Μετάβαση στο περιεχόμενο

spenergy

Members
  • Περιεχόμενα

    35
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by spenergy

  1. @ electrical salonica η περιπτωση σου μπορει να ειναι μια ιστορια αποτυχιας , ομως η ιστορια αυτων των ανθρωπων που εχω μιλησει και εχω προσκαλεσει να γραψουν στο φορουμ, ειναι ιστορια επιτυχιας! Το λινκ που εδωσες ειναι απο ενα μεταπτυχιακο που ξερω απο πρωτο χερι. Αυτο με τη σουπα ειναι ειρωνικο και η ειρωνεια δεν ειναι επιχειρημα. @ Howard οι φαπες της ζωης ειναι για καλο και μαθαινεις. Φαπες θα φας και στη γερμανια και στην αγγλια . Αυτο που ειπα λοιπον ειναι οτι κριση υπαρχει παντου και το να πας εξω οπως ολοι εδω υποστηριζουν αλλα μονο ο carlos το εφαρμοσε δεν ειναι η σωστη λυση! Στην Ελλαδα δουλειες καλες υπαρχουν. Εγω εξαρχης ειπα οτι δε γουσταρω αυτο το κλιμα ηττοπαθειας που καποιοι εδω μεσα γραφουν. Υπαρχουν δουλειες και για τους νεους. Γνωριζω δικους μου που βρηκαν με 1200 πρωτο μισθο. Επειδη ενας αναγνωστης εγραψε πρωτο μισθο το 1995 πηρε 700, δε σημαινει οτι εγω θα παιρνω 500. Αυτα να τα ακουσω απο εργοδοτη που θελει να μου ριξει την αυτοπεποιθηση για να ζητησω εγω και αλλοι νεοι λιγοτερα. Αλλα οχι απο εδω μεσα. Εκτος και αν καποιοι το εχουν κανει συνηθεια και εχουν αυτο το σκοπο. Να ριξουν πιο κατω το ηθικο με το να μιλανε μονο για τα αρνητικα της ελλαδας. Ακουω μηχανικους να λενε ΄δοξα τω θεω΄ , αυτοι δλδ πως πανε καλα; απλα καποιοι πετυχαν στην ελλαδα ενω δεν πετυχατε. Και βολευει να λετε οτι ολοι στο εξωτερικο πετυχαινουν , αλλα ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΛΟΓΩ ΠΑΙΔΙΩΝ δεν πηγατε, αρα λετε οτι η αποτυχια οφειλετε στο οτι λογω συγκυριων δεν πατε εξωτερικο και οχι στις κακες επιλογες που κανατε. Αυτα που λεω δεν τα λεω απο κανενα καλαμι. Και δεν ζητησα απο κανεναν εδω να μου πει πως ειναι η αγορα. Εγω εγραψα τη γνωμη μου οτι απο οσα ακουω απο εμπειρους , πιο πολλα ειναι τα θετικα παρα τα αρνητικα. Τη γνωμη να την κρατησετε για τον εαυτο σας. Και να τη λετε μονο οταν σας τη ζητανε. Παρα;δεχτειτε οτι ναι στην ελλαδα , υπαρχουν ιστοριες επιτυχιες , ανθρωποι που κανουν κατι παραγωγικο.
  2. man παντου ειναι δυσκολα. Νομιζεις ο electricalengineer θα εμενε εδω; προφανως και ο,τι κλεει ειναι στη θεωρια, αλλιως θα ειχε φυγει εξω @ streetas μαν ουτε ακρες εχω, ουτε απειρος ειμαι. Απλα ρωταω μηχανικους τι γινεται. Μερικοι μου λενε οτι ειναι χαλια τα πραγματα. Αλλοι ομως μου λενε οτι αυτοι το κυνηγησαν και μια χαρα τα καταφεραν. Το να βαφτιζεις ολους οσους πετυχαινουν κατι, 'βυσματα' δεν ειναι σωστο γιατι δεν ξερεις και μιλας υποθετικα. Απλα παραδεξου οτι υπαρχουν ανθρωποι που πετυχαν και ναι ειναι στην ελλαδα! Παραδεξου το οτι πετυχαν με το σπαθι τους! Και ναι δεν ειχαν βυσμα! @ electrical engineer φιλε μου μην προσπαθεις να μου το παιξεις μεγαλυτερος γιατι αυτα που μου λενε οι πετυχημενοι, μου τα λενε και ξερουν κατι παραπανω απο σενα. Τι ηλικια εχεις; αν εισαι κατω απο 35 δεν δικαιουσαι να μιλας... Εισαι πολυ νεος και οχι πολυ μεγαλυτερος μου. Εμενα μου τα λενε και 35ρηδες και 40ρηδες. Γι' αυτο μην προσπαθεις να μου πεις οτι ειμαι αδαης ή εχω ακρες. Σου ξαναλεω, καλο ειναι να μοιρολογουμαι , αλλα αν μετρησεις τα accounts οσων ημμυ γραφουν εδω (ειδικα απο εμπ) ειναι 1-2. Τι εχουν να πουν οι 1-2 ;;; ελαχιστα! απλα ρωτα περισσοτερους. Ολοι εχουν παραπονα δε λεω. Αλλα τλχ βγαζουν χαρτζιλικι! Μην νομιζεις οτι εξω ειναι καλα. Μονο αυτο λεω. Κοιτα να χαιρεσαι τη ζωη σου. Γιατι πουθενα δεν εινα ικαλα. Ελλαδα τλχ ΖΕΙΣ ! Αυτο εχει σημασια. ΖΕΙΣ, με ωραιο ουρανο, ηλιο, διασκεδαση, βολτες. Εξω, δε θα ζεις. Θα δουλευεις!
