Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kάθετη ιδιοκτησία και μείωση κάλυψης


Recommended Posts

Καλησπέρα.

 

Θα ήθελα να ρωτήσω για μια περίπτωση οικοπέδου 400 τμ με σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας που έχει χτίσει μόνο ο ένας και τώρα θα χτίσει και ο πελάτης μου. Ο συντελεστής κάλυψης βάσει ΓΟΚ ήταν 40%, ενώ πλέον στην περιοχή έχει πέσει στο 30%. Το οικόπεδο αντιμετωπίζεται πολεοδομικά ως ενιάιο παρά τη σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας.

 

Το ήδη υπάρχον κτίριο έχει καλύψει 68 τμ απ τα 80 (400*0.4/2=80) που δικαιούνταν τότε. Με τη νέα κάλυψη έχουμε δικαίωμα να καλύψουμε 30% χ 200 τμ ( το δικό μας τμήμα) δηλάδή 60 τμ ή (400* 0.3) - 68 (που έχει ήδη καλυφθει απ το υπάρχον κτίσμα) = 120-68=52 ? Δηλάδη καλύπτουμε 60 ή 52 εμείς πλέον?

 

Για τη δόμηση ισχύει το 0.6X 400/2=120, σωστά?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Κοίτα είμαι σχετικά νέα στο χώρο και δεν έχω πολυασχοληθεί ακόμα με ΓΟΚ, αλλά με βάση την δική μου λογική εσύ τώρα μπορείς να καλύψεις ακόμα 120-68=52 τμ.Αν το οικόπεδο σου ως έχει κτιζόταν και από τους 2 τώρα αυτό που θα είχες θα ήταν 400*0,3=120 τμ να καλύψεις.όμως υπάρχει ήδη κάτι μέσα στο οικόπεδο που παίρνει κάλυψη άρα 120-68=52 τμ.έτσι το σκέφτομαι εγώ.Ρώτα όμως και κάποιον υπάλληλο ΓΟΚ στην πολεοδομία της περιοχής σου.Σίγουρα θα έχεις από εκεί μια πιο σίγουρη απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Εκεί καταλήγω και εγώ όσο το σκέφτομαι και ψάχνω...φυσικά αύριο έχει επίσκεψη πολεοδομία...

Link to comment
Share on other sites

αρθ26 παρ5 του Ν2831/2000

σε συνιδιόκτητο οικόπεδο που έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια πριν την μεταβολή γενικών ή ειδικών διατάξεων που αφορούν την επιτρεπόμενη κάλυψη και εφόσον πριν την έκδοση της άδειας είχε συσταθεί διηρημένη ιδιοκτησία σύμφωνα με τον Ν.1024/71 οι συνιδιοκτήτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ποσοστό της νέας επιτρεπόμενης κάλυψης ίσο με το αναλογούν σε αυτούς ποσοστό συνιδιοκτησίας

Link to comment
Share on other sites

Σ ευχαριστώ και εσένα ΘΕΟΧΑΡΗ..μόλις έγραψα εδώ http://www.michanikos.gr/showthread.php?p=336346#post336346 αφού βρήκα το θέμα...άρα πάω στα 60 τμ αφού κατ εξαιρεσιν εκμεταλλέυομαι τους νέους σ.δ, σ.ο. και ΚΑΛΥΨΗ για το δικό μου μόνο τμήμα οικοπέδου των 200 τμ και ας θεωρείται ενιαίο πολεοδομικά το οικόπεδο των 400 τμ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.