Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Ο τοίχος του γειτονα εφαπτεται της αυλής - Δικαιώματα


Nasia79

Recommended Posts

Η αλήθεια ειναι ότι δεν εχω καμια μα καμιά διαθεση ούτε για δικηγόρους ουτε για αλλες φασαρίες. Το μονο που θέλω ειναι να μπορω να καθομαι στην αυλή μου (που ουσιαστικά την εχω "καταργήσει") χωρις να τους βλεπω και να με βλεπουν. Πώς ειναι δυνατόν να μην επιτρέπεται να εχουν παράθυρα αλλά κατά τα άλλα το τοιχάκι της αυλής τους να ειναι τοσο χαμηλό ωστε να επιτρέπεται ανετα η επαφή σαν ειμαστε στον ίδιο χώρο;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πώς ειναι δυνατόν να μην επιτρέπεται να εχουν παράθυρα αλλά κατά τα άλλα το τοιχάκι της αυλής τους να ειναι τοσο χαμηλό ωστε να επιτρέπεται ανετα η επαφή σαν ειμαστε στον ίδιο χώρο;

 

Μ' αυτό το ερώτημα δείχνεις ότι είσαι άδικη.

Απαιτείς να διαμορφώσει ο γείτονας το ύψος του τοίχου του έτσι ώστε να μην βλέπει εκείνος εσένα !!!

 

Αφού δεν θέλεις να σε βλέπει, διάλεξε μια από τις λύσεις που σου πρότειναν οι συνάδελφοι και φτιάξε στο οικόπεδό σου ένα προπέτασμα που θα αποκλείει την οπτική επαφή από το επίπεδο της εισόδου του γείτονα στο επίπεδο της εισόδου σου. Άλλωστε, όπως φαίνεται στη φωτο, λόγω της κλίσης του δρόμου, το δικό του επίπεδο εισόδου είναι υψηλότερο από το δικό σου.

Link to comment
Share on other sites

MAKAP αγω την κυρια την καταλαβαινω..

Ειναι πολυ ασχημο να μην τα πας καλα με καποιον και να τον εχεις ολη την ωρα πανω απο το κεφαλι σου και να απαιτει απο πανω οσα απαιτει...

 

Το ερωτημα της ειναι ευλογο (αν και με αυτο τον τρόπο θα καταληξουμε να πιζουμε την κολοκυθια): για ποιο λογο ενα παραθυρο συνιστά μορφή δουλείας ενώ ενας χαμηλος τοιχος οχι;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που ζητά η Nasia είναι να τοποθετήσει ένα προπέτασμα ο γείτονας, η είσοδος του οποίου βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο, ώστε να μην βλέπει την αυλή της !!!

 

Δηλαδή, επεκτείνοντας τη σκέψη της, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες των Ο.Ι με μπαλκόνια σε μια πολυκατοικία να βάλουν προπετάσματα για να μην βλέπουν εκείνους που κάθονται στο μπαλκόνι χαμηλότερου ορόφου της απέναντι ή της γειτονικής πολυκατοικίας !!!

 

Δεν νομίζω ότι συμφωνείς με αυτή την απαίτηση.

Link to comment
Share on other sites

Το ότι δεν επιτρέπεται διάνοιξη παραθύρου έχει νόημα. Η απαίτηση ύψωσης προπετάσματος για να μην βλέπει την κυρία ο γείτονας (από τον γείτονα μάλιστα) είναι απλά παραλογισμός. Στον κήπο δεν κυκλοφορούμε με τα ...εσώρουχα, για να μπορούσε να γίνει αποδεκτό κάτι τέτοιο. Αν παρ'όλα αυτά θέλουμε και επιμένουμε να κυκλοφορούμε με τα εσώρουχα, μια λύση είναι η μετακόμιση σε βίλα στην Εκάλη ή κάποιο ανάλογο καλό προάστειο, όπου υπάρχουν ακίνητα με ανάλογη πρόβλεψη και οι συνθήκες για να γίνεται κάτι τέτοιο εφικτό.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν έχετε καταλάβει σωστά.Ίσως να σας μπέρδεψα. Το ερωτημά μου είναι αν εγώ δικαιούμαι να υψώσω τοίχο σε τέτοιο ύψος ώστε να μην έχω πρόβλημα. Δεν κυκλοφορώ με εσωρούχα στην αυλή μου και μακάρι να μπορούσα να μείνω σε βίλα της εκάλης. Θέλω να κάθομαι, να πίνω τον καφέ μου και να μη γίνομαι μούσκεμα επειδή μου πετούν κουβάδες με νερό (όσο και αν σας φαίνεται περίεργο). Σας ευχαριστώ πάντως όλους για τις πληροφορίες σας.

Link to comment
Share on other sites

Όπως γράφεις στο post #11, ζητάς "να υψώσει το τοιχάκι της αυλής του" για να μην σε βλέπει.

 

Το μονο που θέλω ειναι να μπορω να καθομαι στην αυλή μου (που ουσιαστικά την εχω "καταργήσει") χωρις να τους βλεπω και να με βλεπουν. Πώς ειναι δυνατόν να μην επιτρέπεται να εχουν παράθυρα αλλά κατά τα άλλα το τοιχάκι της αυλής τους να ειναι τοσο χαμηλό ωστε να επιτρέπεται ανετα η επαφή σαν ειμαστε στον ίδιο χώρο;

 

 

Αλλά, νομίζω ότι το εξαντλήσαμε το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Ναι όντως το εξαντλήσαμε. Παρακαλώ αν γνωρίζετε απαντήστε μου και για το άλλο θέμα (σχετικά με την καμινάδα). Θέλω να έχω και μια δεύτερη γνώμη μιας και αύριο έχω ραντεβού με πολιτικό μηχανικό της περιοχής μου.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι συμφωνείς με αυτή την απαίτηση.
φυσικα και οχι...

Και μαλιστα μετα το ανεβασμα της 2ης φωτο, θεωρω πως η φιλη μας ειναι λιγο υπερβολικη.

 

Απάντησε μου ομως -αν ξερεις- γιατι το παραθυρο αποτελει δουλεία ενω η οπτικη "προσβαση" οπως περιγραφει η φιλη μας, οχι;

 

Ειναι απλα θεμα οτι καπου πρεπει να τραβηξουμε το οριο;

Link to comment
Share on other sites

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, που συζητάμε, δεν υπάρχει παράθυρο του γείτονα προς την πλευρά του οικοπέδου της Nasia, αλλά, από όσο μπορώ να καταλάβω, στο μεν ισόγειο μια σειρά υαλότουβλων, σε κάθετη διάταξη, και στον όροφο ένας μικρότερος αριθμός.

 

λλωστε, και η ίδια αναφέρει στο post #1 ότι, επειδή δεν τον άφησαν να ανοίξει παράθυρα σ' αυτή την πλευρά, ξεκίνησε η "διένεξη" μεταξύ τους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.