Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλύτερη μάρκα επαγγελματικών εργαλείων μπαταρίας και καλωδίου


vng

Recommended Posts

Επειδή ρώτησα μερικά μαστόρια που γνωρίζω και οι περισσότεροι έχουν γεννήτριες κοντά στα 4-5KVA.

 

Εξαρτάται  πάντα από τα πόσα άτομα- εργαλεία- θα εξυπηρετεί η γεννήτρια την δικια μου την υπολόγισα για 2 άτομα έμενα κ τον βοηθό, είναι κινεζα η οποία φοράει χοντα ανταλλακτικά  εάν χρειαστεί

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Mια ερώτηση διότι εχω μπερδευτεί...

 

Απ'οσο θυμάμαι, τη ροπή στρέψης τη μετράμε σε Nm, σωστά;

 

Συνεπώς οταν ένα εργαλείο εχει περισσότερα Nm απο ένα άλλο, είναι και ισχυρότερο. Μιλάμε για δράπανα.

 

Ε πως διάολο γίνεται το μπαταρίας να έχει 85Nm και το ηλεκτρικό των 1300W (!!!) να έχει 50Nm ; είναι δυνατόν το ρεύματος να είναι πιο "αδύναμο";

Link to comment
Share on other sites

ναι αναλογα τον  τυπο του κρουστηκου περιστροφικου μπαταριαs η 230v, συμαντικο ειναι και το γραναζωμα που φερει το καθε ενα απο αυτα. μη σε παραξενευει καθολου. το καθε ενα ειναι για συγκεκριμενη χρηση.

Link to comment
Share on other sites

Αμφότερα είναι κρουστικα δραπανα. Το ενα μπαταρίας το αλλο ρεύματος. Αρα είναι για την ίδια δουλειά! Στα τεχνικα χαρακτιριστικα δε λέει καπου για γραναζωματα...μόνον Νm.

Link to comment
Share on other sites

λοιπον δε βλεπω αναφορα πουθενα οποτε το πεταω:

 

εκπλητκικο ανευ συναγωνισμου δραπανο μπαταριας metabo (λιθιου παντα για τον επαγγελματια αλλα και τον ερασιτεχνη) . πανακριβο βεβαια αλλα ετυχε να πιασω στα χερια μου ενα "μικρουλι" που ειχε καπου 450+ ευρω με 4Αh μπαταρια "μολις" 14.4V (και να σκεφτεςι βγαζει και 18αρι) , τρυπησα με ποτηροκορωνα 26αρα (με κοπτικο κοβαλτιου - δεν μπηκα καν στον κοπο να δω ποσο ειχε) 3 τρυπες σε 10αρα λαμαρινα αβιαστα ακουραστα και με μιση μπαταρια. λογω παλιας ενασχολησης με caraudio (οπου το νουμερα ενα εργαλειο ειναι το δραπανο μπαταριας) σε καταστημα ειχαν περασει παρα πολλα μπαταριας απο τα χερια μου , στο σπιτι εχω ενα Hitachi 14αρι (λιθιου παντα) που ειναι πολυ δυναμη, αλλα αυτο το πραμμα με το metabo ηταν ανευ προηγουμενου (ακομα το θυμαμαι, το κουβαλαγανε μαζι με αλλα φθηνιαρικα υλικα - mig/tig/mag μηχανη fronius των 15000 ευρω- κατι μαστορια απο την wartsila που ειχαν ανεβει να κανουν μια μετατροπη σε μια ναυτικη μηχανη)

 

επισης εχει τρομερους γωνιακους τροχους , πολυ δυνατους ( ο 125 βγαινει απο 900 μεχρι 1800 watt ), με προστασια και αντοχη (χαρακτηριστικη η αργη εκκινηση - ωστε να προστατεψει το μοτερ) στην κακομεταχειρηση. εξαιρετικα εργαλεια στο συνολο τους γερμανικης κατασκευης και 3ετης εγγυηση. στα δραπανα τα κρουστικα/σκαπτικα κλπ ρευματος εχει μια πατεντα "impact" που φορτωνει το μοτερ στιγμιαια με υψηλοτερη ταση ωστε πχ να ξεκολλησει το τρυπανι απο μια τρυπα που μολις ανοιξε, να ξεβιδωσεις/βιδωσεις ενα παξιμαδι κλπ. γενικα ειναι εταιρια που ειδικευεται σε εργαλεια μεταλλου (πχ ο τροχος να εκτελει χρεη σατινιερας για ανοξειδωτα που η φαρδια βουρτσα αν μπει σε ασθενικο μηχανιμα το στελνει αδιαβαστο) και σχεδον καθολου διαδεμενη στην ελλαδα.

 

τωρα σε σκαπτικα, νομιζω οτι δυσκολα δε θα βρεις makita να σου κανει κεφια (αν και τα πιο σκληροπυρινικα που βλεπω στα συνεργεια ειναι τα hilti) - δεν ειναι τυχαιο οτι τα τσοκ που χρησιμοποιει στα δραπανα της η makita ειναι rohm.

 

απο την αλλη τα μπλε τα bosch ειναι οτι κατσει , λογω του οτι η εταιρια ουσιαστικα εχει αγορασει εργαστοσια παντου και μοιραζει την παραγωγη της.

