελουν να μετονομαστουν σε ηλεκτρολογους (οπους και του Βολου κτλ) της πατρας ειναι η μονη σχολη που ΔΕΝ θελει να αλλαξει αντικειμενο, και αυτο κατι σημαινει... ;)

Απο υποδομες υπαρχουν αριστες παντως και δεν υπαρχουν ελλειψεις προσωπικου κτλ

Link to comment
Share on other sites

κοιτα για τις σχολες που μου λες δεν ξερω και πολλα πραγματα παρα μονο οτι το γεωλογικο της πατρας θα κλεισει ή θα συγχωνευτει με το γεωλογικο της αθηνας !!! Οποτε πριν κανεις μηχανογραφικο ριξε μια ματια σε αρθρα σε εφημεριδες που λενε για τον καλλικρατη των σχολων μιας και τωρα με την κριση πολλες σχολες αντιμετωπιζουν προβληματα !!! Τωρα πρεπει να ξερεις οτι οι κατατακτηρίες ειναι παρα πολυ δυσκολες και οτι τουλαχιστον 2 συνεχομενα χρονια εχω παρατηρησει οτι τουλαχιστον στο τμημα μου δεν εχει περασει κανενας ( ειμαι στη σχολη μηχανολογων και αεροναυπηγων μηχανικων).. Στο μεταξυ χαλαρωσε γιατι εχω ακουσει και εχω διαβασει οπως ειπα και πριν οτι μερικες σχολες θα πεσουν μεχρι και 1000 μορια !!! Απλα κοιτα οτι διαλεξεις να σου αρεσει γιατι με αυτο θα ασχοληθεις ολη την υπολοιπη ζωη σου !!!

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου digia και ευχαριστω για την απαντηση σου. Μιας που εισαι στο τμημα αεροναυπηγων της πατρας το οποιο ηταν και η 2η επιλογη μου, δε μου λες μερικα πραγματακια περι της σχολης, της εργασιας που θα κανεις μετα και ολα τα συναφη?

 

Η πτωση των βασεων δεν με επηρεαζει και πολυ μιας και εχω γραψει χαμηλα, αλλα ψαχνομαι οσο περισσοτερο μπορω να αποκτησω γνωσεις για τις σχολες, αφου εχει απολυτο δικιο, με αυτο θα ασχοληθω στη ζωη μου.

 

Περιμενω και αλλες απαντησεις!

Link to comment
Share on other sites

skilopsaro προσωπικη μου γνωμη ειναι να ξαναδωσεις πανελληνιες απλα και μονο για να μην λες μετα τι θα γινοταν αν ξαναεδινες(εγω αυτο εκανα) και παραλληλα μπορεις να κανεις χαρτια και για εξωτερικο και οτι αλλο χρειαζεται...

τωρα στα δικα μου..το software ακουγεται σαν κατι που οντως θα με ενδιεφερε περισσοτερο αλλα με την μηδαμινη επαφη που εχουμε ολοι σε αυτην την ηλικεια με το αντικειμενο δεν μπορω να ειμαι σιγουρος..υπαρχει καποια ιστοσελιδα με πληροφοριες για το τμημα στην πατρα(εκτοσ του official site)??

για το τμημα των Χανιων υπαρχει καποιος με βασιμες πληροφοριες ειτε απο προσωπικη εμπειρια ειτε οχι??

Link to comment
Share on other sites

κοιτα με την εγραφη σου στην σχολη εχεις προσβαση και σε ενα πολυ ενεργο φορουμ που μπορεις να ρωτησεις οτι θελεις με αμεσες απαντησεις απο καθηγητες και συμφοιτητες σου, αλλα τωρα οχι δεν υπαρχει κατι αλλο που να εχεις προσβαση εσυ. ισως να σε βοηθουσε αυτο: http://www.ceidnotes.net/ δεν εχει αμεσα για την σχολη αλλα ειναι καλο να ξερεις οτι δεν χρειαζεται να μπεις σε παραταξεις κτλ για παλαια θεματα και σημειωσεις ;)

Tωρα για το software οντως εχει δικαιο δεν εχει ιδεα τι ειναι αλλα φαντασου το (στα μεγαλυτερα ετη) να εχει να κανεις κωδικα 5-6 χιλιαδες γραμμες, αλλα βασικα στην σχολη δεν σου μαθαινουν γλωσσες προγραμματισμου αλλα τροπο να μαθεις οσες γλωσσες μπορεις!

 

 

υγ: το φορουμ ειναι αυτο αλλα οπως σου ειπα δεν εχεις προσβαση ακομα http://my.ceid.upatras.gr/

Link to comment
Share on other sites

Στο μεταξυ skylopsaro εγω δεν εχω σκοπο να παω στον τομεα των αεροναυπηγων γιατι οπως εμαθα οταν το αψαξα δεν υπαρχει καλη επαγγελματικη αποκατασταση στην ελλαδα αλλα ετσι κι αλλιως στο εξωτερικο αν θελεις να γινεις αεροναυπηγος αρχιζεις κατευθειαν απο εκει και δεν αρχιζεις να κανεις σχετικα μαθηματα στο 4ο ετος που χωριζομαστε εμεις σε κλαδους !! Εγω λοιπον θα προτιμησω να ασχοληθω με την ενεργεια γιατι εχει καλυτερη επαγγελματικη αποκατασταση και γιατι μου αρεσει και πιο πολυ !! Οσο για την σχολη εχει πολυ ενδιαφεροντα εργαστηρια και πολυ ωραια (δυσκολα μεν αλλα ωραια ) μαθηματα !! Συμβουλη μου δωσε ξανα πανελληνιες ( που ξερω ειναι ποοολυ δυσκολο ) ή φυγε για εξωτερικο ( οπως και να το κανουμε περισσοτερες πιθανοτητες να βρεις δουλεια στο εξωτερικο παρα εδω με τισ υπαρχουσες συνθηκες ;) )

Link to comment
Share on other sites

για την σχολη μηχανικων Η/Υ στη Πατρα αν δεν εχεις παρουσιασει ακομα ιδιαιτερο ενδιαφερον για τους Η/Υ καλυτερα να την αποφυγεις??

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα γνωριζω οτι αν μπεις σε αυτη τη σχολη τερμα οι καθημερινοι καφεδες !!! Εχει πολυ διαβασμα και ποοοοολυ ψαξιμο και στο λεω εκ πειρας γιατι εναν γνωστο μου τον εχουμε χασει ενα χρονο τωρα και τον βλεπουμε ελαχιστα εως καθολου !! Μην μπεις σε μια σχολη που δεν σου αρεσει και μετα σε ακολουθει για μια ζωη !!! Η επιλογη ειναι δικη σου... Αν εισαι διατεθιμενος να το ψαξεις και να ασχοληθεις πηγαινε απλα να ξερεις οτι θα αντιμετωπισεις δυσκολιες...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.