Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκατάσταση ηλιακού σε διαμέρισμα χωρίς αναμονές


Dimitris!

Recommended Posts

Καλησπέρα, έχω μια απορία:

Γίνεται να τοποθετηθεί ηλιακός θερμοσήφωνας σε ανεξάρτητο διαμέρισμα που δεν υπάρχουν αναμονές στη ταράτσα?? Πρόκειται για ιδιωτική οικοδομή όπου όλα τα διαμερίσματα είναι ανεξάρτητα μεταξυ τους ως προς τον τρόπο θέρμανσης.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ συνάδελφε γίνεται αλλα το κόστος είναι τοσο μεγάλο που πραγμαρικά δεν αξίζει τον κόπο.

 

Και φυσικά χωρις να γνωριζω τη θεση του διαμερίσματος(οροφος) και τη μορφολογία του(αν υπαρχει φωταγωγος για παράδειγμα) σου λέω οτι είναι απαγορευτικό σαν κοστος ακόμα και σαν σκέψη...Καλημέρα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Είμαι νέος στο χώρο και δεν έχω εμπειρία από κάτι τέτοιο.

Να ρωτήσω κάτι ακόμα, γιατί πρέπει να βρεις τις αναμονές από τις μπαταρίες όλου του σπιτιού? Το ζεστό νερό που μας δίνει ο ηλιακός θερμοσήφωνας δεν μπορούμε να το πάμε στην έξοδο ζεστού νερού του μπόιλερ και με μια βάνα να καθορίζουμε από που θα έρχεται το ζεστό νερό??

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Από πλευράς εγκατάστασης, σαφώς και γίνεται. Χρειάζεσαι δυο σωλήνες, που να ενώνουν το υπάρχον δίκτυο με τον ηλιακό. Μπορείς, όπως είπες, να πάρεις κρύο από την αναμονή του boiler και να επιστρέψεις ζεστό στην αντίστοιχη αναμονή.

 

Χρειάζεσαι έναν τρόπο για να επιλέγεις ποια από τις δυο πηγές θα χρησιμοποιείς. Αυτό μπορεί να γίνει με μία τρίοδη. Αλλά αν θες, μπορείς να χρησιμοποιείς δύο πηγές συγχρόνως, όταν αυτό είναι σκόπιμο (πχ χλιαρό νερό στον ηλιακό). Το τελευταίο μπορεί να επιτευχθεί με δυο δίοδες. Μπορείς να το πας πιο μακρυά ακόμα, αλλά μάλον δεν χρειάζεται.

Link to comment
Share on other sites

Dimitris οπως τα σκεφτεσαι ειναι. Στο πατρικο μου εχω αυτο ακριβως το συστημα. Κατα την αλλαγη χειμωνα - καλοκαιρι γυρνας την τριοδη για να αλλαξεις την πηγη οπως ειπε και ο miltos. επισης θα χρειαστεις ενα μικρο ηλεκτρικο πινακακι το οποιο με 2 ασφαλειες θα κανει την ιδια δουλεια οπως και η τριοδη> αν το χειμωνα θελεις ζεστο νερο και δεν εχεις αναμμενο το λεβητα θα πρεπει το boiler να ζεσταθει με ηλεκτρικο. αντιστοιχα αν το καλοκαιρι εχει συννεφια θα πρπει να παιρνει ρευμα ο ηλιακος. Απλη εγκατασταση και το κοστος εγκαταστασης δεν ειναι καθολου απαγορευτικο. 2 σωληνες προς τον ηλιακο θελεις και 4-5 εξαρτηματα. Ο τροπος διελευσης των σωληνωσεων μπορει να ειναι προβλημα αν χρειαζεται πολλα σκαψιματα ειτε μεγαλη διαδρομη αλλα δεν γνωριζω ακριβως την διαμορφωση των διαμερισματων.

