Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποζημίωση από πράξη εφαρμογής


Recommended Posts

.............,διοτι ετσι εμενα τςρα με αναγκαζει να φτιαξω ολες τις πλευρες του οικοπεδου μου χωρις να ρωταει αν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να το κανω!!

Μέχρι τώρα είναι ξέφραγα τα όρια σας;

ή έχεις περίφραξη (όπως συμπεραίνω από το πιο πάνω;)

Αν έχεις περίφραξη πρέπει να αποζημιωθείς για το τμήμα που κατεδαφίζεις

 

υ.γ Από το Δήμο και όχι απο τον γείτονα

dimitris80 έτσι δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites

@Raniak20 Συνάδελφε μήπως στην περίπτωση σου υπάρχει κάποια προσκύρωση και δεν είναι το ίδιο πράγμα με αυτό που ρωτάει ο κύριος εδώ?

 

@lignosp Οπως σου είπε ο συνάδελφος ΚΑΝΑ, τα επικείμενα στο τμήμα που εμπίπτει πλέον στην άλλη ιδιοκτησία θα αποζημιωθούν (σύρματοπεριφράξεις, παραπήγματα, δέντρα κλπ.)

Link to comment
Share on other sites

εγω δηλαδη που πρεπει σε δυο να παραχωρησω χωρο απο το σπιτι μου και οι αλλοι δυο απο την αλλη μερια να μου παραχωρησουν εκεινοι με ολους αυτους πρεπει να κανω συμβολαια οτι εχουν παραχωρηθει απο τον ενα στον αλλον?αποζημιωση δεν υπαρχει μεταξυ γειτονων διοτι μου ειπαν οτι οτι πρεπει να δωσω σε εισφορα γης τοση μου παιρνουν οπως και στους αλλους ,σε περιπτωση που μου επαιρναν παραπανω απο αυτο που οφειλω στον δημο συμφωνα με την πραξη εφαρμογης θα με αποζημιωναν μου ειμαι ο μηχανικος του δημου,ωστοσο μου ειπαν οτι δικαιουμαι απο τον ο.τ.α. μια αποζημιωση για τα επικειμενα λογω του οτι θα πρεπει να κοπουν δεντρα και να γκρεμιστουν ενας φουρνος και μια αποθηκη οπως και η μαντρα στο σημειο αυτο.

Link to comment
Share on other sites

Συμβόλαια γίνονται όταν υπάρχει προσκύρωτέα τμήματα, είναι άλλη περίπτωση.

Κατα τα λοιπά είναι όπως στα είπαν από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

Link to comment
Share on other sites

.....,ωστοσο μου ειπαν οτι δικαιουμαι απο τον ο.τ.α. μια αποζημιωση για τα επικειμενα λογω του οτι θα πρεπει να κοπουν δεντρα και να γκρεμιστουν ενας φουρνος και μια αποθηκη οπως και η μαντρα στο σημειο αυτο.

 

ΜΟΝΟ αν είναι νομίμως υφιστάμενα δικαιούσαι αποζημίωσης

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@Raniak20 Συνάδελφε μήπως στην περίπτωση σου υπάρχει κάποια προσκύρωση και δεν είναι το ίδιο πράγμα με αυτό που ρωτάει ο κύριος εδώ?

 

 

Για την ακριβεια, πρεπει ο πελατης μου να αποζημιωσει τον απεναντι για 7,99 τ.μ. και ο απεναντι τον πελατη μου για 8,97 τ.μ. κι ετσι επειδη μιλαμε για την ιδια αντικειμενικη , προκυπτει οτι ο απεναντι πρεπει να αποζημιωσει τον πελατη μου για 8,97-7,99=0,98τ.μ.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε raniak20

Όπως προείπε και ο αξιόλογος συνάδελφος Dimitris80

Προφανώς και σίγουρα αναφέρεσαι σε πράξη τακτοποίησης οικοπέδων (σε σχέδιο εγκ/νο με το προ Ν 1337/1983 νόμο) και όχι σε Π.Ε του ιδίου νόμου δηλ του 1337/83

Η Π.Ε αυτό τον σύνθετο ρόλο επιτελεί

δηλ

Τακτοποιεί οικόπεδα

Προσκυρώνει οικόπεδα

Δημιουργεί νέα

Επιβάλει εισφορές σε χρήμα (προκειμένου να εκτελεσθούν τα κοιν/φή έργα –οδοπ-αποχ-φωτ κλπ) και

γενικά συντάσσει τις παλιές ονομαζόμενες ως «πράξεις αναλογισμού» μέσα σε μια νέα φιλοσοφία που εμπνεύστηκε πρώτος ο τότε ΥΠΟΥΡΓΟΣ αείμνηστος κ. ΤΡΙΤΣΗΣ

 

Είναι πράξη την οποία διαχειρίζονται και φέρνουν σε πέρας συγχρόνως Α.Τ.Μ και δικηγόροι

(χωρίς να θέλω με αυτό να επισημάνω ότι δεν γίνονται λάθη κατά την σύνταξή τους)

Link to comment
Share on other sites

Παιδια θελω να ρωτησω κατι ακομα οπως καταλαβαινετε σε λιγο ξεκιναει ο γολγοθας μου με τα εργα για την πραξη εφαρμογης ,αμα βαλω τον μηχανικο που εχει φτιαξει το σπιτι μου ειναι σε θεση να φερει εις περας τις διαδικασιες που πρεπει να γινουν ετσι ωστε να φτιαχτει συμφωνα με τα μετρα τα καινουργια η μαντρα?η τις δουλειες αυτες τις κανουν αποκλειστικα οι τοπογραφοι μονο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.