Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμογέφυρα σε ένωση δομικού στοιχείου


deathlok

Recommended Posts

Όποιος το έχει αντιμετωπίσει ή έχει κάποια ιδέα ας βοηθήσει. Ετοιμάζω μία ενεργειακή μελέτη όπου ο αρχιτέκτων έχει επιλέξει μόνωση τοίχων στον πυρήνα και μόνωση φέρων οργανισμού ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ (δεν του έβγαιναν τα σχέδια και αναγκάστηκε :) )

 

Ο κανονισμός δεν έχει τέτοια περίπτωση ούτε στα αναλυτικά σκίτσα ούτε στον πίνακα με την απλοποιητική μέθοδο.

 

Το πιο κοντινό είναι μόνωση των τοίχων στον πυρήνα και φέρον οργανισμός ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ.

 

τι κάνω σε αυτή την περίπτωση το έχει κανείς αντιμετωπίσει;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Υ.Γ. ομοίως για τις θερμογέφυρες εξωτερικής γωνίας.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο δεν έχει τέτοια περίπτωση αλλά αν δε κόλλησε το μυαλό μου η ίδια θερμογέφυρα δεν είναι και στις δυο περιπτώσεις?

Link to comment
Share on other sites

Ψάνουν θερμογέφυρες στη ΜΕΑ οι πολεοδομίες & αν ναι σε ποιές?

 

γιατί με αυτές που εχω ερθει σε επαφή στην περιοχή μου, δεν κοιτάνε σχεδόν καθόλου τη ΜΕΑ, μόνο τη κατάταξη, επίσης τον όγκο και τη συνολική επιφάνεια για το συντελεστή θερμοπερατότητας να είναι < απο τον απαιτούμενο

Link to comment
Share on other sites

dib καλά τα λες ΑΛΛΑ όταν θα τελειώσει η οικοδομή και θα έρθει ο ενεργειακός επιθεωρητής και δει ότι η θερμομόνωση είναι στον πυρήνα για τις τοιχοποιίες και εσωτερικά για το φέρων οργανισμό και οι επιλεγμένες θερμογέφυρες είναι άλλα ντάλον αφού όσο το ψάχνω βρίσκω ότι δεν αντιμετωπίζονται από τον κανονισμό τουλάχιστον οι μισές περιπτώσεις τι θα γίνει;

 

Την πολεοδομία δεν την νοιάζει κιόλας γιατί τον τελικό έλεγχο άλλος θα τον κάνει (βλ ενεργειακός επιθεωρητής).

Link to comment
Share on other sites

deathlok

 

και συ καλά τα λες και ετσι πρέπει να είναι

 

στις 30/6 κατέθεσα ΜΕΑ μ' ολα τα συνοδεύοντα αυτήν (κτήριο >50τμ) σε πολεοδομία στην Αν. Αττική (μην θίγουμε και ......... οικογένειες) και είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με σένα (αντιγρεάφω απο σένα)

''όπου ο αρχιτέκτων έχει επιλέξει μόνωση τοίχων στον πυρήνα και μόνωση φέρων οργανισμού ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ (δεν του έβγαιναν τα σχέδια)

 

λοιπόν, στη μελέτη θερμομόνωσης, τη μόνωση στο φέροντα τον υπολόγισα και τον έδειξα στα σκαριφήματα της μελέτης, στην εξωτερική πλευρά, ενώ στα αρχιτεκτονικά, η μόνωση φαινόταν εσωτερικά

 

Στην ουσία, υπολογίζω οτι οταν ξεκινήσουν την οικοδομή (σκαψίματα & χτισιμο), οι εξωτερικές διαστάσεις του κτηρίου θα είναι αυτές που φαίνονται στα αρχιτεκτονικά + 5-6 cm επιπλέον, λόγω τοποθέτησης της μόνωσης στον φέροντα οργανισμό, εξωτερικά

 

όσο για τον ενεργειακό επιθεωρητή, ξέρεις (και αντιλαμβάνεσαι) πως γίνονται αυτά τα πράγματα !!!!!!!!!!!!!

 

========================

ξέχασα κατι να ρωτήσω

 

αν εσυ δείξεις την μόνωση στο φέροντα οργανισμό, εξωτερικά ή εσωτερικά, ο ενεργειακός επιθεωρητής πως θα το διαπιστώση, θα πάρει το σκεπάρνι να σκάψει το σοβά να δεί αν η μόνωση

ειναι μέσα ή έξω?

Αφενός θα φάει το ξύλο της αρκούδας απο τον ιδιοκτήτη, αφετέρου θα περάσει πάρα πολύ χρόνο να ξανακάνει επιθεώρηση σε κτήριο για συνδεση με τη ΔΕΗ!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

έχω κάνει παρόμοια. Υπάρχουν όλες οι θερμογέφυρες κανονικά ,εκτός από το "ΠΕΡΊΔΕΣΜΟΣ" που εκεί πήρα εξωτερική μόνωση (πράγμα το οποίο και μπορεί να γίνει κατασκευαστικά).