  3. Eδω εχει ενα δικιο. Στην ελλαδα --- Καθε μερα οι δρομοι ειναι γεματοι απο νεους. Μπαρ, κλαμπ, καφετεριες φουλ. Στο εξωτερικο μετα τις 10 δεν εχει ψυχη! --- Στην Ελλαδα μεχρι και δεκεμβρη, αλλα και μετα, μεσα στο χειμωνα, εχουμε ηλιολουστες μερες. Στην Ευρωπη, πραγματικα ο καιρος ειναι για κλαμματα. --- Στο εξωτερικο θα θεωρεισαι παντα μεταναστης. Αρα ή συμβιβαζεσαι με 1200 - 1500 ευρουλακια ή πας εξω και σκιζεσαι στη δουλεια, κοβεις διασκεδαση και βγαζεις 2000 ευρω παραπανω, τα οποια τα αποταμιευεις ωστε να κανεις ωραιες διακοπες το καλοκαιρι... Eπισης αποψη μου ειναι οτι απο οσους λενε οτι θα μεταναστευσουν Ευρωπη, Ασια, Αμερικη, τελικα ουτε το 20% δεν μεταναστευει. Αλλο στη θεωρια, και αλλο στην πραξη (συναισθημα, φοβος αγνωστου, κτλ). Αυτα περι ασιας , λιβυης, βραζιλιας , αυστραλιας ειναι πολυ extreme. Πραγματικα εκει θα ζεις μονο για να βγαζεις λεφτα. Οσοι ειναι γυρω στα 30, απλα να πουμε οτι σε 35 χρονια θα συνταξιοδοτηθουν περιπου. 35 χρονια δεν ειναι τπτ... περνανε νερο... αν θελουν να περασουν απλα δουλευοντας για να ζησουν μετα τα 65 οκ... γενικα χωρις να εχω ζησει εξω, εχω μια εντυπωση οτι εξω παιζει πολυ δουλεια, κακη ζωη, και κυριως ζωη αγνωστη στον ελληνα. Εμεις εδω εχουμε τον ηλιο μας, τα ασχημα μας και οκ καπως θα την βολεψετε. Αλλα το να πας στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα πρεπει να εισαι ΠΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ και πραγματικα να εισαι και πολυ τυχερος . Αλλιως που πας ρε καραμητρο... Δεν παιρνουν ολοι 3000 ευρω στη γερμανια κατ' εμε. ολα τα λεω διχως προσωπικη εμπειρια . Απλα υποθετικα μιλω.
  4. burned electrician, Μην το παιρνεις προσωπικα και κουλαρε! Στο εξωτερικο οντως εισαι ισαξιος με τον αει της ελλαδας. Τραβα γερμανια φιλαρακι οκ; και στειλε Pm αν θες tips επι του θεματος επειδη το εχω ψαξει. εγω μηχανικος εμπ ειμαι παντως αλλα η ελλαδα ειναι ρδελο-μπου για ολους. Γενικα καλυτερα που δεν πηγες στο μεταπτυχιακο αυτο. Το ξερω απο πρωτο χερι. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ φιλαρακο μου.
