Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργολαβικό αντάλλαγμα σε χρήμα


a_than

Recommended Posts

Θα ήθελα την γνώμη σας για ένα θέμα που αφορά την ανέγερση οικοδομής με το σύστημα της αντιπαροχής. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο οικοπεδούχος δεν θέλει να πάρει το ανταλλαγμά του σε ακίνητο (διμαερίσματα) αλλά σε χρήμα. Το πρόβλημά μου δεν είναι η συμφωνία του ποσού αλλά ο τρόπος πληρωμής του. Το πως, το ποτε και με ποίο τρόπο θα πάρει τα χρηματά.

Αν κάποιος μπορεί να μου δώσει πληροφορίες (αν το έχει κάνει) ή και οποιαδήποτε ιδέα θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

έδωσες μόνος σου την απάντηση που θες.

 

μου έχει τύχει,

τμήμα αντιπαροχής (στην συγκεκριμένη περίπτωση 33% το σύνολο της αντιπαροχής) να μην θέλει αντάλλαγμα σε είδος του έδωσα χρήματα γιατί αυτό ήθελα και συμφωνήσαμε τμηματικά. σε 3 δόσεις.

 

Χάρης

Link to comment
Share on other sites

συνέδερφε harristheo,

 

τις 3 δόσεις που λες ότι έκανες που τις περιέγραψες, στο εργολαβικό? τις έβαλες σε χρονικά διατήματα ανάλογα με την πρόοδο της κατασκευής ή ανάλογα με τις πωλήσεις ή σε απλές ημερομηνίες ανεξάρτητα από την πρόοδο του έργου? Επίσης το εργολαβικό δεν πάει στην εφορία ούτε στο υποθγκοφυλακείο. Τι γίνεται με φόρους? Πληρώνεις κάτι? και αν ναι πότε? Αν το έπερνε σαν αντάλλαγμα στο τέλος θα είχες ΦΠΑ για τους οικοπεδουχους. Τώρα τι γίνεται με το ΦΠΑ?

Η σκέψη μου είναι να το δινω ανάλλογα με τις πωλήσεις (παράδειγμα προοδευτικά 10% επί της αντικ. αξίας της κάθε πώλησης μετά την υπογραφή των συμβολαίων) και ένα ποσό στο τέλος του έργου με την παράδοση της οικοδομής.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Στην ουσία συμπεριλάβατε στο εργολαβικό τρείς 'μαύρες' συναλλαγές. Προσέξτε μόνο μη το μάθει κανένας αγοραστής και σας εκβιάζει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.