Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρήματα από το Δημόσιο Ταμείο


Recommended Posts

Μήπως γνωρίζετε να μου απαντήσετε στην εξής ερώτηση : Αν πούμε πως έχουν κατατεθεί τα χρήματα (αμοιβές και φορολογικά) για κάποια οικοδομική άδεια , η οποία όμως για κάποιο λόγο δεν εκδώθηκε , τότε είναι δυνατόν να επιστραφούν τα χρήματα που καταβλήθηκαν στο Δημόσιο Ταμείο ;

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση δικιά μου σε ΦΕΜ που είχε γίνει λάθος πληρωμής, έγραψε πάνω στο διπλότυπο η πολεοδομία ότι δεν χρησιμοποιήθηκε πουθενά και αυτό το πήγα στην εφορία και μετά από λίγο καιρό πήρα τα χρήματα.Ισως να μπορείς να κάνεις μια παρόμοια διαδικασία, ρώτα πολεοδομία και εφορία.

Link to comment
Share on other sites

iliekater

μόνο το υπέρ ΚΗ χάνεται (δηλ δεν μπορεί να επιστραφεί) τα άλλα τα παίρνεις πίσω με βεβαίωση πολεοδομίας ότι δεν εκδόθηκε η Ο.Α

Link to comment
Share on other sites

Θυμάμαι παλιά πως είχε πάρει ο ιδιοκτήτης πίσω όλες τις εισφορές που είχε καταθέσει στην ΔΟΥ για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Συγκεκριμένα τις πήρε την επόμενη κιόλας ημέρα γιατί τα παράβολα ήταν ακόμα στην Εφορία της Κατερίνης. Αν δεν ήταν ακόμα εκεί θα έπρεπε να κάνει αίτηση και να περιμένει.

Link to comment
Share on other sites

Το υπέρ ΚΗ (τουλάχιστον πριν 13-14 χρόνια δεν το επέστρεφαν)

Με τη σημερινή νομοθεσία (μετά τους Καλλικρατικούς Δήμους) το ΚΗ πηγαίνει κατά τα 25% στο Δημόσιο Ταμείο υπέρ ΚΗ (αυτό ταμείο αρχικά καθιερώθηκε γιατί προβλέπονταν αποζημιώσεις οικοδομών που θα κατέρρεαν σε σεισμούς-αλλά έκτοτε έμεινε αμανταμ-παπανταμ) και κατά το υπόλοιπο 75 % υπέρ Δήμου (για την πληρωμή των εξεταστών υπαλλήλων του)

Στην προκειμένη περίπτωση με την υποβολή της αίτησης έκδοσης αδείας (την οποία αργότερα ανακάλεσες) εννοείται ότι απασχόλησες υπαλλήλους του Δήμου.

Επομένως πως θα τα πάρεις πίσω;

Link to comment
Share on other sites

Ναι , σωστό το σκεπτικό σου .

Πάντως θα ήθελα να μου πεις ποιός ήταν εκείνος που σου είπε πως έγινε ανάκληση :) !

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.