Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΗΜΜΥ ΕΜΠ - μετά το πτυχίο τι;


spenergy

Recommended Posts

υπάρχουν ημμυ-τες (εμπ) που

 

1η κατηγορια : με το που παρουν το πτυχιο τους, φευγουν για εξωτερικο να

κανουν μεταπτυχιακο π.χ. αγγλια

2η κατηγορια : με το που παρουν το πτυχιο τους, κανουν μεταπτυχιακο στην

ελλαδα

3η κατηγορια : πιανουν δουλεια στην ελλαδα και αν υπαρξει αναγκη κανουν

μεταπτυχιακο μελλοντικα.

 

Προσωπικα κλινω στην δευτερη κατηγορια. Αν και ακομα δεν εχω παρει το πτυχιο (κοντευω) σκεφτομαι τι να κανω, και εκει που κλινω ειναι η δευτερη κατηγορια για τους εξης λογους :

 

α) αισθανομαι οτι δεν εχω μαθει οσα θα ηθελα στην ενεργεια. Βλεποντας τα μεταπτυχιακα μαθηματα, δημιουργειται η πεποιθηση οτι θα μαθω πολλα και χρησιμα πραγματα

 

β) σκεφτομαι οτι αν πιασω δουλεια , μετα αν θελησω να κανω μεταπτυχιακο θα ειναι πολυ πιεστικο διοτι θα δουλευω 10-12 ωρες στη δουλεια, συν το διαβασμα για μεταπτυχιακο, δεν ξερω κατα ποσο θα προλαβω.

 

γ) αν πιασω δουλεια, μετα κατα ποσο θα ειμαι ετοιμος να ξαναστρωθω για διαβασμα; ενω μετα το πτυχιο εχω μπει σε ενα ρυθμο.

 

δ) θα 'μετρω' περισσοτερο στον μελλοντικο εργοδοτη αν ξεχωριζω εχοντας εναν μεταπτυχιακο τιτλο απο ΕΜΠ.

 

Ρώτησα και καθηγητές και οι γνώμες διίσταντο. Εσείς τι πιστεύετε;

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου εγω και ως φοιτητης και πλεον ως ελευθερος επαγγελματιας ειχα και εχω την ιδια αποψη : Tα μεταπτυχιακα δεν ειναι και τοσο απαραιτητα για τους μηχανικους.

 

Το επαγγελμα του Μηχανικου ειναι ενα επαγγελμα που μαθαινεται στην πραξη με ατελειωτες ωρες στο εργοταξιο η σε ενα σωρο απο σχεδια.

Ενα μεταπτυχιακο απλα θα σου σπαταλησει ακομα δυο χρονια απο την ζωη και ως πτυχιο μην νομιζεις πως θα τυχει και καμμιας ενθερμης αποδοχης απο τους εργοδοτες, οι οποιοι ως ανθρωποι του επαγγελματος ξερουν πως αυτο που μετραει ειναι να εισαι "ετοιμος" για παραγωγη εργου, δηλαδη ενδιαφερονται πιο πολυ για τα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ προσοντα και οχι για τα ΤΥΠΙΚΑ(βαθμος πτυχιου,ξενες γλωσσες,μεταπτυχιακα/διδακτορικα).

 

Αρα για μενα ψαξε να βρεις μια δουλεια, φροντισε να αποκτησεις γνωσεις και εμπειριες και να βγαλεις το πρωτο σου εργοληπτικο και κατοπιν τα πραγματα θα ειναι λιγοτερο δυσκολα για σενα.

 

Αυτη ειναι η προσωπικη μου γνωμη.

Link to comment
Share on other sites

το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας φαντάρος και μετά να πας εξωτερικό για μετ/κα.ακουσέμε και δεν θα χάσεις.θα έχεις πολλές εμπειρίες και θα γνωρίσεις ανθρώπους από άλλες χώρες.επίσης θα σου έλεγα να κάτσεις έξω και για δουλειά κάποια χρόνια.θα σε οφελίσει πολύ.μην σκέφτεσαι τη ''μαμα και τον μπαμπα'' που θα είναι μακριά.άνοιξε τα φτερά σου και φύγε

Link to comment
Share on other sites

καταρχήν με το καλό να τελειώσεις και τυπικά.

