Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμαντικά σώματα


alexsa

Recommended Posts

Καλημέρα!

Βασικά δεν είμαι του επαγγέλματος και θα ήθελα την βοήθεια σας.

Θα ήθελα να αλλάξω στην κατοικία μου τα θερμαντικά σώματα (23 έτη), είναι τα παλαιού τύπου με φέτες σε θερμαντικά σώματα τύπου panel.

'Εχετε να προτείνετε κάποια μάρκα?

Επιπλέον μήπως γνωρίζεται πόσο κοστίζει η εργασία αντικατάστασης τους (συνολικά 15 σώματα)?

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ/ή alexsa.

Η επιλογή θερμαντικού σώματος, δεν είναι κάτι πολύ απλό. Εξαρτάται από το κόστος, τον τύπο του panel, το design κλπ.

Ακόμα και το κόστος αντικατάστασης είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να κοστολογηθεί από τον τεχνικό που θα κάνει την εργασία, καθώς μπορεί να χρειάζονται μετατοπίσεις σωληνώσεων, ειδικά τεμάχια για την προσαρμογή των διακοπτών κ.α.

Μιλήστε με έναν συνάδελφο, έτσι ώστε να σας δώσει τις τεχνικές συμβουλές όσον αφορά την "αντιστοιχία" των σωμάτων και πάρτε και 1-2 οικονομικές προσφορές για την εγκατάσταση.

Αν χρειαστείτε κάτι επιπλέον - πιο συγκεκριμένο, εμείς εδώ είμαστε.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με το συνάδελφο παραπάνω. Θα πρέπει να δωθεί ιδιαίτερη προσοχή στις αντιστοιχίες των δύο τύπων σωμάτων. Επίσης, πρέπει να ξέρεις ότι αν βάλεις μεγαλύτερα σώματα από τα υπάρχοντα, θα έχεις εξίσου δυσάρεστα αποτελέσματα με το αν βάλεις μικρότερα. Μην πέσεις, λοιπόν, στην παγίδα να τοποθετήσεις μεγαλύτερα, όπως πολλοί "ειδικοί" μπορεί να σου προτείνουν. Αν έχεις υποψίες ότι κάποιο δωμάτιο δεν ζεσταίνεται όπως πρέπει, ανέθεσε σε κάποιον συνάδελφο να σου κάνει μία μελέτη. Τα χρήματα της μελέτης θα σου αποσβέσουν πολύ γρήγορα.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης να ξέρεις πως αν ζεις σε πολυκατοικία χωρίς αυτονομία θέρμανσης, καλό θα είναι να ενημερώσεις πως κάνεις την αλλαγή. Αλλιώς μπορεί να προκύψουν κάποιοι καλοθελητές που να πουν πως το έκανες για να βάλεις μεγαλύτερα σώματα από ότι πρέπει.

Link to comment
Share on other sites

:) καταρχην φιλε alexsa θα χρειαστεις υπομονη :).

Προσφατα ολοκληρωσα την εγκατασταση. Επελεξα ελληνικα βιοσωλ elegant. Κοστιζουν πιο ακριβα απο τα εισαγομενα αλλα στα διαφορα φορουμ ειχαν καλες κριτικες (αποτελεσματα αποδοσης τον χειμωνα). Επισης το μοντελο νομιζω που λεγεται elegant prime αφορα περιπτωσεις σαν την δικη σου με αντικατασταση σωματων με φετες. Βγαινουν στις ιδιες διαστασεις με το υπαρχον δικτυο σωληνωσεων για αμεση εφαρμογη. Αυτο το ακουσα απο επαγγελματιες του χωρου αλλα δεν μπορω να το επιβεβαιωσω. Επισης απο την δικη μου ερευνα ακουσα καλα σχολια για ιταλικα και τσεχικα σωματα και πολυ αρνητικα για τουρκικα (που παρουσιαζονται σαν γερμανικα ). Απο αυτα ειχα και εμπειρια σε φιλικο σπιτι ....... . Θα χρειαστεις σιγουρα μια μελετη των απωλειων ανα δωματιο για να μπορεσεις να επιλεξεις το σωστο μεγεθος. Αξιζει να το κανεις αυτο θα σου κανει σιγουρα αποσβεση απο το πρωτο χρονο.Τελος θα χρειαστεις και λιγη τυχη να πετυχεις επαγγελματια σωστο. Εφαγα τρελη ταλαιπωρια και απο μηχανικο και απο μαστορα υδραυλικο και απο μεγαλη εταιρια με τα ''εμπειρα και γρηγορα'' συνεργεια της. Επισης φροντισε ο μηχανικος που θα σου κανει την μελετη να ειναι σχετικος με το αντικειμενο και να τον πιεσεις να κανει λεπτομερη μελετη και οχι αρπακολα που κανουν οι περισσοτεροι. Αυτα τα ολιγα και καλη τυχη.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Γιώργο πράγματι τα σώματα της συγκεκριμένης εταιρίας έχουν τις ίδιες αναμονές με τα κλασσικά.

Στην περίπτωση όμως του Alex δεν χρειάζεται μηχανολογική μελέτη.

Απλά τα καινούργια σώματα θα πρέπει να είναι ακριβός ίδιας ισχύος με τα παλαιά κλασσικά για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με την κατανομή δαπανών.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αγαπητέ φίλε εάν ενδιαφέρεσαι έχω σώματα πάνελ (9) δύο ετών τα οποία τα δίνω σε τιμή πολύ κάτω του κόστους διότι άλλαξα είδος θέρμανσης και έβαλα ενδοδαπέδια.

Το e-mail μου είναι [email protected]

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.