Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΠΟ για μικρές ανεμογεννήτριες - πρότυπο Β4


HSB

Recommended Posts

Καλημέρα,

 

Παραθέτω εδώ το link από ένα άρθρο που διάβασα στο energypress.http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/1532690b-2eab-4bbf-b5e7-271026869c0e

 

Θα μπορούσε κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά με το πρότυπο Β4 το οποίο αποτελεί και την πλέον «χαλαρή» εκδοχή Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων.?

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Την ίδια απορία έχω και εγώ, καθώς τηλεφώνησα στο τμήμα περιβάλλοντος της περιφέρειας Αττικής και μου είπαν ότι δεν΄έχει εκδοθεί κάτι τέτοιο.

Γνωρίζει κανείς τίποτα επίσημο?

Link to comment
Share on other sites

Βάση της ισχύουσας Νομοθεσίας η ηλεκτροπαραγωγή από αιολική ενέργεια και από 20kW ως 5MW είναι κατηγορία Β3. Απλά γίνεται αρχικά ΠΠΕΑ και ο υπάλληλος αποφασίζει αν θα πάει το έργο Α2 ή Β4. Εγώ προσωπικά δεν έχω δει ποτέ έργο από Β3 να πάει σε Α2.

 

Τώρα αυτά που λέει το δημοσίευμα οι μικρές ανεμογεννήτριες να εντάσσονται σε Β4 ίσως αφορά εγκύκλιο - οδηγία τις μικρές ανεμογεννήτριες πχ 50kw να τις κατατάσσουν χωρίς δεύτερη σκέψη σε Β4, αλλά και πάλι θα πρέπει να ακολουθείται (προς το παρόν) η διαδικασία που ισχυει (Κατάθεση ΠΠΕ ως Β3 κτλ). Ούτως η άλλως μια ΚΥΑ δεν μπορεί να αλλάξει με μια διοικητική πράξη

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

Επειδή δεν είμαι περιβαλλοντολόγος μπορείς να μου πεις πού μπορώ να διαβάσω τι αφορά το καένα από αυτά τα πρότυπα? να ξέρω περί τίνος πρόκειται;

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Είναι κατηγορία έργου όχι πρότυπο. Ορίζεται βάση νομοθεσίας και αναφέρεται σε ποιά έργα κατατάσσονται και που αναλόγως δυναμικότητας κυρίως και επομένως επιβάρυνσης στο περιβάλλον. Μελέτες έχουν ανέβει και εδώ στο forum (downloads), αλλά μπορείς να ζητήσεις και από την αρμόδια υπηρεσία της περιοχής σου αν σε ενδιαφέρει κάτι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπερα σε ολους.

Καταρχην θελω να συγχαρω ολους οσους ασχολιθηκαν με το site και το εχουν κανει ποιο λειτουργικο.

Θα ηθελα αν μπορει καποιος να με βοηθησει σχετικα με καποια links με showrooms απο Ιταλια οπου ειδικευονται με προιοντα πρασινη ενεργεια,(ανεμογενητριες φοτοβολταικα συστηματα) οπου μπορω να δω προιοντα και αν ειναι δυνατον και τιμες.

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.