το δικό μου δρομολόγιο ήταν:

1. ΗΜΜΥ ΕΜΠ

2. Ε.Σ. (ελληνικός στρατός)

3. UMIST (manchester)

4. Εργοστάσιο

5. Ελεύθερος Επαγγελματίας

 

το προαιρετικό βήμα ήταν το νο. 3. σε σχέση με το τελικό προορισμό.

(όλα καλά είναι, αλλά να έχουν σχέση με το αντικείμενό σου, πάντα να επιλέγεις που σπαταλάς τον χρόνο σου και την ενέργειά σου)

Link to comment
Share on other sites

Tα μεταπτυχιακα δεν ειναι και τοσο απαραιτητα για τους μηχανικους.

 

Να διορθώσω κατά την άποψή μου....."απλά στην Ελλάδα δεν εκτιμούνται δεόντως"

 

Επίσης σου συνιστώ ναι εγώ να πας στρατό πρώτα και μετά βλέπεις.

 

 

:wink:

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τις γνώμες σας.

Το σκεφτόμουν να πάω πρώτα στρατό, αλλά σκέφτομαι ότι

θα χάσω γνωριμίες με καθηγητές και την ροή του διαβάσματος..

μετά το στρατό άντε να ξαναδιαβάσεις...

 

Επίσης εξωτερικό μεταπτυχιακό στην ενέργεια, μου είπαν καθηγητές ότι δεν υπερτερεί σε τίποτα από του μετσοβίου - απλά ψυχολογικά : ανεξαρτησία, μακριά οι γονείς, μόνος σε ξένη χώρα και προσπάθεια επιβίωσης , νέος τρόπος εργασίας και οργάνωσης κτλ.

 

Κατά τα άλλα από θέμα γνώσεων δεν δίνει τίποτα παραπάνω , μου είπαν.

Link to comment
Share on other sites

Γειά σας παιδιά. Είμαι νέα στο φόρουμ και οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Μία ερώτηση θα ήθελα να κάνω:

Θέλω να δώσω κατατακτήριες στην ΣΗΜΜΥ στο ΕΜΠ. Είναι δύσκολο να μπει κανείς? Σημειωτέον ότι έχω πρώτο πτυχίο πληροφορικής πανεπιστημίου και έχω κάνει και μεταπτυχιακό στο Imperial MSc in Advanced Computing. Από ότι είδα το πρόγραμμα σπουδών, πολλά μαθήματα τα έχω ήδη κάνει. Θα είναι πολύ δύσκολο για μένα να τελειώσω?

Link to comment
Share on other sites

φίλη Helena, ακόμα και αν πάρεις κατεύθυνση πληροφορικής, θα έχεις να αντιμετωπίσεις μαθήματα (υποθέτω θα καταταχθείς στο 5ο εξάμηνο) όπως Ηλεκτρομαγνητικά πεδία Ι, και θεωρία Δικτύων-Κυκλωμάτων, Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας, και ακόμα κάποια άλλα. Εξαρτάται από το υπόβαθρό σου στα μαθηματικά / φυσική .. θέλει προσπάθεια.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα παιδιά και καλό μήνα. Θέλω να προσπαθήσω και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω, εξάλλου ποτέ δεν έχω αφήσει κάτι στη μέση. Πράγματι τέτοια μαθήματα δεν έχω κάνει, όμως πιστέυω ότι έχω ένα υπόβαθρο και δεν θα μου φανούν και εντελώς άσχετα.

Όμως να ρωτήσω και κάτι άλλο? Χρειάζεται πολλή παρουσία στο ΕΜΠ, γιατί δουλεύω κιόλας και ... παρεπιμπτόντως, έχω οικογένεια και δύο παιδιά (5 & 2). Κάποια μαθήματα έχουν και εργαστήρια από ότι ξέρω. Σε αυτά είναι υποχρεωτική η παρουσία, (έχει δηλαδή παρουσίες - απουσίες) για να περάσεις τελικά το μάθημα?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.