Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπάρχει Δ κλιματική ζώνη (ξέρετε, για θέρμανση/θερμομόνωση);


iliekater

Recommended Posts

Καλά , με βάση ποιόν Κανονισμό υπάρχει κάτι τέτοιο ;

(όχι ότι δεν κάνει κρύο εκεί επάνω , εκεί έπιασα ως φαντάρο όλο το χειμώνα ! )

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Προς ενημέρωση:

Αν και ο κανονισμός θερμομόνωσης αναφέρει αν δεν κάνω λάθος 3 κλιματικές ζώνες, η 4η κλιματική ζώνη περιοχών Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς κλπ. έχει "θεσπιστεί" από το περιβόητο ΚΟΧΕΕ (Κανονσιμός Ορθολογικής Χρήσης και Εξοικονόμισης Ενέργειας) και η κατηγοριοποίηση των περιοχών αυτών στη Δ κλιματική ζώνη έγινε με βάση τις βαθμοημέρες θέρμανσης (Heating Degree Days) που είναι απο 2201 εως 2620.

Link to comment
Share on other sites

Νομικά ισχύουν οι τρεις ζώνες του Κανονισμού Θερμομόνωσης, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι σίγουρος γιαυτό Χάρη. Τι εννοείς νομικά ? να υποθέσω μάλλον σχετικά με πολεοδομία κλπ ή οχι ?

 

Εχω πάντως την εντύπωση, μπορεί να κάνω και λάθος, ότι η Δ΄ κλιματική ζώνη δεν είναι ίσως τόσο "επίσημη". Βέβαια δημοσιεύσεις σε επιστημονικα περιοδικά απο το ΚΑΠΕ και το Αστεροσκοπείο αναφέρουν 4 κλιματικές ζώνες και όχι 3 αλλά αυτές οι δημοσιεύσεις δεν ξέρω αν μπορούν να θεωρηθούν ως νομικό πάτημα. Επιστημονικά αναμφίβολλα, (εγώ ας πούμε σε κάποιες ενεργειακές μελέτες θεωρώ εξ ορισμού 4 κλιματικές ζώνες). Τώρα αν εννοείς για την πολεοδομία (φαντάζομαι αυτό θα εννοείς) δεν ξέρω να σου πω.

Link to comment
Share on other sites

Το ΚΑΠΕ και το όποιο ΚΑΠΕ μπορεί να έχει ορίσει όσες ζώνες θέλει. Αν αυτό δεν έχει περάσει σε κάποιο Νόμο, ΠΔ, ΦΕΚ, τότε δεν έχει νομική ισχύ. Δεν μπορεί καμιά δημόσια υπηρεσία να μου ζητήσει να θεωρήσω ότι υπάρχει η ζώνη Δ για την οποία μιλά το ΚΑΠΕ. Το ΚΑΠΕ μπορεί να κάνει έρευνα και να προτείνει να καθιερωθεί και τέταρτη Ζώνη αλλά το ΚΑΠΕ δεν νομοθετεί, η βουλή Νομοθετεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πράγματι. Θα το ψάξω το θέμα και θα έχω νεότερα. Πάντως και το Εθνικό Αστεροσκοπείο αναφέρει 4 κλιματικές ζώνες. Θα ρωτήσω εκεί που έχω πρόσβαση να μάθω και θα σας πω.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αξιόπιστες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι η 4η κλιματική ζώνη θα είναι γεγονός στο νέο Κανονισμό (ΚΕΝΑΚ) για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων που είναι έτοιμος να κατατεθεί. Οπότε, οι 3 κλιματικές ζώνες αποτελούν (θα αποτελούν μάλλον) παρελθόν μαζί με τη "μελέτη θερμομονωσης" που μετενομάζεται σε "μελέτη ενεργειακής απόδοσης" (αν θυμάμαι καλά). Μαζί έρχεται και μια νέα μεθοδολογία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.