Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρόπος μόρφωσης πλαισίων κτηρίου


 

Recommended Posts

ekali009xa5.jpg

 

ekali005iuww2.jpg

 

 

ekali008jkmoh7.jpg

 

αυτα τα πλαισια πως ακτιβως τα κατασκευαζουν?σιγουρα δεν ειναι υποστυλωματα.

ειναι μηπως γυψοσανιδα,τσιμεντοσανιδα,y-tong,απλα τουβλα?εχετε κανει κατι αναλογο?

Link to comment
Share on other sites

Τα δοκάρια πρέπει να είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα ή κάποιο IPE ντυμένο με τσιμεντοσανίδες (!).

Τα πλαίσια στα παράθυρα γίνονται εύκολα με τούβλα που πατάνε σε προεξοχές των πλακών και των δοκών.

Link to comment
Share on other sites

στη δευτερη φωτο το μεσαιο πλαισιο δεν συνανταει στην πανω σταθμη ουτε πλακα ουτε δοκαρι(ειναι πιο χαμηλα).πως αγκυρωνεται με το κτιριο?

 

επισης τα δοκαρια (μορφωμενα απο ΙPE οπως εικαζεις) στην τριτη φωτο πατανε πανω στα τουβλα?δεν υπαρχει προβλεημα συνεργασιας?

Link to comment
Share on other sites

Η δοκός στο μεσαίο πλαίσιο της δεύτερης φωτογραφίας μπορεί να κατεβαίνει πιο χαμηλά και να έχει ένα μικρό πρόβολο, να είναι δηλαδή μορφής Ζ.

 

Αν ο μηχανικός επέλεξε να υλοποιήσει τη δοκό με IPE, τότε η μεταλλική αυτή δοκός θα πρέπει να είναι αγκυρωμένη σε στοιχείο από σκυρόδεμα, γιατί αν είναι σε τούβλο θα υπάρχει πρόβλημα. Για να γίνει αυτό στο εν λόγω κτίριο μπορεί να βγει από τη δοκό ή το στύλο ένας βραχύς πρόβολος στον οποίο και θα αγκυρωθεί το IPE.

Link to comment
Share on other sites

Μπορούν επίσης να κατασκευαστούν κανονικά με καλούπια με ελαφροσκυροδέματα αφού πρώτα έχει κατασκευαστεί ο φέρων οργανισμός ώστε να υπάρχει εκεί αρμός διακοπής. Γυψοσανίδα δεν νομίζω να είναι γιατί σίγουρα θα έχει προβλήματα συντήρησης. Πάντως έχω δεί ανάλογα να κατασκευάζονται με μεταλλικά πλαισιάκια από μασίφ τετραγωνική διατομή αγυρωμένη στο μπετό και τοιχοποιία πάνω σε κοντό πρόβολο (όπως η ορθομαρμάρωση περίπου). Συνήθως όμως, (για αυτά που φαινονται στην2η φωτό) γίνεται με τούβλο με κατάλληλα τοποθετημένα πρέκια.

Link to comment
Share on other sites

μπορεί να είναι κάποιες από της παραπάνω μεθόδους, με την κατάλληλη πρόβλεψη για τον τροπο στήριξεις-αγκύρωσης όλα γίνονται.

Έμεις όταν χρειάσθηκε να φτιάξουμε ψευτοδοκάρι πάνω στο οποίο πατούσε υαλοπίνακας, φτιάξαμε πλαίσια από στρατζαριστη κοιλοδοκό την οποία ντίσαμε με τσιμεντόσανίδα. Οι τσιμεντοσανίδα δεν έχει πρόβλημα συντήρησης αλλά δεν είναι και φθηνή βέβαια.

Εδώ πιστευω ότι καποια τμήματα είναι από οπλ.σκυροδ και καποια άλλα τσιμεντοσανίδα. Στήριξη πρέπει πάντα στο μπετόν

Link to comment
Share on other sites

είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα κανονικά και καλουπωμένο από καλό συνεργείο καλουπατζήδων (και όχι παπατζήδων ) απλά οι διατομές των υποστηλωμάτων και των δοκών δεν είναι ορθογωνικές αλλά Γ ή Π ή άλλης αντίστοιζης μορφής. έχω κάνει έτσι τα μπετά στον παιδκό σταθμό του Μαρκόπουλου (το οποίο είναι ακόμη υπό κατασκευή, λόγω έλειψης χρημάτων του Δήμου) σε μελέτη του Τάσου Μπίρη και με επεξεργασία με θραπίνα εξωτερικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.