Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Κατάτμηση γηπέδου 6,5 στρεμμάτων


jvret

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολα τα μελη. Ειμαι νεο μελος και θα ηθελα να ανοιξω ενα θεμα το οποιο ισως και να εχει απαντηθει αλλα δεν βρηκα κατι οσο εψαξα που να ταιριαζει με την περιπτωση μου.

Υπαρχει ενα γηπεδο 6,5 στρεμματων το οποιο ο ιδιοκτητης θελει να το χωρισει σε 4,1 και 2,4 ωστε να αγορασω το 4αρι για να χτισω. Μπορει να γινει η κατατμηση αυτη και αν ναι υπο ποιες προυποθεσεις? Ο δρομος που περναει απο μπροστα ειναι περιπου 115 μ δεν νομιζω να ειναι κοινοχρηστος, ουτε νομιζω να προυπαρχει του '23. Αξιζει να το ψαξω μηπως και καταφερω με τον μηχανικο μου να παρουμε καποια βεβαιωση κοινοχρησιας απο περιφερεια ή τελος παντων προτεινεται κατι που να μπορω να κανω για να καταφερω μελλοντικα να το κανω οικοδομησιμο?

Link to comment
Share on other sites

τα όσα πρέπει να εξετασθούν δεν περιγράφονται με λόγια στο φόρουμ

οι εκτός σχεδίου κατατμήσεις δεν είναι απλή διαδικασία,ιδαίτερα μετά τους τελευταίους νόμους που μπήκαν σε εφαρμογή και κάποιες αποφάσεις του ΣτΕ

να αναθέσετε την όλη μελέτη σε Τοπογράφο Μηχανικό της περιοχής

με πληροφορίες απο το διαδίκτυο δεν μπορείτε να προχωρήσετε σε επενδύσεις σε γή

Link to comment
Share on other sites

απο πού προκύπτει ότι υποτιμώ την νοημοσύνη σου???

σου απαντώ με μιά προτροπή-συμβουλή, αν θέλεις την αποδέχεσαι

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν θα προτιμούσα να μιλάμε κατευθείαν στο ενικό και όχι να μου απαντάτε πρώτα στον πληθυντικό και μετά στον ενικό αλλά δεν στέκομαι περισσότερο εκεί. Κατά δεύτερον όταν δίνετε σε έναν άνθρωπο συμβουλές του στύλ "με πληροφορίες απο το διαδίκτυο δεν μπορείτε να προχωρήσετε σε επενδύσεις σε γή" ή "να αναθέσετε την όλη μελέτη σε Τοπογράφο Μηχανικό της περιοχής" οι οποίες είναι αυτονόητες θεωρώ οτι υποτιμάτε την νοημοσύνη μου. Υπάρχει περίπτωση να αγοράσω κάτι μόνο και μόνο επειδή θα μου το πεί κάποιος εδω μέσα?? Τέλος αν θεωρείτε οτι η απάντησή σας εκφράζει τον λόγο ύπαρξης του φόρουμ και γενικότερα του διαδικτύου τότε καλύτερα να μη μου είχατε απαντήσει ποτέ. Επίσης δεν είστε υποχρεωμένος να μου απαντήσετε. Δώστε χώρο σε κάποιον άλλο που θα έχει πιο πολύ διάθεση. Παρακαλώ οποιοδήποτε άλλο μέλος ή συντονιστή μπορεί, να με διαφωτίσει έστω και λίγο για το πως μπορώ να κινηθώ είτε εγώ είτε ο τοπογράφος που θα συνεργαστώ, ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και κάποιο μέλος της κοινότητας

Link to comment
Share on other sites

@jvret

 

ο συνάδελφος Θεοχάρης είναι από τους πλέον αξιόλογους εδώ μέσα και με πολύ ήπιο ύφος.

έτερον εκάτερον. η επένδυση σήμερα 13.08.2011 σε εκτός σχεδίου περιοχή και μάλιστα όταν αυτή δεν προϋφίσταται του 2003 είναι λεφτά στον κουβά, πόσο μάλλον όταν προέρχεται από κατάτμηση. προσωπικά δεν θα προχωρούσα στην αγορά ακόμα και αν ο δρόμος μπροστά ήταν από το 1821.

εδώ εντός οικισμού είσαι και πλέον ανατρέπονται όλα...

περισσότερα θα σας εξηγήσει ο μηχανικός.

ασφαλέστερο ίσως να αγοράζατε και τα 6.5. ίσως...

Link to comment
Share on other sites

Ο κ θεοχάρης είναι όπως είπε και ο συνάδελφος είναι από τους πιο αξιόλογους συναδέλφους με απαντήσεις πλήρεις και με ορθότητα στο φόρουμ και δεν έχει σίγουρα την πρόθεση να σας υποτιμήσεις αλλά να σας προστατέψει με την απάντησή του Υπάρχει διαδικάσία για αναγνώριση ενός δρόμου από την νομαρχία του οικείου νομού σαν δρόμου προυφιστάμενου του 1923 με έγκριση και από ΣΧΟΠ Αυτό όμως για να γίνει χρειάζονται μια σειρά από δικαιολογητικά -αποδείξεις ότι πράγματι πρόκειται για δρόμο προ του 1923 (συμβόλαιο παλαιά πριν του 1923 με αναφορά του δρόμου-φωτοερμηνεία με Α/Φ του 1945-μαρτυρικες καταθέσεις απόφαση δημοτικού συμβουλίου του ΟΤΑ για την παλαιότητα του δρόμου και φυσικά τοπογραφικό διάγραμμα και τεχνική έκθεση μηχανικού) Χωρίς την αναγνώριση του δρόμου σαν προ του 1923 κάθε κατάτμηση του γηπέδου ακόμα αν ο δρόμος είναι και με άσφαλτο είναι επικίνδυνη να οδηγήσει σε μη άρτιο και οικοδμήσιμο γήπεδο

Link to comment
Share on other sites

Κε Μιχαήλ ουδέποτε αμφισβήτησα την αξία κανενός συναδέλφου σας ούτε θα μπορούσα να το κάνω ως μη ειδικός του επαγγέλματος σας. Παρόλα αυτά θεωρώ οτι θα μπορούσα να έχω ως πρώτη απάντηση μια απάντηση σαν την δική σας η οπόία με κάλυψε πλήρως και η οποία θεωρώ οτι δεν ήταν καθόλου χρονοβόρα. Ειλικρινά δεν θα ήθελα να συνεχιστεί αυτή η ''αντιπαράθεση'' αλλά θα ήθελα να θέσω ένα συμπληρωματικό ερώτημα. Υπάρχει έστω και μια πιθανότητα κατάτμησης γηπέδου σε άρτιο και οικοδομησιμο οικόπεδο σε δρόμο σχετικά πρόσφατο. Ο χαρακτηρισμός ένος δρόμου σε κοινόχρηστο έχει ως απαραίτητη προυπόθεση αυτός να προυπάρχει του ΄23? Έχετε κάποιο δεδικασμένο υπόψιν σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Ο πρόσφατος δρόμος μπορεί να είναι μόνο επαρχιακός ή εθνικός ,δημοτικός (με απόφαση "νομαρχη") με τωρινή διάνοιξη ή αναγνώριση. Κατά τους λοιπούς πρέπει να προυπάρχουν του 23.Δεδικασμένα δεν υπάρχουν, υπάρχουν νόμοι που τα αναφέρουν.Θα σας τα πει όλα αυτά ο μηχανικός σας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.