Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μονοσωλήνιο και ADAPT


antboton

Recommended Posts

Τζάμι φαίνεται.

 

Αν βάλεις Φ18x1 στο κύκλωμα 1.1 θα βελτιωθεί αρκετά. Θα μικρύνει και η ταχύτητα και η πτώση πίεσης στα κυκλώματα, οι οποίες είναι μεγάλες.

 

Δες και αυτά που πρότεινα στο προηγούμενο μήνυμα.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή μπορώ να αλλάξω τη διάμετρο του σωλήνα στο κύκλωμα 1.1 απευθείας και να αλλάξουν αντίστοιχα και οι υπολογισμοί; Πιστεύεις είναι σωστή αντιμετώπιση ή να προσθέσω άλλο ένα κύκλωμα για να επέλθει η πολυπόθητη ισορροπία. Μάλλον το δεύτερο νομίζω :smile:

 

ευχαριστώ πάντως

Link to comment
Share on other sites

Σε γενικές γραμμές, μπορείς άνετα να κάνεις και τα δυο.

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα πρότεινα το σπάσιμο σε δύο κυκλώματα. Δεν υπάρχει λόγος να έχεις τόσο φορτωμένο κύκλωμα σε σχέση με τα άλλα.

 

Πάντως δοκίμασε και το πρώτο, για την εξάσκηση και μόνο.

Link to comment
Share on other sites

Περνάτε στο ντούκου το θέμα των διακοπτών και των ρυθμιστικών το μεγαλύτερο ποσοστό των μηχανολόγων και σας το λέω ευθέως για μένα κάνετε λάθος.

Για να μην ξαναγράφω απο την αρχή είχα γράψει κάποτε το παρακάτω

 

Μιάς και κάποτες βρέθηκα σε μία προβληματική εγκατάσταση και μου έτυχαν οι διακόπτες μονοσωληνίου-δισωληνίου της Γερμανικής εταιρίας Simpex (οι σπαστοί) με θερμοστατικές βαλβίδες ρυθμιζόμενες της εταιρίας DANFOSS.

Είχα να κάνω λοιπόν με ένα σώμα 3000 θερμίδων προβληματικό...

Γνωρίζοντας ότι σε ένα σώμα 3000 θερμίδων θα πρέπει να στείλω 200 λίτρα νερό την ώρα για να έχω την επιθυμητή απόδοση του σώματος προβληματίστηκα με τις αντιστάσεις που παρουσιάζουν αυτοί οι διακόπτες.

Μπήκα λοιπόν στο ιντερνετ να δω το σίτε της εταιρίας, και να βρώ το διάγραμμα των διακοπτών για να δω τι συμβαίνει με αυτούς.

Έκπληκτος είδα ότι οι συγκεκριμένοι διακόπτες δίνουν μεγάλη πτώση πίεσης ακόμα και όταν είναι ρυθμισμένοι να λειτουργούν σαν δισωλήνιο δηλαδή 100% της παροχής στο σώμα...

1.5 μέτρο μανομετρικό να το τρώει μόνο ο διακόπτης είναι πολύ...

Μπήκα στον πειρασμό να δω πόσο ακόμα μου τρώει και η θερμοστατική βαλβίδα...

Ανακάλυψα όπως θα δείτε παρακάτω ότι άλλο μισό μέτρο μου τρώει και αυτή...Σύνολο 2 μέτρα μόνο και μόνο για τους διακόπτες...

 

Πώς μεταφράζετε αυτό αναρωτήθηκα για έναν μηχανολόγο που κάνει την μελέτη του με την 4Μ.

Όπως θα δείτε παρακάτω αυτό μεταφράζετε σαν ισοδύναμο μήκος 140 μέτρων της εγκαταστημένης σωλήνα του κυκλώματος με φ16 σωλήνα χαλκού.

Και για να το κάνω πιο λιανά για τους υδραυλικούς αυτό πάει να πει ότι οι αντιστάσεις του διακόπτη ισοδυναμούν σαν να είχαμε σε κύκλωμα κολεκτέρ-σώμα-κολεκτέρ άλλα 140 μέτρα σωλήνα.:roll:

 

Συμπέρασμα μου είναι ότι οι μηχανολόγοι θα πρέπει να δίνουν μεγάλη προσοχή στον διακόπτη και να τους προδιαγράφουν αυτοί στις μελέτες τους αλλιώς οι μελέτες τους θα βγαίνουν αλλού για αλλού.

Για μένα ακόμα καλύτερο είναι να υπάρχει επαφή του μηχανολόγου με τον υδραυλικό ή τέλος πάντων του ατόμου που θα κάνει την αγορά των υλικών για διευκρινήσεις.

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα ίδιο σώμα σε 2 επιλογές

Η πρώτη επιλογή έχει γίνει με ένα στάνδαρ ισοδύναμο μήκος 10 μετρών και στην δεύτερη με το σωστό ισοδύναμο μήκος για τον συγκεκριμένο διακόπτη...Το τελικό αποτέλεσμα της πτώσης βγαίνει τραγικά λάθος στην πρώτη επιλογή.

 

isodinamomikos.jpg

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Περνάτε στο ντούκου το θέμα των διακοπτών και των ρυθμιστικών το μεγαλύτερο ποσοστό των μηχανολόγων και σας το λέω ευθέως για μένα κάνετε λάθος.

Κάτσε ρε σίφουνα!!! :D Αφού ξέρεις ότι δεν το αγνοούμε.

 

Άσε να αρχίσει να το στήνει με ισοδύναμο μήκος διακόπτη 20m (λογική τιμή για συνηθισμένο διακόπτη) όπως πρότεινα στο #40 και όταν αρχίσει να στρώνει το πράγμα το βλέπουμε αναλυτικά.

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι έχει αξία να υπάρχει και εδώ το παραπάνω πόστ Μίλτο...

Και όπως είδα δίπλα το τίμησες και εσύ....:)

Link to comment
Share on other sites

Σαφώς έχει αξία το ποστ. Αναφέρει το μεγαλύτερο πρόβλημα στη μελέτη των δικτύων (μαζί με το ποσοστό by pass των διακοπτών).

Link to comment
Share on other sites

Στέλνω το διορθωμένο για να μου πείτε σχόλια σας. Τελικά αυτό που διάβασα για ρύθμιση ΔΤ ώστε να βγει η παροχή στο πρώτο κύκλωμα περίπου 0.5 m^3/h ισχύει;; ευχαριστώ

post-38131-131887277551_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.