Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Βοήθεια με χάρτη από Google Earth


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

χρειαζομαι τη βοηθειά σας για άλλη μία φορά. Σε αεροφωτογραφία από το google earth του 2003 αν πατήσω το εικονίδιο 'προβολή στους χάρτες google' εμφανίζεται οδός (με λευκη γραμμή) που ξέρω πολύ καλά πως το 2003 δεν υπήρχε (η δίοδος ανοίχτηκε το 2005-2006 και το ξέρω διότι είναι μέσα στο οικοπεδό μου). Πως είναι λοιπόν δυνατόν? Γνωρίζει κάποιος κάτι? Από το Γ.Υ.Σ. η τελευταία αεροφωτογραφία είναι του 2000 και μετα από επίσημη φωτοερμηνεία επιβεβαιώνονται τα λεγόμενά μου (η αντίθετη πλευρά ισχυρίζεται πως είναι τουλάχιστον 20 χρόνια ανοιχτή η δίοδος).

 

Επίσης πως μπορώ να επικοινωνήσω με google earth ώστε να μου δώσει επίσημη γραπτή απάντηση (αν και φανταζομαι πως μάλλον είναι δύσκολο)?

 

Εάν κάποιος είναι γνώστης, σας παρακαλώ θερμά να απαντήσετε ή ακόμα καλύτερα να μου στείλετε mail (αν γίνεται) και τότε μπορώ να δώσω περισσότερες πληροφορίες.

 

Είναι πραγματικά επείγον. Σε αυτή τη χώρα στο τέλος οι επιτήδιοι θα με κάνουν να αμφιβάλλω ακόμα και για το όνομά μου.

 

Συγχωρέστε με για τυχόν ορθογραφικά λάθη.

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αφού υπάρχει ο ορθοφωτοχάρτης της ΓΥΣ, που επιβεβαιώνει τα λεγόμενά σου, μην ανυσηχείς. Η άσπρη γραμμή που βγάζει το Google Earth, είναι ένα ξεχωριστό layer (επίπεδο), το οποίο αν θέλεις το απενεργοποιείς. Για να το κάνεις πήγαινε στο μενού "Επίπεδα" και βγάλε το τικ από τους "Δρόμους".

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Το θέμα είναι ότι εμμέσως πλην σαφώς αμφισβητήθηκε η μαρτυρία μου όσον αφορά το 2003, διότι δεν έχω από το ΓΥΣ φωτογραφίες μετά το 2000.

Η ερώτησή μου είναι η εξής: Αυτό το layer στο οποίο αναφέρεσαι από που έχει πάρει τα δεδομένα για τις οδούς και διόδους? Δηλαδή η φωτογραφία είναι όντως από το google το 2003, υπάρχει περίπτωση το layer αυτό να είναι από στοιχεία μετά το 2005 (πχ κτηματολόγιο ή κάτι άλλο)? Αν ναι που πρέπει να απευθυνθώ για να το αποδείξω?

Να'στε καλά για τη βοήθεια που μου δίνετε.

Link to comment
Share on other sites

Το layer, δεν έχει σημασία. Αν το αφαιρέσεις θα δεις τη φωτογραφία με την πραγματική κατάσταση, που ίσχυε το 2003. Αν και τότε δεν υπάρχει δρόμος, τότε η άσπρη γραμμή είναι σαν να πήρε κάποιος τη φωτογραφία και να σχεδίασε απάνω το δρόμο, χωρίς αυτός να υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι όντως δε΄φαίνεται δρόμος (απλά η συγκεκριμένη εδαφική λωρίδα εκείνο το διάστημα ήταν ξερό χορτάρι). Στην είσοδο του υποτιθέμενου δρόμου υπάρχει δέντρο που κόπηκε μετά το 2005. Εγώ όμως πως θα το αποδείξω αφού το layer δείχνει δρόμο? Και στο google earth μόλις έβαλα το layer δείχνει δρόμο. Για αυτό ρωτάω μήπως τα στοιχεία του layer αφορούν κάποια αλλή χρονολογία από ότι η φωτογραφία.

