Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πράξη Αναλογισμού - Δρόμος


Recommended Posts

Συνάδελφοι σε δύο οικόπεδα περνάει ενδιάμεσα δρόμος σύμφωνα με το ρυμοτομικός σχέδιο, οποίος δρόμος είναι αδιάνοικτος. Στο κτηματολόγιο φαίνονται οι ιδιοκτησίες όπως και στο ρυμοτομικό σχέδιο δηλαδή με κοινόχρηστο δρόμο στη μέση. εμένα με ενδιαφέρει διότι ο δρόμος καταλήγει στο αγροτεμάχιο μου, (μιας και εκεί είναι όρια του σχεδ.πόλεως) και θέλω να δώ τι γίνεται με το δρόμο . (διότι δεν έχου από πρόσβαση ) Άρα πρέπει να βρώ τι γίνεται με τη πράξη αναλογισμού ; ή αφού και το κτηματολόγιο το δείχνει με το κοινόχρηστο δρόμο στη μέση έχει ολοκληρωθεί η πράξη αναλογισμού;

Link to comment
Share on other sites

Για την Πράξη Αναλογισμού θα πρέπει να κάνεις έρευνα τόσο στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου όσο και στο τμήμα σχεδίου πόλης της Πολεοδομίας. Δυστυχώς όμως λίγες υπηρεσίες έχουν οργανωμένο αρχείο βάσει των οδών ή των ΟΤ και τα περισσότερα αρχεία έχουν αρχειοθετηθεί βάσει του αριθμού / έτους σύνταξης της Πράξης ή βάσει του επωνύμου του επισπεύσαντος ιδιοκτήτη. Θα σε συμβούλευα να αποτανθείς στους ιδιοκτήτες των δυο οικοπέδων μήπως έχουν κάτι για να σε κατατοπίσουν.

Πάντως και η Πράξη Αναλογσιμού να έχει συνταχθεί είναι θέμα του οικείου Δήμου να αναθέσει σε εργολάβο τη διάνοιξη του δρόμου.

Μην στηρίζεσαι στο τι δείχνει το Κτηματολόγιο γιατί μπορεί να μην είναι κάτι οριστικό.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ toula

κανε ερευνα πρωτα στο κτηματολογιο να δεις τι συμβολαια επικαλουνται οι ιδιοκτητες του αδιανοικτου δρομου. πιθανον να το εχουν θεσει σε κοινη χρηση,οποτε τελειωνει η ταλαιπωρια σου

η πραξη αναλογισμου ακομα και αν υπαρχει και αν εχει ολοκληρωθει δεν σημαινει οτι ανοιγεται ο δρομος αυτοματα. πρεπει να γινει αποζημιωση των εδαφικων τμηματων που προβλεπει η πραξη, γιατι τοτε μονο συντελειται η απαλλοτριωση.

απο τα συμβολαια και τα στοιχεια των ιδιοκτητων που θα βρεις απο το κτηματολογιο, θα ανατρεξεις στη μεριδα τους (υποθηκοφυλακειο και κτηματολογικο γραφειο) και πιστευω να φωτιστεις καλυτερα

απο την πολεοδομια για την ανευρεση της πραξης αναλογισμου νην περιμενεις και πολλα πραγματα. θα σου ζητησουν τον αριθμο της πραξης.

αν θελεις δημοσιοποιησε τα αποτελεσματα της ερευνας σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.