Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Ανθυγρή (πράσινη) γυψοσανίδα σε ταβάνι μπαλκονιού-ημιυπαίθριου


Recommended Posts

Καλημέρα,

Θέλουμε να μονώσουμε με τσιμεντοσανίδα και πετροβάμβακα το ταβάνι ενός μπαλκονιού-ημιυπαίθριου γιατί το δωμάτιο που βρίσκεται ακριβώς από πάνω είναι αρκετά πιο κρύο από τα υπόλοιπα του σπιτιού. Το σημείο που θα μονωθεί έχει από τις 2 πλευρές τοίχο ενώ από τις άλλες 2 είναι ανοικτό αλλά περικλείεται με δοκάρι το οποίο κατεβαίνει περίπου 30 εκ. Συνεπώς το ταβάνι πιου θα μονωθεί δεν βρέχεται (ή τουλάχιστον έτσι νομίζω).

 

Δύο γυψοσανιδάδες μου προτείνουν ανθυγρή (πράσινη) γυψοσανίδα και υποστηρίζουν ότι δεν θα έχω κανένα πρόβλημα ενώ ένας άλλος υποστηρίζει ότι επειδή μένω Παπάγου (Αθήνα) και έχει υγρασία η περιοχή μπορεί να μου χαλάσει η κατασκευή με την πράσινη και καλύτερα να βάλω τσιμεντοσανίδα (η οποία έχει διπλάσιο κόστος)

 

Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου;

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Για χρήση σε εξωτερικούς χώρους η ενδεδειγμένη λύση είναι η τσιμεντοσανίδα. Μπορείτε πιθανώς να βάλετε και ανθυγρή γυψοσανίδα αλλά δεν θα έχει την ίδια διάρκεια ζωής με την τσιμεντοσανίδα και όλα αυτά δεν έχουν σχέση μόνο με την υγρασία της ατμόσφαιρας αλλά και με άλλους παράγοντες.

Link to comment
Share on other sites

τσιμεντοσανίδα αλλα ποτέ εξωτερικά πετροβάμβακα. Ετσι και περάσει υγρασία απο τις ενώσεις και γίνει λίμνη.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Έχω την ίδια απορία ως προς τις αντοχές της ανθυγρής γυψοσανίδας. Έχω παρατηρήσει σε επισκευές εσωτερικών χώρων τοποθέτηση ανθυγρής γυψοσανίδας για λουτρά..... μόνωση με διάφορες ρυτίνες βερνίκια κτλ, και τέλος επένδυση με πλακάκια. Αμφιβάλλω όμως πως μια τέτοια λύση θα έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Αν δεν αντέχει όπως παραπάνω σε στεγασμένο, αεριζόμενο, εξωτερικό χώρο είναι δυνατόν να αντέξει στην συνεχή υγρασία ενλος λουτρού; Αν και βλέπω πως εξαπλώνεται αυτή η λύση λόγω μικρότερου κόστους....

Link to comment
Share on other sites

Θεοδόσης

ότι και αν τοποθετήσεις στο μπάνιο θέλει τσιμεντοειδή υγρομόνωση σε συνδυασμό με τα κεραμικά πλακίδια.

Οπότε τα 3 φύλλα ειδικού χαρτιού και τα πρόσμικτα επιβράδυνσης του ρυθμού απορροφήσεως του νερού σε μια σωστή άνθυγρη γυψοσανίδα δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα αν συνδυαστεί το σωστό υλικό με την σωστή εργασία και φυσικά τον σωστό αερισμό του χώρου(όπως και να έχει χρειάζεσαι σχετική υγρασία κάτω από το 70% ).Αστάρωμα πριν την επάλειψη του υγρομονωτικού και καλύτερα χρήση των νέων τσιμεντοειδών που τοποθετούνται ακόμα και με ρολό,δίνουν καλύτερη πρόσφυση-επιμήκυνση και γεφύρωση ρωγμών και μεγαλύτερη αντοχή στις συστολοδιαστολές...

 

Ροδόπουλος

δεν ισχύει αυτό που έγραψες για το πετροβάμβακα εξωτερικά αν γίνει σωστά η επιλογή του τύπου.

 

Cna

Nαι στην χρήση τσιμεντοσανίδας εξωτερικά αλλά με την χρήση fiber glass gypsum(3 είναι οι σωστές εταιρείες παραγωγής, βρείτε τις),το κόστος υλικών πέφτει στο μισό,περίπου στα 11ευρώ το τετραγωνικό μαζί με το τσιμεντοειδές επίχρισμα οργανικών ρητινών που πάντα πρέπει να χρησιμοποιείτε μαζί της.

 

σιδερά

πως θα ξυπνήσεις σε 3 ώρες?

Τηλεφώνησε στην γραμματέα να σε σηκώσει...

Edited by σιδερας
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.