θα μαζέψεις πολλά αρνητικά ψ και το κτίριο θα σου βγεί άνετα.

 

Παρακαλώ μην κάνετε παράθεση ολόκληρων, μακροσκελών, μηνυμάτων. Βλέπε και Κανόνες Συμμετοχής Νο6

Ευχαριστώ, miltos.

Link to comment
Share on other sites

paper ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠOΦΥΓΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΓΕΦΥΡΩΝ _ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009 (Αραβαντινός)

 

Σχετικά με την αντιμετώπιση των θερμογεφυρών (ΕΞΓ-14 - ΤΟΤΕΕ 20701-2 σελ.75) μεταξύ των υποστυλωμάτων και των τοιχοποιών που είναι μονωμένες στο πυρήνα προτείνω να κτίζουμε τον εξωτερικό τοίχο της εξωτερικής διπλής τοιχοποιίας σε απόσταση 2 cm από τον φέροντα οργανισμό (τεχνική YTONG - εικ. 19 & 20 σελ.3 της YTONG Brochure) να γεμίζουμε το κενό πλήρως με σφραγιστικό αφρό πολυουρεθάνης (λ=0,050). Με τη τεχνική αυτή αφενός διακόπτουμε την θερμογέφυρα και αφετέρου σφηνώνουμε - στερεώνουμε πολύ καλύτερα τον τοίχο με το Φ.Ο. (αντισεισμική βελτίωση).

Στο πιό πάνω κείμενό δείχνει την τεχνική πρότασή του, αλλά με το μονωτικό υλικό τοποθετημένο στο ξυλότυπο πριν την έγχυση του σκυροδέματος. Όταν μετά το 1985 θερμομόνωνα από μέσα τα στοιχεία του Φ.Ο. για περιορισμό της θερμοχωρητικότητας στα εξοχικά του σαββατοκύριακου και των θερμογεφυρών, αποξύλωνα με το σκερπάνι την θερμομόνωση από τα στοιχεία του Φ.Ο. στις λωρίδες επιφάνειες (strips) όπου ακουμπούσαν με τις τοιχοποιίες, τόσο στις κολώνες όσο και στις οροφές, ενώσεις με εσωτερικούς δρομικούς τοίχους), παρά την γκρίνια των μαστόρων για πιό σίγουρη σύνδεση .

Παρακαλώ δείτε και την θερμογέφυρα ΕΔΣ-5 (σελ. 79) τι τρομερές απώλειες !!! έχει εάν αναλογικά την δούμε για οροφές μονωμένες από κάτω και εσωτερικούς δρομικούς τοίχους.

Link to comment
Share on other sites

@dib κατανοητό πλήρως (ο μόνος φόβος είναι μην σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και δει ο μηχανολόγος τα αρχιτεκτονικά σε σχέση με την Μ.Ε.Α. ... επιστημονική φαντασία αλλά ποτέ δεν ξέρεις)

 

Η μέθοδος που επέλεξες είναι μία χαρά και αν περάσει από πολεοδομία μετά είσαι άρχοντας (εγώ έφερνα τον έλεγχο του ενεργειακού επιθεωρητή στην συζήτηση με την λογική να έδειχνα την μόνωση όπως στα αρχιτεκτονικά και θερμογέφυρες που απλά θα έμοιαζαν :P οπότε η ΜΕΑ θα έμπαζε από παντού)

 

@comba

 

Επειδή το κοίταξα διεξοδικά δεν υπάρχουν όλες ή δεν μπορώ να τις βρω εγώ πιο συγκεκριμένα (αν έχεις χρόνο και όρεξη) κοίτα τις επισυναπτόμενες εικόνες και πες μου τι θα το έβαζες. (είναι ενδιάμεσος όροφος) (εξωτερική γωνία)

 

@ Mikael

 

Δεν αμφισβητώ - εξετάζω τι είναι καλύτερο από άποψη θερμομόνωσης αφού ο τρόπος εφαρμογής του καθορίστηκε από τον αρχιτέκτονα, αλλά καθαρά αν αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί από τον κανονισμό (με την μορφή που αυτός έχει σήμερα)

post-97-131887273692_thumb.jpg

post-97-131887273697_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

comba δεν μπορώ να το δεχθώ αυτό που λες. Για μία ΕΞΓ που θα έχει σίγουρα θερμογέφυρα βάσει κατασκευής επιλέγεις την καλύτερη περίπτωση του κανονισμού για εξωτερική γωνία της συνεχής εσωτερικής θερμομόνωσης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.