Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συντεταγμένες πράξης εφαρμογής


Recommended Posts

Λοιπόν, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Σε τοπογραφικό έχω παιδευτεί για τον καθορισμό της ρυμοτομικής γραμμής. Ειδικότερα, πρόκειται για περιοχή που εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης το 1963 (Διόνυσος Αττικής) - δηλαδή όχι με πράξη εφαρμογής...

Ο υπάλληλος στην Πολεοδομία είπε πως για τότε (προ του 83) δεν έχουμε συν/νες Ο.Τ. Άρα, στην προσπάθεια μου να καθορίσω τη ρυμ. γραμμή ακολόύθησα δύο διαφορετικούς τρόπους:

(α) Βρήκα το Διάγραμμα Εφαρμογής για το υπόψη Ο.Τ. Η μόνη πληροφορία που θα μπορούσα να αξιοποιήσω από το Δ.Ε. είναι δύο σημεία (ακμές κτιρίου), το οποίο ευρίσκεται ακριβώς στο διπλανό οικόπεδο με αυτό που αποτύπωσα. Με την κατάλληλη προσαρμογή καθόρισα τη ρυμ. γραμμή.

(β) Σήμερα έχει υλοποιηθεί (με μαντρότοιχο) η ρυμ. γραμμή του απέναντι οίκοπέδου, την οποία θεωρώ σωστή. Γνωρίζωντας από το Δ.Ε. το πλάτος της οδού (10μ.) καθόρισα τη ρυμ. γραμμή και στο δικό μου οικόπεδο.- με απλό offset στο Acad

 

Ωστόσο, οι διαφορές που προκύπτουν μεταξύ (α) και (β) φτάνουν έως και 30cm - δηλ βγαίνει ένα πλάτος δρόμου έως και 9,70μ...

 

Αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι να μοιράσω τη διαφορά, δηλ. να θεωρήσω πως η μάντρα του απέναντι ιδιοκτήτη έχει "φάει" έως και 15cm από το δρόμο , αλλά και πως η μέθοδος από το Δ.Ε. (κλίμακας 1:500) έχει ένα λάθος έως 15cm.

Σημ: Σύμφωνα με το Δ.Ε. η ρυμ. γραμμή είναι κυκλ. τόξο και όχι ευθεία...

 

1. Έχετε να προτείνεται κάτι διαφορετικό?

2.Μήπως να εμπιστευθώ περισσότερο κάποια από τις δύο μεθόδους?

3.Αν καταθέσω στην Πολεοδομία Τοπογραφικό Διάγραμμα (χωρίς να εμφανίσω τη ρυμ γραμμή) μπορώ να ζητήσω επακριβή καθορισμό της ρυμ. γραμμής? Δηλ. προβλέπεται αίτηση για καθορισμό ρυμ. γραμμής?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μα είναι δυνατόν axoul, να μην σου χορηγούνται εξασφαλίσεις των Κ ?

Είναι απαράδεκτο.

Και μένα σήμερα δεν μου τις δώσανε γιατι και καλά έχουν χαθεί μιας που η Π.Ε δουλέυεται απο το 85. Μου είπαν να εξαρτηθώ απο κοντινή πασσάλωση που λέει το έχει οριοθετήσει καλός μηχανικός! Ε, τι να κάνω τρεις φορές τους ρώτησα και τις τρείς έφαγα πόρτα. Τουλάχιστον αν μου δίναν τις εξασφαλίσεις να τα υλοποιούσα μόνος μου. Τεσπα θα κάνω οτι μου είπαν.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε CHRIS_M,

αν είσαι σίγουρος οτι το Δ.Ε. εφαρμόζεται σωστά, και εννοώ να είσαι σίγουρος οτι τα σημεία που χρησιμοποιούνται στο Δ.Ε. είναι αυτά που εντοπίζεις σήμερα,τότε σαφώς χρησιμοποιείς το Δ.Ε. παρά την διαμορφωμένη κατάσταση η οποία ενδέχεται να μην είναι σωστή (γιατί ο μηχανικός του απέναντι μπορεί να μην εφάρμοσε σωστά το Δ.Ε.)

Από την στιγμή που εφάρμοζεις σωστά το Δ.Ε. είναι κρίμα να "μειώσεις " το βάθος του οικοπέδου σου έστω και λίγο.

Νομίζω οτι από την στιγμή που εφαρμόζεται το Δ.Ε. η πολεοδομία δεν εκδίδει άλλο, εκτός και τους εξηγήσεις την κατάσταση και γίνεται κατ' εξαίρεση. Εξάλλου αν πρόκειται για τέτοια διαφορά της τάξης των 0,30 εκ. μήπως να ρωτήσεις για διαδικασία άρσης ασυμφωνίας?

