Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ


ΚΑΛΛΗ

Recommended Posts

Καλή σας ημέρα. Μήπως κάποιος μηχανικός γνωρίζει ποιός είναι ο νόμος που λέει ότι αν ένα οικόπεδο βρίσκεται εντός του παλαιού σχεδίου πόλεως αλλά στα όρια του παλαιού με το νέο σχέδιο χρειάζεται διορθωτική πράξη εφαρμογής; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

υπάρχει ήδη κυρωμένη πράξη εφαρμογής?

έχει πολύ μεγάλη σημασία να γνωρίζει κανείς το πλεοδομικό καθεστώς του παλαιού και του νέου σχεδίου (π.χ ν.δ 17-7-1923 και 1337/83) αλλά και να έχει στοιχεία του ρυμοτομικού σχεδίου (π.χ δρόμος μεταξύ νέου και παλαιού σχεδίου)

πρέπει να μας δώσετε παραπάνω στοιχεία για να μπορέσουμε να συνδράμουμε ουσιαστικά

τα ξαναλέμε

 

 

Υ.Γ ο συνάδελφος stapa σωστά επισημαίνει ότι έχετε ξαναθέσει το ερώτημα ή είναι άλλη περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

Θεοχάρη, υπάρχει κυρωμένη πράξη εφαρμογής.Για να σου εξηγήσω, υπήρχε ένα αγροτεμάχιο 4.656τ.μ και μετά την επέκταση του σχεδίου πόλεως που έγινε α) με το από 8/7/1988 Π.Δ. και ύστερα από την αναθεώρηση του σχεδίου πόλεως που έγινε με την υπ' αριθμόν Ι.1947 /13-5-1988 απόφαση του Νομάρχη Έβρου ένα τμήμα του αγροτεμαχίου αυτού εμβαδού 1.681,02 τ.μ εντάχθηκε στο παλαιό σχέδιο πόλεως στο υπ' αριθμ.Ο.Τ 366 και αποδόθηκε ένα νέο οικόπεδο συνολικού εμβαδού 1.406,68 τ.μ και β) με το από 8/7/1988 Π.Δ. δυνάμει της υπ'αριθμ. 1/1999 Πράξης Εφαρμογής Πολεοδομικής Μελέτης Επέκτασης Ορεστιάδας που κυρώθηκε με την υπ' αριθμ. Ι. 2773/20-12-1999 απόφαση του Νομάρχη Έβρου που μεταγράφηκε στο υποθηκοφυλάκειο το υπόλοιπο τμήμα του αγροτεμαχίου αυτού εμβαδού 2.974,98 τ.μ εντάχθηκε στο νέο σχέδιο πόλεως στο Ο.Τ 533 και αποδόθηκε ένα νέο οικόπεδο εμβαδού 2.554,98 τ.μ δηλ. σε αντικατάσταση του αγροτεμαχίου αυτού ( 4.656 τ.μ ) δημιουργήθηκαν τα 2 παραπάνω οικόπεδα. Το πρόβλημα μας είναι ότι η συμβολαιογράφος δεν μας κάνει συμβόλαια πώλησης του οικοπέδου στο Ο.Τ 366 γιατί είναι λέει στα όρια του παλαιού σχεδίου με το νέο σχέδιο πόλεως και χρειάζεται διορθωτική πράξη εφαρμογής. Στη δε πολεοδομία, αν είναι δυνατόν, δεν ξέρουνε σε ποιό νόμο να στηριχθούνε για να βγάλουνε τη διορθωτική πράξη.Τέλος από ότι μας είπε η συμβολαιογράφος το οικόπεδο στο Ο.Τ. 366 στο υποθηκοφυλάκειο φαίνεται ως αγροτεμάχιο. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Είμαστε και μακριά, εμείς Αθήνα και το οικόπεδο στην Ορεστιάδα. Η πολεοδομία μας λέει ότι είναι κανονικό οικόπεδο η δε συμβολαιογράφος του αγοραστή μας λέει ότι θέλει διορθωτική. Συγνώμη αν σας ζάλισα αλλά κύριοι και κυρίες παρακαλώ τα φώτα σας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.