  5. Υπαρχουν παρα πολλα autocad... ποιά έκδοση autocad να κατσω να μαθω ως ημμυ ;
  6. Καλησπέρα. Έχετε να προτείνετε; Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητα ή το επάγγελμά σας στο προφίλ. Βοηθά στο να συνεννοούμαστε καλύτερα. CostasV
  7. Σκεφτομαι να δώσω για Φλεβάρη, αλλά φλεβάρη μπαίνω στρατό. Υπάρχει πιθανότητα να πάρω άδεια στο στρατό; Το Τσμέδε το πληρώνω και ενώ ειμαι στρατό ; Πότα να περιμένω την προκύρηξη για φλεβάρη;
  8. απο που να τα μάθει φίλε μου; κυκλοφορούν βιβλία; τα διδάχτκε στη σχολή του; να τα βγάλει απο το κεφάλι του;
  9. για πιο λογο να κανει κανεις κατι τετοιο ρε φιλαρακι;
  10. στη βιομηχανία μπορείς να δουλέψεις ως ημμυ χωρίς γνώση ΣΑΕ (simulink, matlab, pid, θεωριες κτλ) ;
  11. Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να κάνω μια μελέτη σχετικά με την πτώση αγωγού αλουμινίου 16 mm2 στο έδαφος, που ηλεκτροδοτείτο από υποσταθμό μέσης τάσης 75 kVA. Έχετε κάποια βιβλιογραφία να μου συστήσετε;
  12. Λοιπον μια ασκηση λεει : Ενας Μ/Σ 400kV/150kV εχει 20% ταση βραχυκυκλωσης. Μετα απο ψαξιμο βρηκα οτι ταση βραχυκυκλωσης ανα μοναδα u = U/U1N όπου U ειναι η φυσικη ταση βραχυκυκλωσης , και U1N η ονομαστικη ταση πρωτευοντος. Τι ειναι λοιπον η ταση βραχυκυκλωσης ; (που σαν εννοια ακουγεται ακυρη)
  13. Σκεφτομαι οτι στην Ελλαδα θα ειναι πιο χαλαρα στην εργασια απο οτι εξωτερικο. Ακουω για ωραριο πχ αγγλιας κατι 12ωρα, και τρελαινομαι. Εγω δεν θελω να ζω για να δουλευω, αλλα να δουλευω για να ζω. Δε θελω να ειμαι εργαζομενος μονο, αλλα ανθρωπος προπαντων.
  14. Προσφατα διάβαζα το ωράριο ενός ηλεκτρολογου μηχανικού εργαζόμενου στο λονδίνο : από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ (12ωρο) , και ερχόταν κουρασμένος, πτώμα. Πληρωνοταν καλα - αλλα αυτος ζει για να δουλευει και οχι δουλευει για να ζει. Τα χρονια περνανε σαν ενα δευτερολεπτο, γερναμε και τι θα θυμομαστε? τις μελετες που καναμε; τις σκεψεις για προαγωγη; καθε μερα που περνα , ειναι μια μερα λιγοτερη για τη ζωη μας. Ειναι ζωη ρε συναδελφοι να δουλευουμε τοσο πολυ; Σκεφτομαι : Να φυγω Εξωτερικο ή να μεινω Ελλάδα ; να παω εξω για δουλεια ή να μεινω Ελλάδα; Σκεφτομαι οτι στην Ελλαδα θα ειναι πιο χαλαρα στην εργασια απο οτι εξωτερικο. Δε θελω να ειμαι εργαζομενος μονο, αλλα ανθρωπος προπαντων. Εσείς που έχετε εμπειρία δουλειάς απο ελλαδα σε σχεση με ο,τι εχετε ακουσει για εξω - τι γνωριζετε ; στην ελλαδα ειναι πιο χαλαρα; (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ)
  15. Ενας δημοσιος υπαλληλος πρωτο μισθο ποσα παιρνει ; και μετα απο καιρο ποσα θα παιρνει ;
  16. πες λιγες περισσοτερες λεπτομερειες για το σκεπτικο σου (αν εχεις ζησει σουηδια , τι ειδικοτητα εισαι κτλ)
  17. Πρώτος μισθος Ελλαδα ειναι 800-1100 ευρώ. Στη Σουηδία ειναι καπου 1700 (2400 - 30% φορους = 1700 περιπου). Ενοικια ειναι λιγο ακριβοτερα εκει. Αν επιλεξει κανεις το δημοσιο τοτε μετα απο καμια δεκαετια θα παιρνει 1500- 1600 με επιδοματα. Αν επιλεξει ιδιωτικο τομεα μπορει να βγαζει και 1700-1800 ισως και πιο πολλα, αλλα μπορει να μη του αναγνωριζονται οι υπερωριες που θα κανει. Στη Σουηδια σιγουρα σου αναγνωριζουν τις υπερωριες. Επισης δεν υπαρχει γραφειοκρατια σε αναπτυγμενη δυτικη χωρα, οπως εδω. Κατι που να σε κρατησει εδω : Συναισθημα (γονεις, φιλοι, ερωτας), και οτι εξω η αρχη θαναι πολυ δυσκολη μεχρι να παρεις μια ισορροπια (εκμαθηση γλωσσας, σπιτι, προσαρμογη στο νεο τροπο δουλειας κτλ)
