Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: αρμοκαλυψη παλιου πετρινου τοιχου


Nasia79

Recommended Posts

γνωριζει λοιπον κανεις πως μπορω να φτιαξω ενα χαρμανι τσιμεντο που το χρωμα του εφοσον δουλευτει και στεγνωσει να ειναι σκουρο.ξεκινησα την αρμοκαλυψη ενος παλιου εξωτερικου πετρινου τοιχου και το τσιμεντο μολις στεγνωσει γινεται ανοιχτο γκρι.θα το ηθελα αρκετα εως πολυ πιο σκουρο.απλο η οχι το προβλημα με εχει λιγο ταλαιπωρησει-οπως και η αρμοκαλυψη οπου δουλευω με το μυστρι και απλα μου παιρνει απειρο χρονο.μηπως υπαρχει καποιο εργαλειο που να βαζεις μεσα το υλικο και να το κατευθυνει απευθειας στο κενο μεταξυ των πετρων.κατι σαν τη σακουλα με σαντιγυ που οι ζαχαροπλαστες χρησιμοποιουν για να δωσουν σχημα πιεζοντας την.ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείτε να βάλετε χρώμα στο χαρμάνι, σε σκόνη (υπάρχουν πολλά χρώματα) προσοχή στις αναλογίες, για να μην έχετε διαφορές όπου έχετε άλλο χαρμάνι.

Υπάρχουν πιστόλια που γεμίζουν με κονίες, ή στην ανάγκη σακούλα γαρνιρίσματος.

Link to comment
Share on other sites

Αν συνεχίσεις να δουλεύεις με το μυστρί θα σε βοηθήσουν τα εξής:

 

-ξύσε όσο ποιο βαθιά μπορείς το χώμα των αρμών. Μπορεί να σου πάρει λίγη ώρα αλλά θα εξοικονομήσεις χρόνο στο αρμολόγημα, καθώς το τσιμέντο θα ‘’κουφώνει’’ πολύ καλύτερα ανάμεσα στις πέτρες

 

-βρέξε με πίεση τον τοίχο να φύγουν τα χώματα

 

-Γενικά το μυστρί θέλει τέχνη για να το δουλέψεις γρήγορα και με ακρίβεια. Σημάδευε λοιπόν εσύ όπως μπορείς τους αρμούς, και ΜΗΝ τρομάζεις με το τσιμέντο που θα ξεφεύγει στης πέτρες. θα τις περνάς με ένα χοντρό βρεγμένο σφαγάρι κάθε φορά που θα τελειώνεις μια μικρή επιφάνια. Το νερό αυτό και θα καθαρίζει τις πέτρες και θα βοηθήσει να μην σου σκάσει το τσιμέντο. Προσοχή όμως μην το κολυμπήσεις κιολλας…..δεν κανει.

 

-Άφησε να στεγνώσει καμία ώρα ώστε να μην έχει σκληρύνει τελείως το τσιμέντο, και τρίψε τις πέτρες με μια σηρματοβουρτσα

 

-Αφότου τελειώσεις όλο τον τοίχο σου αν είναι ακόμα λερωμένες οι πέτρες ξαναπέρνα τις με την βούρτσα

 

-Να εχεις υπομονη

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.