Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός προστίμου για αυθαίρετο με τον νέο νόμο ?


stampas

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Επειδή έχω μπερδευτεί με τα πρόστιμα όποιος μπορεί ας βοηθήσει.

 

Να ενημερώσω πως για τα παρακάτω δεν υπάρχει καθόλου άδεια (είμαστε στα δικαστήρια με τον μηχανικό γιατι 10 χρόνια δεν έχει βγάλει την άδεια)

2 Αυθαίρετες μεζονέτες εντός σχεδίου 150 η μία και 200 η άλλη.

Υπόγειο 100 τμ χωρισμένο στην μέση και σοφίτα 50 τμ στο κάθενα.

Και τα δύο είναι πρώτη κατοικία για τους δύο ιδιοκτήτες.

Πόσο θα είναι το πρόστιμο για την κάθε μεζονέτα με και χωρίς υπόγεια και σοφίτες, τιμή ζώνης είναι στα 1600 ευρώ.

Επίσης αν υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσω το πρόστιμο για την μία μεζονέτα που είμαι και ο ιδιοκτήτης χωρις να πληρωθεί το πρόστιμο για την άλλη (δεν έχει την δυνατότητα να πληρώσει αυτη την στιγμή ο άλλος ιδιοκτήτης)

Και τέλος απο την στιγμή που θα πληρώσω θα μπορώ να βγάλω κανονική άδεια? Υποθέτω όμως πως η άδεια θα είναι για όλη την κατασκευή αφου πληρώσουμε και οι 2 τα πρόστιμα. Για τα παραπάνω τετραγωνικά πανω κάτω πόσο κοστίζει μια άδεια?

 

Συγνωμη αν σας κούρασα.

Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Θα βοηθούσε να συμβουλευτείτε μηχανικό. Εκτιμώ πως αν μπορούν να νομιμοποιηθούν τώρα θα σας έρθει σημαντικά φθηνότερα και θα είναι νόμιμα για πάντα και όχι για σαράντα χρόνια όπως με το νόμο που ετοιμάζεται.

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς τον συγκεκριμένο νόμο δεν μπορω να βγάλω άδεια είναι πολύ ψηλά τα πρόστιμα.

Μου ζητάγανε 70000 , 35000 για την άδεια και 35000 για τα πρόστιμά.

Είπα αν είναι πολύ λιγότερα τα πρόστιμα να προχωρήσω μήπως και νομιμοποιηθεί κάποια στιγμή γιατι μας έχει κουράσειτόσα χρόνια.

 

ΥΓ. και μια συμβουλή αν είναι να παντρευτεί κάποιος και είναι να πάρει κάποιο σπίτι απο την γυναίκα του να ζητήσει να δεί οπωσδήποτε και την άδεια για να μην τρέχει μετά .....

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά σιγουρέψου ότι ο "μηχανικός" σου είναι όντως μηχανικός.

 

Κυκλοφορούν πολλοί "μαϊμούδες" μηχανικοί οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση να έχουν τελειώσε ένα ΤΕΙ, στην χειρότερη μπορεί να μην έχουν τελειώσει ούτε το λύκειο. Αν σου έχει τύχει τέτοιος πας οπωσδήποτε δικαστικά.

 

Σχετικά με την νομιμοποίηση, δεν έχει ψηφιστεί ακόμα ο νόμος οπότε δεν μπορεί να σου πει κανένας με σιγουριά πόσο θα είναι το πρόστιμο.

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση πως εάν υπάρχει δυνατότητα νομιμοποίησης δε θα μπορεί να ενταχθεί στο νέο νόμο και είναι και λογικό και σωστό.Αφού μπορείς να νομιμοποιηθείς για πάντα γιατί να ξαναπληρώσεις πρόστιμα μετά από 40 χρόνια.Αυτό που δε ξέρουμε ακόμα είναι αν τα πρόστιμα της νομιμοποίησης αλλάξουν και αυτά και μειωθούν μετά την εφαρμογή του νέου νόμου.Νομίζω πως λίγη υπομονή χρειάζεται ακόμα μέχρι να επιστρέψουν οι βουλευτάδες από τα μπάνια τους και τον ψηφίσουν τον Σεπτέμβριο.

Link to comment
Share on other sites

ΥΓ. και μια συμβουλή αν είναι να παντρευτεί κάποιος και είναι να πάρει κάποιο σπίτι απο την γυναίκα του να ζητήσει να δεί οπωσδήποτε και την άδεια για να μην τρέχει μετά .....

 

Ειναι σοβαρό το θέμα σου και θα αφήσω ασχολίαστη την ανω πρόταση.

 

Αλλα δεν μπορω να καταλάβω πως ειναι δυνατό να χτιστηκαν τα σπιτια πριν βγάλει την άδεια ο μηχανικός. Φταιει ο μηχανικός αν κάποιος εχτισε πριν βγει η άδεια? και αν εχτισε χωρις άδεια ποια σχέδια εφαρμόστηκαν?

 

Τι θα πεις στα δικαστηρια δηλαδη? εχτισα πριν μου βγαλει αδεια ο μηχανικός, εχτισα οπου βρηκα (ιδιως αν δεν εχουν τηρηθει πλαγιες αποστάσεις ή εισαι σε περιοχη που χρειάζεται εγκριση αρχαιολογιας) και τωρα δεν μου βγαζει την αδεια?

Link to comment
Share on other sites

Σχέδια υπάρχουν και δεν υπάρχει πρόβλημα αρχαιολογίας.

Ο πολιτικός μηχανικός κάνει αυτη τη δουλειά πολλά χρόνια, εχει και γραφείο, τους τον είχε συστήσει καποιος γνωστός τους που του είχε κανει πολυ καλη δουλειά.

Το σπίτι είναι δηλωμένο στο Ε9, ειναι χωρισμένο κανονικα στα συμβόλαια που είχε κάνει ο πεθερός , αλλα όταν το χτίζανε ο μηχανικός είχε δώσει κάποιο αριθμό αδείας απο άλλο σπίτι και όταν το καταλάβανε ήταν πλέον αργά.

Ο μηχανικός προσπαθεί να την βγάλει εδω και 10 χρόνια αλλα είναι πολύ δύσκολο (πιθανον πρέπει να πληρώσει τα πρόστιμα και προσπαθεί με άλλους τρόπους να την βγάλει, δεν μας δίνει να καταλάβουμε και που έχει κολήσει) και επειδή μας έχει κουράσει το θέμα του κάναμε δικαστήριο ότι έχει πληρωθεί και δεν έχει βγάλει την άδεια.

Βέβαια το δικαστήριο θα γίνει σε 2-3 χρόνια.

Πάνω κάτω χωρίς τα πρόστιμα πόσο κοστίζει μια νέα άδεια για τα συγκεκριμένα τετραγωνικά?

Όσο για το σχόλιο φυσικά έκανα πλάκα....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.