Ευχαριστώ και πάλι

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα τα δεδομένα του layer είναι μεταγενέστερα.

 

Για επικοινωνία με την ομάδα του google earth:

http://earth.google.com/support/bin/request.py?contactus=1

Link to comment
Share on other sites

Το Google δεν είναι κάποια δημόσια αρχή για να μπορεί να έχει αποδεικτική ισχύ σε δικαστήριο.

Ούτε θετικά για αυτό που ζητάς ούτε αρνητικά.

Ιδιωτική κερδοσκοπική εταιρία είναι και δεν έχει καμία νομική υποχρέωση για την ακρίβεια του τι δείχνει και το τι δεν δειχνει. Άσχετο αν οι ίδιοι για να κρατούν την αξιοπιστία τους μπορεί να φροντίζουν στον μέγιστο βαθμό την ακρίβεια του τι δείχνουν.

Φυσικά αυτό δεν εμποδίζει την Google τομείς και χάρτες που άπτονται του ενδιαφέροντος του πενταγώνου των ΗΠΑ να δείχνουν ότι ζητηθεί.

 

Οπότε ξεκόλλα με το γοογλε, ο οποιεσδήποτε μπορεί να πάρει μια εικόνα από εκεί, να την ρετουσάρει όπως θέλει σε Photoshop να το εκτυπώσει να σου βάλει ή βγάλει και όσα δεντράκια και δρομάκια θες, να το εκτυπώσει σε μια φωτογραφία να την δείχνει σε δικαστήριο για τις εντυπώσεις.

Θα θελα να δω λαπτοπ σε δικαστήριο με τον συνήγορο να δείχνει σε δικαστή σε live το Google Earth και τότε θα άξιζε τον κόπο να σου εξηγήσουμε περισσότερα από τα σχετικά με αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα απ'όλα σας ευχαριστώ.

Αγαπητέ Didonis κι όμως αυτό ακριβώς όπως λες έγινε. Στο δικαστήριο που είχα, εμφάνισαν τη φωτογραφία από το google earth με το layer επάνω κι εγώ έμεινα μ-----ς. Συγγνώμη για την έκφραση.

Το δικαστήριο τη δέχτηκε κι εγώ αμφισβητήθηκα.Αγαπητέ Ted78 με σώζεις. Να'σαι καλά.

Βρήκα κι εγώ μια άκρη νομίζω.

Η google maps χρησιμοποιει αποκλειστικά το δορυφόρο GeoEye-1 ο οποίος εκτοξεύτηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2008. Άρα το layer είναι με στοιχεία του 2008 παρόλο που η φωτογραφία είναι του 2003.

Θα επικοινωνήσω με google earth και με την εταιρεία GeoEye (να'ναι καλά το internet) μπας και πάρω επίσημη απάντηση ώστε να προσκομιστεί εκεί που πρέπει.

Μήπως γνωρίζει κάποιος ποιο δορυφόρο χρησιμοποιούσε η google maps πριν το 2008?

Οποιαδήποτε πληροφορία έχετε και μπορείτε να μου τη δώσετε είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ, είναι ειλικρινά πολύ αστείο το θέμα για κάποιον τρίτο (φυσικά αντιλαμβάνομαι την δική σας απογοήτευση).

Κακώς δεν επενέβη κάποιος εκείνη την στιγμή (δικηγόρος, τεχνικός σύμβουλος) ώστε να πει πως το Google Earth δεν έχει καμία ισχύ.

Εκτιμώ πως πρέπει να απευθυνθείς στον κατάλληλο συνάδελφο, να σου συντάξει μια έκθεση φωτοερμηνείας που αφορά την ύπαρξη του δρόμου σε χρονολογίες που εκτιμάς ως κρίσιμες και πατώντας σε επίσημες Α/Φ της Γ.Υ.Σ. ή του Ο.Κ.Χ.Ε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.