  18. Εγω και πολλοι τελοιοφοιτοι συμφοιτητες μου ηλεκτρολογοι μηχανικοι απο ΕΜΠ , προβληματιζομαστε σχετικα με το εργασιακο μελλον του Ηλεκτρολογου Μηχανικου. Ερωτηματα οπως : - Ο πρωτος μισθος περιπου στα 900 euro πώς θα μας δωσει την δυνατοτητα να ανεξαρτητοποιηθουμε απο γονεις ; - Δουλεια με υπερωρίες περιπου 10-11 ώρες και να μην πληρωνεσαι για αυτες; - Η λυση του δημοσιου με τα 1500 ως maximum , ειναι λυση για να κανεις οικογενεια; - Μηπως να παμε για μεταπτυχιακο στο KTH Σουηδια και επειτα να ζησουμε Σουηδια οπου ειναι διπλασιοι οι μισθοι , και πληρωνεσαι για υπερωριες; Εσεις που υποθετω ειχατε παρομοιους προβληματισμους, τι θα απαντουσατε στην τελευταια ερωτηση;
  19. Ποιά καλά βιβλία για ηλεκτρονικά ισχύος γνωρίζετε; Ελληνικά, Ξενόγλωσσα ή μεταφρασμένα... Για αρχάριους αλλά και προχωρημένους
  20. εξαιρετικη αναλυση! Ευχαριστω θερμα! Η ασκηση θεωρει οτι επιλεγουμε να λειτουργησουμε πρωτα την γεννητρια εκεινη με το μικροτερο κοστος ενεργειας. Αυτη λοιπον τη λειτουργουμε στο maximum της , και την περισσεια ισχυ την καλυπτουμε με την αλλη, η οποια ειναι ακριβοτερη.
  21. Το φορτίο μιας Βιομηχανικη μοναδας παρουσιαζει κατα τις εργασιμες μερες (Δευτερα- παρασκευη) την εξης διακυμανση : γραφικη παρασταση με κατακορυφο αξονα το φορτιο (ΜW) οριζοντιο ωρες (0 εως 24). Απο 0 εως 6 ωρες 25 MW, απο 6 εως 12 ωρες ευθυγραμμο τμημα απο 25 MW ως 40MW. Απο 12 ωρες ως 24 ωρες, ευθυγραμμο τμημα απο 40MW ως 25Μ. (απλα δεν υπαρχει εικονα και περιγραφω την γραφικη παρασταση) Το φορτιο του σαββατοκυριακου θεωρειται σταθερο και ισο με 25 MW (δλδ γραφικη παρασταση μια ευθεια στα 25MW για 24h). Η βιομηχανια καλυπτει το φορτιο της με 2 γεννητριες ισχος 25ΜW καθεμια. Οι καμπυλες κοστους ανα h των γεννητριων ειναι οι εξης : F1 = 100 ευρω/h +0,1ευρω/KWh *P1 F2 = 150 ευρω/h +0,15ευρω/KWh *P2 Να υπολογιστουν α) Η ισχυς που παραγει καθε γεννητρια κατα τη διαρκεια καθε ημερας β) οι ωρες λειτουργιας καθε γεννητριας σε μια βδομαδα γ) το κοστος καλυψης της ζητησης για μια εβδομαδα Ευχαριστω θερμα συναδελφοι! Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  22. Ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός, ενεργειακός, πώς θα μπορούσε να δουλέψει στο στρατό; υπάρχουν σχετικά αντικείμενα στο στρατό για μηχανικούς ηλεκτρολόγους; π.χ. παροχή ενέργειας κτλ. Μιλώ για μηχανικό πολυτεχνείου, με καμία σπουδή στρατιωτική.
  23. μπες ελενα. Αφου το ονειρο σου ειναι αυτο, θα τα καταφερεις. Μη ρωτας αλλα. Θα δεις που θα τακαταφερεις.
  24. ευχαριστώ για τις γνώμες σας. Το σκεφτόμουν να πάω πρώτα στρατό, αλλά σκέφτομαι ότι θα χάσω γνωριμίες με καθηγητές και την ροή του διαβάσματος.. μετά το στρατό άντε να ξαναδιαβάσεις... Επίσης εξωτερικό μεταπτυχιακό στην ενέργεια, μου είπαν καθηγητές ότι δεν υπερτερεί σε τίποτα από του μετσοβίου - απλά ψυχολογικά : ανεξαρτησία, μακριά οι γονείς, μόνος σε ξένη χώρα και προσπάθεια επιβίωσης , νέος τρόπος εργασίας και οργάνωσης κτλ. Κατά τα άλλα από θέμα γνώσεων δεν δίνει τίποτα παραπάνω , μου είπαν.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.