εχει πχ ορισμενα πολυ καλα δραπανα μπαταριας , δυνατα , πολυστροφα με φρενο κλπ , αλλα εχω παρει πχ και μια σεγα που ειναι ελεινη τελειως (το τσοκ "φτυνει" τη λαμα μετ ο παραμικρο, το ροδακι εινα μικρο και κολλαει κλπ ) οποτε γενικα δεν αγοραζω bosch 

 

σε δισκοπροιονα ριξτε μια ματια στους δισκους rage evolution ,ειναι καρβιδιο και ο ιδιος δισκος κοβει απο ξυλο και πλαστικο μεχρι αλουμινιο και χαλυβα (ω ναι!) , μαλιστα για χαλυβα δινει σαν οριο αντοχης του δισκου τα 50 μετρα κοπης σε 6αρα λαμαρινα (ελεος!) ενω χαρακτηριστικο ειναι οτι κοβει "μεικτα" υλικα (καδρονια με καρφια, σιδιρογωνιες με ξυλο κλπ ) χωρις να υπερθερμανθει, χωρις να αλλαξεις στροφες χωρις πολυ γρεζι αφηνοντας καθαρες επιφανειες κοπης. 

 

παντως αν κατι αξιζει στην hilti (τουλαχιστον απο οσο μου λεγε ενας μαστορας που εχει μονο hilti στο φορτηγακι του) ειναι οτι αν παθεις ζημια και μεινεις , την επομενη (ενδεχομενως και την ιδια αν βολευει η περιοχη) εργασιμη μπορεις να εχεις εργαλειο αντικαταστασης μεχρι να φτιαχτει το δικο σου. βεβαια και μονο οτι υπαρχει δυνατοτηα επισκευης ειναι σημαντικο , γιατι πλεον οι περισσοτερες εταιριες εργαλειων την εχουν κανει απο ελλαδα και ουσιαστικα μονο εγγυηση καλυπτουν , μετα ebay και μονος σου.

Link to comment
Share on other sites

Mια ερώτηση διότι εχω μπερδευτεί...

 

Απ'οσο θυμάμαι, τη ροπή στρέψης τη μετράμε σε Nm, σωστά;

 

Συνεπώς οταν ένα εργαλείο εχει περισσότερα Nm απο ένα άλλο, είναι και ισχυρότερο. Μιλάμε για δράπανα.

 

Ε πως διάολο γίνεται το μπαταρίας να έχει 85Nm και το ηλεκτρικό των 1300W (!!!) να έχει 50Nm ; είναι δυνατόν το ρεύματος να είναι πιο "αδύναμο";

πχ το ηλεκτρικο ειναι 3600 rpm (τα ελαφρυα κρουστικα ρευματος ειναι συνηθως 2700-3600 στροφες) ενω το αλλο 1400rpm (τα μπαταριας συνηθως 900-1400)  αρα απολυτως λογικο. 

Link to comment
Share on other sites

Aγαπητέ Pankrok, εχω καταλήξει σε 18βολτο 4μπερο. Μένει να δώ αν θα πάρει bosch/makita. Σήμερα μίλησα (μικρός ο κόσμος) με συγχωριανό ο οποίος εργάζεται σε δικτυο σερβις εργαλείων και μου πε πως πρακτικά όλα τα "καλα" είναι σχεδόν ίδια, αλλά σε θέμα σερβις και κόστους ανταλλακτικών 1η εταιρεία με διαφορά ειναι η μακίτα. Εννοείται αμεσότερα/φθηνότερα.

 

Εχω παραγγείλει ήδη το ποτηροπριονο. Θα το προσαρμόσω σε ενα μακίτα 14.4βολτ φίλου και αν δώ οτι δουλευει ρολοι θα παρω το 18βολτο. (που θα δουλεύει καλύτερα...).

 

Εκτός αν δε μ'αρέσει και παρω καλωδίου να ξεμπερδεύω.

 

Υ.Γ. αν και βρήκα κατάστημα στην αγγλία που τα δινει σε συμπαθητικές τιμές (και χωρίς ΦΠΑ για εξωτερικό) και το ψιλοσκέφτομαι...

Link to comment
Share on other sites

στην αγγλια εχει πολυ φθηνα εργαλεια , τα μονα φθηνοτερα απο skroutz - η αληθεια ειναι οτι εχουμε παρα πολυ καλες τιμες σε σχεση με την υπολοιπη ευρωπη.

 

το metabo που ελεγα παραπανω ειναι δαυτο (σε 18v)

http://www.toolstop.co.uk/metabo-bs-18-ltx-quick-li-ion-18v-cordless-powerextreme-impuls-drill-driver-2-x-p14017

 

παντως αυτο που θα εκανα σαν αμεση αναβαθμιση ειναι να δωσω 30-40 ευρω και να βαλω ενα φουλ μεταλλικο chuck της rohm με καστανια κλειδωματος , ωστε να πιανει σωστα τα εργαλεια και να μην κλωτσανε οταν ζοριστουν ενω επιπλεον θα πιανει μεχρι 13mm τρυπανια

 

http://www.ebay.co.uk/itm/ref-1286-Rohm-Keyless-Chuck-RV-1-2inch-20-Steel-Single-sleeve-/111095379367?pt=UK_Baby_BabyFeedingUtensils_EH&hash=item19ddccf5a7

 

 

(το ειχα βρει πολυ φθηνοτερα στην ελλαδα δε θυμαμαι που) 

Link to comment
Share on other sites

Aκριβώς αυτό το σαιτ βρήκα κι εγώ απο αγγλία...

 

http://www.toolstop.co.uk/bosch-gsb18ve2li-18v-cordless-li-ion-robustseries-combi-drill-2-x-4ah-batteries-p67892

 

Χωρίς ΦΠΑ είμαστε στα 375ε (+μεταφορικά φυσικά). Ελλάδα έχει 471+ΦΠΑ. Εχει μια...διαφορά. Κι εχει στην ιδια τιμή πακέτο με 3 μπαταρίες, αλλά εξαντλήθηκε.

 

Αν όντως μπορει το ερμο να με εξυπηρετήσει με το ποτηροτρύπανο, μαλλον αυτό θα πάρω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.