Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια Κατεδάφισης και αμέσως μετά άδεια ανέγερσης


Recommended Posts

Όπως λέει και ο Τίτλος θέλω να ανεγείρω καινούργια οικοδομή σε οικόπεδο που υπάρχει υφιστάμενο κτίριο το οποίο θα κατεδαφιστεί. Η Ερώτηση είναι μπορώ να θεωρήσω τη κατεδάφιση και την ανέγερση ως ενιαίο έργο και να υπολογίσω μία αμοιβή? Προσωπικά θεωρώ πως ναι διότι δε βρίσκω λογικό να πληρωθώ ελάχιστο 5000λ αφού ο σκοπός της κατεδάφισης είναι η ανέγερση της νέας Οικοδομής. Η άδεια πρόκειται να κατατεθεί στη πολεοδομία Αθηνών στη Συγγρού.

Link to comment
Share on other sites

δεν τόσο απλά τα πράγματα.

μπορεί εσύ να θεωρείς ότι δεν πρέπει να πληρωθείς ελάχιστο 5000λ, αλλά μην ξεχνάς ότι πρόκειται για 2 τελείως διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους άσχετα αν το ένα θα οικοδομηθεί στην θέση του άλλου.

μην ξεχνάς επίσης ότι για το προς κατεδάφιση κτίριο ενδέχεται να χρειαστεί να περάσεις από έλεγχο νεοτέρων μνημείων και αντίστοιχα η Νεα οικοδομή από ΕΠΑΕ

 

το πως θα χειριστείς οικονομικά τον πελάτη είναι άλλο θέμα.

 

Χάρης

Link to comment
Share on other sites

το αντιμετώπισα πρόσφατα και αποτελόυν δυο διαφορετικές άδειες με έκδοση αμοιβών με ξεχωριστό κωδικό πρέπει πρώτα να βγει άδεια κατεδάφισης και φυσικά αντιμετωπίζεται σαν ξεχωριστή άδεια αφού απαιτούνται τα δικαιολογητικά και οι εγκρίσεις για άδεια κατεδάφισης όπως πιθανώς και η ΕΠΑΕ κλπ

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς μία άδεια δεν μπορείς να βγάλεισ και οι λόγοι οι εξής : 1) η άδεια κατεδάφισης ισχύει για έξι μήνες και η άδεια ανέγερσης για 4 χρόνια β) όσον αφορά στις αμοιβες, αυτό που μοορείσ να κάνεις είναι να πληρωθείσ μία φορά την αμοιβη του τοπογραφικού.

Link to comment
Share on other sites

επίσης και οτι οικονομικά συμφέρει αν το οικόπεδο δεν είναι ιδιόκτητο πρώτα να αιτηθεί την άδεια κατεδάφισης ο παλιός ιδιοκτήτης και κατόπιν να αγοραστεί δίχως κτίσμα μέσα του.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ. Το πως θα χειριστώ το πελάτη εξαρτάται και από το τιμολόγιο που θα πρέπει να κόψω. Ποτέ δε παίρνω λιγότερα από όσα κόβω και πολλές φορές ζητώ και περισσότερα όσο δλδ εκτιμώ τη δουλειά μου.Και επειδή την εκτιμώ πολύ μένω χωρίς δουλειά. Απλά εδώ πρόκειται για συγγενή και έλεγα αν μπορούσα να κόψω κάτι. Αν απαιτείται όμως τιμολόγιο δε μπορώ.

Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχναμε και το σημαντικοτερο.Η αμοιβη της κατεδαφισης (αν εξαιρεσεις το τοπογραφικο) ειναι η επιβλεψη.Υπαρχουν λοιπον περιπτωσεις που η δυσκολια (αναλογως την περιπτωση) αλλα και η επικινδυνοτητα μαζι με τις ευθυνες κανουν την ελαχιστη αμοιβη των 5000 λ να φαινεται πολυ μικρη!!Τωρα οσον αφορα αν μπορεσεις να γλυτωσεις την αμοιβη του τοπογραφικου, μια λεπτομερεια: Στο τοπογραφικο της κατεδαφισης θα φαινονται και τα υφισταμενα ενω στην νεα αδεια οχι.Ειναι δηλαδη αλλο σχεδιο.Σκεψου πως θα το χειριστεις.

Παντως στο θεμα με τους συγγενεις να σου θυμησω τον αναλογουν πραγματικο φορο που θα σου προκυψει στην αμοιβη της κατεδαφισης ειναι απο 35-40% αναλογως βεβαια και τα υπολοιπα εσοδα σου.Σκεψου και αυτο!!

Link to comment
Share on other sites

Μερικές Πολεοδομίες το δέχονται σε μία άδεια

(τυχαία βρήκα στην Καβάλα τουλάχιστο 2 περιπτώσεις-αλλά και περιπτώσεις που στις πολεοδομίες της περιοχής μου τις κάνουμε με δύο ξεχωριστές άδειες ή γενικά πράξεις)

http://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_kavalas/ada/4ΑΘΡΩΕ6-2

http://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_kavalas/ada/4ΑΘΩΩΕ6-ΦΚ

http://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_kavalas/ada/4ΑΓΤΩΕ6-1

http://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_kavalas/ada/4Α1ΑΩΕ6-Ψ

http://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_kavalas/ada/4Α3ΚΩΕ6-

Προσωπικά συμφωνώ και δεν κατάλαβα ποτέ γιατί η άδεια κατεδάφισης να ισχύει για 6 μήνες και όχι για 4 χρόνια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.