 

Φυσικα ενας μηχανολογος ισως εχει να σου προτεινει και αλλες λυσεις...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

Τα ως άνω τα έχω εφαρμόσει με χειροκίνητη τρίοδο, με χρήση ηλιακού (πρώτη μονάδα παραγωγής) και ρεύμα- καλοριφέρ σε μπόϊλερ στο πατάρι (δεύτερη μονάδα παραγωγής). Η τρίοδος λόγω φωταγωγού τοποθετήθηκε μέσα στο μπάνιο και ο χρηστής μπορεί να κάνει επιλογή αν πάσα στιγμή.

Κόστος ελάχιστο και χωρίς ιδιαιτερότητες ,ειδικά εάν υπάρχει στο μπάνιο εξωτερικός τοίχος με δυνατότητα τοποθέτησης σωλήνων έως την ταράτσα.

 

Όσο για τα απαγορευτικό κόστος που αναφέρθηκε ανωτέρω συμφωνώ μόνο με την υπογραφη που είδα ότι «Η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια...»

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικα επιλεγω συνηθως την τοποθετηση ηλιακου τριπλης ενεργειας και ανεβαζω στην ταρατσα 4 σωληνες pp 18x2,5. 1x παροχη κρυο, 1x ZNX, 2x θερμανσης απο τον φωταγωγο. Τους υπαρχον θ/Σ του καταργω.

 

Βεβαια αν υπαρχει Boiler, ειναι προτιμοτερη η λυση της τριοδης διοτι θα υπαρχουν λιγοτερες θερμικες απώλειες τον χειμώνα...

 

Για μερακληδες θα μπορουσε να σκεφτει κανεις και ενα κυκλωματακι με δυο θερμιστορ και ενα comperator που να ενεργοποιει μια απο τις δυο δυνατοτητες μεσω ηλεκτροβανας ή ηλεκτροβαλβίδας...

Link to comment
Share on other sites

Η χρησιμοποίηση μπόϊλερ στο πατάρι εξασφαλίζει και την θέρμανση λιγότερης ποσότητας νερού με το ηλεκτρικό ρεύμα και λιγότερο χαμένο κρύο νερό, λόγω λιγότερων μέτρων σωλήνα, μέχρι να έρθει το ζεστό.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε ΗΝ1984 επειδη οντως η "ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ".

Δεν χρειαζεται να εισαι ομως τοσο ΕΡΕΙΣΤΙΚΟΣ με τα μελη εδω μεσα.ΕΔΩ ειμαστε για να μοιραζομαστε εμπειριες και γνωσεις.

Θα επιθυμουσα οταν γινει η ολη δουλεια να μας ενημερωσει για το συνολικο κοστος εργασιων..(οικοδομικα, υδραυλικα-αντλια ή βάση για τη δεξαμενη σου αν ειναι χαμηλοτερα του ηλιακου-βανες..., ηλεκτρολογικα, αγορα ηλιακου τριπλης ενεργειας, εγκατασταση, αποκατασταση σκαψιματων ή διατρησης στους τοιχους, βαψιματα κ.τ.λ.) και ελπιζω να κανω λαθος.

Και οταν υπολογιζετε ενα κοστος μην βαζετε στο μυαλο σας το "ελα μωρε μια τρυπα θα ανοιξει" γιατι θα βρισκεστε προ εκπληξεων.

 

 

Dimitris! οσο για το οτι πρεπει να βρεθουν οι αναμονες του ζεστου νερου απο ολες τις μπαταριες, πολυ σωστα δεν χρειαζεται σαυτη την περιπτωση εγω εκανα λαθος διοτι προφανως ηδη υπαρχει ξεχωριστη γραμμη για κρυο ξεχωριστη γραμμη για ζεστο νερο.

Οσο για το κοστος κοιταξε το πριν ξεκινησεις το οτιδηποτε ή ζητα καμία προσφορα...και ενημερωσε κι εμας.

Link to comment
Share on other sites

Αντώνη το κόστος για έναν επώνυμο προϊόν στην πρώτη περίπτωση με ένα θερμοσιφονικό ηλιακό φτάνει στα 1200-1400ευρώ

Στην δεύτερη περίπτωση με βεβιασμένη κυκλοφορία απο 2500-3000 ευρώ

Στο περίπου τώρα....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.