Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μονοσωλήνιο και ADAPT


antboton

Recommended Posts

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σε ότι αφορά τον τρόπο εισαγωγής δεδομένων για υπολογισμό μονοσωλήνιου στο adapt: σαν κύκλωμα 1.1 δηλώνεται ο δυσμενέστερος κλάδος του δικτύου ο οποίος και γίνεται αφετηρία για τον υπολογισμό βάσει της πτώσης θερμοκρασίας με τη μέθοδο της αυτοεξισορρ'οπησης; Επίσης με ποιο τρόπο θα υπολογίσω το πεδίο που αναφέρεται στο μήκος σωλήνα;; Ίσως αυτά που ρωτώ να είναι αυτονόητα αλλά πρώτη φορά χρησιμοποιώ το εν λόγω πρόγραμμα

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

 

Δηλαδή απλά στην κάτοψη σχεδιάζω τα κυκλώματα, τα μετράω και ακολούθως τα εισάγω στην αντίστοιχη στήλη;; (δεν έχω ακόμη το σχεδιαστικό)

Link to comment
Share on other sites

Το κύκλωμα 1.1 του ανώτερου επιπέδου μπορεί να είναι οποιοδήποτε κύκλωμα. Δεν υπάρχει λόγος να είναι το δυσμενέστερο.

 

Πέρα από τα μήκη των σωλήνων πρέπει να εισάγεις στο πρόγραμμα και τις αντιστάσεις των εξαρτημάτων (πχ διακόπτης σώματος). Η μόνη δυνατότητα που δίνει το adapt είναι να ορίσεις το ισοδύναμο μήκος το εξαρτήματος, δηλαδή το μήκος του σωλήνα που έχει ίδια πτώση πίεσης με το εξάρτημα στην ίδια παροχή. Το συζητάμε περαιτέρω αν θες.

 

Η ουσία είναι ότι ένα εξάρτημα έχει διαφορετικό ισοδύναμο μήκος για σωλήνες διαφορετικής εσωτερικής διαμέτρου. Αυτό θα σε ταλαιπωρήσει αν χρησιμοποιείς διαφορετικές διαμέτρους για τα κυκλώματα (πχ PEX Φ16 και Φ18 ).

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ miltos, γνωρίζεις σε ποιο πεδίο του πίνακα ακριβώς εισάγω τα ισοδύναμα μήκη των εξαρτημάτων;; Έχω επίσης την απορία για να υπολογίσω και Boiler στην όλη εγκατάσταση έχετε ιδέα που πάω, π.χ. στο φύλλο απωλειών στις θερμικές απώλειες;;

 

Είμαι απίστευτα άτυχος διότι crashαρε το σχεδιαστικό FINE από την εγκατάσταση ακόμη και περιμένω καινούργιο CD οπότε αναγκαστικά τα περνάω manual....,

 

----Συγχώνεψη----

 

δικό μου λάθος κατάλαβα: απλά αθροίζοντας τα ισοδύναμα μήκη στο μήκος των σωληνώσεων...δεν είναι και ιδιαίτερα εύκολο.

Link to comment
Share on other sites

πατώντας το F11 (αφού πρώτα έχει μαρκάρει μία σειρά) σου εμφανίζει να συμπληρώσεις τα σώματα εκεί έχει μία στήλη με ισοδύναμο μήκος διακόπτη αυτό που σου είπε o miltos το οποίο είναι προσυμπληρωμένο με μία στάνταρ τιμή (αν θες την αλλάζεις).

 

Για άλλα εξαρτήματα όπως πολύ σωστά σου είπε ο miltos πρέπει να τα αθροίσεις μόνος σου (αν και σε ένα απλό μονοσωλήνιο δεν υπάρχουν άλλα εξαρτήματα :P)

 

@miltos Δίκιο έχεις για τον ορισμό του δυσμενέστερου αλλά λογικά πάει με ότι λέει το βιβλίο της 4M οπότε για αρχή μην τον μπερδεύουμε με τα σωστά :P :P

 

Διαφορετικές διαμέτρους θα έλεγα να τις αποφύγει στα κυκλώματα αφού για να εφαρμοστούν στην κατασκευή θα πρέπει να κάτσει πάνω από το κεφάλι του υδραυλικού και κατά πάσα πιθανότητα να τσακωθεί κιόλας.

 

Boiler κεντρικό θα βάλεις;

Link to comment
Share on other sites

Για άλλα εξαρτήματα όπως πολύ σωστά σου είπε ο miltos πρέπει να τα αθροίσεις μόνος σου (αν και σε ένα απλό μονοσωλήνιο δεν υπάρχουν άλλα εξαρτήματα :P)

 

Και οι καμπύλες και τα ταυ θεωρούνται εξαρτήματα και έχουν ισοδύναμα μήκη όπως και οι βάννες. Εκτός αν θεωρήσουμε αμελητέα την επίδρασή τους στο υπολογισμό του θερμοϋδραυλικού κυκλώματος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.