Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημιουργία pilotis στο ισογείου και μεταφορά ΣΔ σε προσθήκη σε όροφο


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Πριν λίγες μέρες βρέθηκα μπροστά στην εξής περίπτωση.

Σε αρχική άδεια ισογείου 30 τ.μ και ορόφου 175 τ.μ έχει γίνει προσθήκη 70 τ.μ στο ισογειο για δημιουργία φροντιστηρίου

Δηλαδή στην υπάρχουσα κατάσταση υπάρχει κτίσμα 100 τ.μ στο ισογειο και 175 τ.μ στον 1ο όροφο.

Το υπόλοιπο της δόμησης είναι 200 τ.μ τα οποία μπορούν να χτιστούν σε ύψος.

Σημείωση το ισογειο είναι προς εκκμεταλευση, στον 1ο μένουν οι γονείς και θέλουν σε 2ο κ 3ο να χτίσουν για καθένα απο τα 2 τους παιδιά.

 

Κάνω την εξής 2ερωτησεις:

 

1η: μπορει με κάποιο τροπο να ακυρωθούν τα τ.μ όλου του ισογειο κτίσματος (φροντιστηρίου)και να χρησιμοποιηθούν σε ποιο πάνω ορόφους έτσι ώστε αντί για 100 τ.μ + 100 τ.μ να γίνουν 150 τ.μ + 150 τ.μ δεδομένου ότι ο καθένας θα πάρει και τα μισά Άκυρωμενα τετραγωνικά του ισογείου?

 

2η: σε περίπτωση που ισχύει το παραπάνω μπορει με βάση τον μπιρμπιλονομο να νομιμοποιηθεί το ισογειο φροντιστηριο με οποίο τίμημα αναλογεί?

 

Το γνωρίζω ότι αυτ΄ο που ρωτάω είναι λίγο ανορθόδοξο αλλα οποιαδήποτε βοήθεια θα είναι σημαντική, όπως και οποιαδήποτε άλλη πιθανή λύση

 

Σας ευχαριστω πολυ

 

Χάρης

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν δε βάζουμε κατ'αρχήν τη σύσταση (που πρέπει να μας την αναλύσεις) στην υπόθεσή μας. Για να κερδίσεις τα τετραγωνικά του ισογείου ώστε να τα δώσεις πάνω, θες να το κάνεις pilotis? Υπήρχε και από πριν ?(πως γίνεται 30 μ2 ισόγειο και 175 μ2 όροφος) ή είναι και άλλοι συνιδιοκτήτες? (δεν μας τα έχεις πει αναλυτικά). Αν λοιπόν γίνει έτσι στη συνέχεια δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον μπιρμπιλονόμο για το ισόγειο γιατί θα έχεις κάνει αλλαγή χρήσης μετά τις 2-7-2009.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν δε βάζουμε κατ'αρχήν τη σύσταση (που πρέπει να μας την αναλύσεις) στην υπόθεσή μας.

OK πρoς το παρών

 

Για να κερδίσεις τα τετραγωνικά του ισογείου ώστε να τα δώσεις πάνω, θες να το κάνεις pilotis?

στην 1η περίπτωση ναι θέλω να το κάνω pilotis

στην 2η περίπτωση να το κάνω φροντιστήριο προφανώς από pilotis σε χώρο κυρίας χρήσης.

 

Υπήρχε και από πριν ?(πως γίνεται 30 μ2 ισόγειο και 175 μ2 όροφος)

Αρχικά υπήρχαν 30 τ.μ στο ισόγειο = κλιμακοστάσια και 1 δωμάτιο το υπόλοιπο ήταν pilotis. μετά από κάποια χρόνια έγιναν προσθήκη 70 τ.μ (αφού υπήρχε υπόλοιπο δόμησης τετραγωνικών και από τότε ο ισόγειος χώρος πλην του κλιμακοστασίου λειτουργεί νόμιμα σαν φροντιστήριο ξένων γλωσσών.

ή είναι και άλλοι συνιδιοκτήτες? (δεν μας τα έχεις πει αναλυτικά).

ιδιοκτήτες στα χαρτιά είναι οι γονείς για τον 1ο όροφο, το ισόγειο ανήκει και στα 2 παιδιά τους και οι πιθανοί 2 από πάνω όροφοι ένα στο κάθε ένα από τα παιδιά.(οι οποίοι ακόμα δεν είναι φτιαγμένοι)

 

η όλη διαδικασία γίνεται για να "πάρουμε" τα μέτρα από το ισόγειο και να τα χρησιμοποιήσουμε πιο πάνω. αντί για 100τ.μ. + 100 τ.μ. χρησιμοποιώντας τα τ.μ του ισόγειου φροντιστηρίου θα γίνουν 140+ και 140+ έκαστος.

 

 

Αν λοιπόν γίνει έτσι στη συνέχεια δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον μπιρμπιλονόμο για το ισόγειο γιατί θα έχεις κάνει αλλαγή χρήσης μετά τις 2-7-2009

 

αυτό είναι σωστό που αναγράφεις, δεδομένου ότι από ότι κατάλαβα αρχικά θα πρέπει να κάνω αλλαγή χρήσης από χώρο κυρίας χρήσης σε pilotis σωστά?

αυτό όντως είναι ένα θέμα.

 

ελπίζω να έδωσα κάποια στοιχεία παραπάνω αυτήν την φορά

Link to comment
Share on other sites

Απορία (λίγο άσχετη): Με τη δημιουργία των 70μ2 στο ισόγειο και μαζί με τα 30μ2 που υπήρχαν, τα υπόλοιπα μ2 που έμειναν κάλυπταν το 50% ώστε να είναι pilotis?

Στα σχετικά τώρα.Βασικά αυτό που θες να κάνεις είναι να επαναφέρεις την κατάσταση ως ήταν πριν από την αλλαγή των 70μ2 στο ισόγειο.Είναι εφικτό. Μια μικρή λεπτομέρεια. Εφόσον γίνει όλη pilotis πάλι, τότε έχεις δικαίωμα για 30 μ2 κλιμακοστάσιο που δεν μετράνε στη δόμηση.Μήπως έτσι κερδίζεις και κάποια ακόμα μ2 για τους πάνω ορόφους? (αν είχε μετρηθεί κάτι από αυτά τα μ2 στην αρχική άδεια).Αυτές οι αλλαγές μπορούν να γίνουν στο ισόγεια.Τα υπόλοιπα που θες για τη μετατροπή σε φροντιστήριο δεν γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.