Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναθεώρηση προς τα κάτω για τις "ταρίφες" των ΑΠΕ


kusta80

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Κατα την γνώμη μου οι τιμές θα μειωθούν όταν κάποια στιγμή δεν θα μπορούν να πληρώσουν. Οπως έγινε και Ισπανία. Εννοείτε για τις καινούριες συνδέσεις και όχι αυτές που έχουν υπογράψει με ΔΕΣΜΗΕ

Link to comment
Share on other sites

καλο απογευμα!! και εγω πιστευω για καινουρια συμβολαια το πιο πιθανο να αλλαξουν προς τα κατω τις τιμες μετα το τελος του 2011..παντως επειδη τα συμφεροντα ειναι μεγαλα (εχουν μπει μεγαλοι παικτες μεσα) αλλα και επειδη χρειαζετε αναπτυξη γενικα στη χωρα,και το μονο κομματι που δουλευει αυτη τη στιγμη ειναι γενικα οι ΑΠΕ,δεν θα πειραχθουν και πολυ οι τιμες και θα συνεχισουν τα φωτοβολταικα να ειναι συμφερουσες επενδυσεις,ειδικα σε νοτια μερη της χωρας που εχει μεγαλη ηλιοφανεια..φιλικα Γιαννης.

Link to comment
Share on other sites

Για να κανουμε μια εκτιμηση πιστευω θα παιξουν κοντα στο .45.Παλι συμφερουσα αρκετα ετσι ωστε κιολας να περασουν την ιδεα οτι μειωνουν τις σπαταλες του κρατους και να μην θορυβησουν υποψηφιους επενδυτες.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα! συμφωνω με τον φιλο kusta80 οτι εκει 40-45 λεπτα θα παιξουν οι τιμες..παντως δεν πρεπει να ξεχναμε την αναπτυξιακη δυναμικη που εχουν για την χωρα και την οικονομια μας οι ΑΠΕ ,αυτο συνδεετε αμεσα και με το οτι η Ελλαδα ειναι ενεργειακος παραδεισος για ΑΠΕ..το εχουν εκφρασει πολυ σοβαρα και οι ξενοι(Γερμανοι),οτι ενδιαφερονται πολυ σοβαρα να επενδυσουν στον ατελειωτο ηλιο και ανεμο της Ελλαδας με σκοπο την εξαγωγη εκτος Ελλαδος και πωληση ενεργειας..πιστευω οτι θα εχουμε σοβαρες εξελιξεις στον τομεα ΑΠΕ(ειδικα σε ηλιο και ανεμο) στο κοντινο μελλον με τεραστιες επενδυσεις να γινονται στην χωρα μας προς οφελος ολων μας απλα αυτο που χρειαζετε ειναι να σταθουν στο υψος των περιστασεων οι πολιτικοι μας..

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ήδη η μέριμνα για τη μείωση των τιμών των ΦΒ σταδιακά. Πιθανό να γίνει και περαιτέρω μείωση αφού το κόστος τους ήδη έχει πέσει πολύ και θα πέσει κι άλλο.

Αυτό που φαίνεται ότι γίνεται και θέλουν να πετύχουν είναι οι επενδύσεις να είναι συμφέρουσες μόνο για μεγάλα πάρκα, δηλαδή για εταιρείες. Τα 20ρια θα πεθάνουν πριν καλά καλά αναπτυχθούν.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα!! τα οικιακα αυτη τη στιγμη ειναι 0,55 λεπτα ανα κιλιβατωρα..η τιμη ειναι πολυ συμφερουσα αν αναλογιστουμε οτι το κοστος για 10KW εχει πεσει στα 30000 ευρω με κινεζικα πανελ και επισης αν αναλογιστουμε το κλιμα της ΕΛΛΑΔΑΣ.το οτι δεν προχωρανε καλα εχει να κανει με το διαλυμενο κρατος που ζουμε(οχι δανεια απο τραπεζες,ανασφαλεια κοινου για το μελλον της χωρα,αναξιοπιστια κρατους,γραφειοκρατια κ.α..).παντως πιστευω οτι η τιμη στα οικιακα θα πεσει αναλογικα οπως και τα μεγαλα παρκα,αρα πιστευω οτι θα παει στα 0,50 λεπτα απο 1-1-2012 που εξακολουθει να ειναι μια πολυ συμφερουσα τιμη..φιλικα Γιαννης.

Link to comment
Share on other sites

Και για τα οικιακά υπάρχει πρόβλεψη σταδιακής μείωσης , η οποία ξεκινάει από τον Ιανουάριο και είναι 5% κατα έτος. Παραμένουν όμως συμφέροντα. Αρκεί βέβαια να μην τα συμπεριλάβουν κι αυτά στις όποιες μειώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.