Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη στέγης εμβαδού 120 τ.μ.


KLEIO

Recommended Posts

καλημέρα σε όλους. θα ήθελα να ρωτήσω εάν σε κατοικία που το εμβαδόν της είναι μικρότερο των 120 τ.μ. (μειωμένος συντελεστής) αλλάζει κάτι στον υπολογισμό των αμοιβών. ευχαριστώ

 

ps: για την ακρίβεια θέλω να κάνω προσθήκη στέγης

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα σε όλους. θα ήθελα να ρωτήσω εάν σε κατοικία που το εμβαδόν της είναι μικρότερο των 120 τ.μ. (μειωμένος συντελεστής) αλλάζει κάτι στον υπολογισμό των αμοιβών. ευχαριστώ

Να αλλάζει κάτι σε σχέση με τι?

Γίνε λίγο πιο σαφής.

Link to comment
Share on other sites

κάνω προσθήκη στέγης σε κατοικία κάτω των 120 μέτρων. ρωτάω αν αυτό προυποθέτει κάποια μείωση στον προυπολογισμό των αμοιβών της προσθήκης.

Link to comment
Share on other sites

Ο προυπολογισμός θα υπολογισθεί με τους συντελεστές της κατοικίας που υπάρχει από κάτω.Δηλαδή: 120*44*0,60*0,75*0,30.Οτι βρεις θα το βάλεις σαν προυπολογισμό για την Πολεοδομία και η αμοιβή σου θα είναι η ελάχιστη.

Link to comment
Share on other sites

Επί 44 υπολογίζεται ο προϋπολογισμός για την πολεοδομία, όπου προκύπτουν γενικά οι κρατήσεις κτλ κτλ κτλ, ενώ επί 110 υπολογίζεται ο προϋπολογισμός με βάση τον οποίο υπολογίζονται οι αμοιβές σου.

Επειδή θα πας όμως με ελάχιστη αμοιβή, δηλαδή 5000xλ, θα χρειαστεί να υπολογίσεις μόνο τον προϋπολογισμό για την πολεοδομία, δηλαδή πολλαπλασιασμό επί 44.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. στο πρόγραμμα αμοιβών που έχω (tisoft) βάζω τα μέτρα στην επιλογή αντικατάσταση στέγης, μελέτες έχω μόνο τοπογραφικό και αρχιτεκτονικά και μου βγάζει αμοιβές μελέτη - επίβλεψη 2400 ευρώ περίπου ενώ το συνολικό κόστος της αδείας είναι πάνω απο 3300 ευρώ. είναι δυνατόν?

για την ακρίβεια μου βγάζει 3951,75 ευρώ προυπολογισμό

 

Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Είστε σίγουροι ότι ο προϋπολογισμός πολλαπλασιάζεται με το 0,60;

Νομίζω ότι ο προϋπολογισμός είναι:

Π = ΕΤΑ (44 ή 110€) * 0,30

Το 0,30 μπορεί να είναι και διαφορετικό. Σύμφωνα με το ΦΕΚ635/Β/7.8.1991:

"Στις περιπτώσεις αντικατάστασης στέγης ο συντελεστής 0,30 εφαρμόζεται επί της τιμής της μονάδος επιφανείας του αντίστοιχου χώρου ανάλογα με τη χρήση"

Από το παραπάνω συμπεραίνω ότι αναλυτικότερα ο προϋπολογισμός γράφεται:

Π = ΕΤΑ (44 ή 110€) * 0,30 * Σ.Ε. (Συντελεστής Επιφανείας)

όπου στην περίπτωσή σου Σ.Ε.=1,00 ή μήπως 0,60; Δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο.

Link to comment
Share on other sites

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Αθήνα 9/11/1992

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ο.Κ.Κ. Αριθ.Πρωτ. οικ.39556

ΤΜΗΜΑ Β

 

ΘΕΜΑ: Παροχή οδηγιών σχετικά με το μειωμένο συντελεστή 0,60 παρ.2α άρθρο.1 της υπ' αριθμ. 81304/89 απόφασης.

Με αφορμή ερωτήματα που υποβάλλονται αναφορικά με το μειωμένο συντελεστή 0,60 της παρ. 2α του αρθ.1 της υπ' αριθμ. 81304/89 απόφασης όπως τροποποιήθηκε και ισχύει διευκρινίζουμε ότι:

 

1) Για προσθήκη τμήματος κατοικίας κατ' επέκταση ή καθ' ύψος σε υπάρχουσα κατοικία η οποία εμπίπτει στο μειωμένο συντελεστή επιρροής επιφανείας 0,60, τότε και η επιφάνεια της προσθήκης εμπίπτει στο μειωμένο συντελεστή 0,60 με την προϋπόθεση ότι η συνολική επιφάνεια της κατοικίας μετά την προσθήκη δεν υπερβαίνει τα 120 μ2 (μη συμπεριλαμβανομένης της επιφάνειας του κλιμακοστασίου).

 

2) Σε όλες τις περιπτώσεις που εμπίπτουν στο μειωμένο συντελεστή 0,60 ως τιμή μονάδος των υπογείων βοηθητικών χώρων, των ελεύθερων χώρων ισογείου (pilotis), των ημιυπαίθριων χώρων και των χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, λαμβάνεται το μισό της αντίστοιχης τιμής μονάδος επιφανείας των κατοικιών του κτιρίου ήτοι:

Π = Ε x 0,50 x [(ΕΤΑ) x 0,60 x (ΣΖ)].

 

Τώρα αν σαν προσθήκη παίρνει και την προσθήκη στέγης..............?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.