Γενικά πάντως, από συναδέλφο είχα ακούσει πως υπάρχει πρόβλημα με το σχέδιο στον Διόνυσο και τα ορόσημα που ορίζουν τα οικόπεδα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα. Εννοώ οτί εάν ο απέναντι έχει υλοποιήσει κτίριο σε μια δεδομένη θέση και εφαρμόζοντας το Δ.Ε. ρυμ/κων γραμμών προκύψει με τον απέναντι αυτόν πλάτος δρόμου μικρότερο από το προβλεπόμενο, δεν θα χρειαστεί άρση ασυμφωνίας εφαρμοσμένων ρυμ/κων γραμμών με το ρυμοτομικό σχέδιο αφού θα έχουμε μια οδό πλάτους αντί για 10 μ. π.χ. 9.80 ή 9.70

Link to comment
Share on other sites

DIMITRIS80,

εάν ο φίλος μας πάει να κάνει άρση ασυμφωνίας τότε 2 πράγματα πρέπει να γίνουν: α) ή να τροποποιηθεί το σχέδιο..... πράγμα απίθανο και πόσο να πάνε το δρόμο 9μ??!!

β) Να δώσουν δυσμενή ΡΓ στο φίλο μας ώστε να εφαρμόζεται πλάτος 10μ. !!!

Αρα Chris_M βάλε τη μάνδρα σου εκεί που σου βγαίνει με το Δ.Ε και "βάφτισε" το δρόμο πλάτους 10μ. Εν ανάγκη (για τον έλεγχο του διαγράμματος στη πολεοδομία) μετατόπισε τον απέναντι κατά 30εκ.

 

Αυτά να ήταν τα προβλήματά μας στην καθημερινότητά μας, τι καλα που θα ήταν!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ok ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

Ωστόσο θα ήθελα να ρωτήσω και το εξής:

Το οικόπεδο έχει χωριστεί στα δύο (50%-50%)με κάθετη ιδιοκτησία (έχει γίνει και συμβολαιογραφική πράξη) το 1981. Το Τοπογραφικό Διάγραμμα του 81 που μνημονεύεται στο συμβόλαιο εμφανίζει διαστάσεις και σχήμα που δεν συμφωνούν με τις δικές μου (απόκλιση από 10cm έως και 80cm) και διαφορά στο εμβαδόν 4τ.μ.

Επίσης, το παλιό Τοπογραφικό εμφανίζει και το όριο της κάθετης.

Εμένα μου ζητήθηκε να υλοποιήσω (να χαράξω) το όριο της κάθετης. Ωστόσο, επειδή οι διαστάσεις του παλιού τοπογραφικού είναι διαφορετικές από τις δικές μου προφανώς το υλοποιημένο όριο είναι διαφορετικό από αυτό που μνημονεύεται στο συμβόλαιο (αποκλίσεις έως 0,50cm). Το θέμα είναι πως ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών δεν το δεχεται και το θέμα θα πάει δικαστικά. Ο δικηγόρος του άλλου ιδιοκτ. μου ζητάει να κάνω σχέδιο στο οποίο να φαίνεται και το παλιό όριο σε παράθεση

Θα έχω κάποιο νομικό πρόβλημα?

Link to comment
Share on other sites

Oχι, απολύτως όχι. Εσύ πήγες και μέτρησες (με όργανο φαντάζομαι) την υφιστάμενη κατάσταση. Αν απο το 81 α) ο τότε μηχανικός είχε πάει με κορδέλα β) οι γείτονες βάλανε τη μάνδρα τους όπου θέλανε και οι δικοί σου δεν αντέδρασαν κλπ κλπ .... εσύ δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Απλά φρόντισε να μοιράσεις το οικόπεδο κατά το δυνατόν να συμφωνεί με τα όρια στο πρόσωπο και με εμβαδά αναλογικά των ποσοστών. Αυτός που δεν το δέχεται, στρέφεται εναντίον του άλλου συνιδιοκτήτη? Εγώ σε αυτή τη περίπτωση θα εμφάνιζα και το θεωρητικό όριο μεταξύ των καθέτων και αυτό που θα προέκυπτε από την εφαρμογή μου και ας τα βρούν μεταξύ τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Συνάδελφοι,

 

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τις συντεταγμένες του κτηματολογίου σε ΕΓΣΑ για τον καθορισμό ρυμοτομικής γραμμής? Φαντάζομαι έχει γίνει μετατροπή από τις συντεταγμένες της Π.Ε. Ή καλύτερα να εφαρμόσω αυτά που γράφονται παραπάνω σε αυτό το thread?

 

ευχαριστώ!

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.