Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έλεγχος Επάρκειας με κανονισμό προ ή μετά 85;


 
geos

Recommended Posts

Επίσης ισχύει ο ΚΑΝΕΠΕ για ενισχύσεις ? Τον έχει εφαρμόσει κανείς και σε τι μεγέθους έργα ?

 

Γιατί ισχύει το ΕΝ1998;

Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα και ας μην κολλάμε στο νομικό μέρος (είναι νόμος του κράτους κτλ)

Είναι πλήρες κείμενο, πρότυπο κτλ. Δε βρίσκω λόγο να μην εφαρμόζεται.

Εδώ στις φέρουσες τοιχοποιίες δουλεύουμε με συστάσεις του ΟΑΣΠ. Δεν υπάρχει κανονισμός

 

Δηλαδή υπάρχουν γραφεία που κάνουν ενισχύσεις με ΚΑΝΕΠΕ σε κτίρια ? Βάζουν πλ.αρθρώσεις, κάνουν push-over κ.τ.λ. ?

Ναι.Γιατί σου φαίνεται παράξενο;

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει τώρα που το λέτε είχα πάει σε μία ημερίδα για τον ΚΑΝΕΠΕ πριν κάνα χρόνο περίπου και είχα δει μελέτες με ΚΑΝΕΠΕ. Ήταν από τα μεγάλα γραφεία τα οποία συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του ΚΑΝΕΠΕ. Δηλαδή γραφεία με πτυχίο Ε' στα Στατικά τα πιο πολλά.

 

Απλά μου φαίνεται πρακτικά αδύνταο ένα μέσο γραφείο το οποίο δεν έχει άκρες σε πανεπιστήμια και δεν έχει δώσει χρήματα σε καθηγητή για τεχνικό σύμβουλο να κάνει από μόνο του τέτοιες μελέτες όπου θα επιλέγει τον τύπο των πλαστικών αρθρώσεων κ.τ.λ. Πιστεύω χρειάζεται υποστήριξη για κάτι τέτοιο. Πως θα φτιάξεις διάγραμμα Μ-φ σε κάθε διατομή από μόνος σου ?

 

Εδώ μόνο η αποτύπωση για να γίνει σωστά με ΚΑΝΕΠΕ χρειάζεται τεράστιο budget. Πρέπει να αποκαλυφθούν οπλισμοί από τα πέδιλα μέχρι το δώμα. Επομένως μιλάμε για πολύ μεγάλα έργα ή κατοικίες σε ακριβές περιοχές.

 

Εν πάσει περιπτώσει δεν γνωρίζω το θέμα και δεν συνεχίζω. Αυτό που λέω είναι ότι και σε μένα αν έρχοταν ένας αύριο και μου έλεγε θέλω ενίσχυση...ΕΑΚ θα εφάρμοζα και q=1. Μακάρι βέβαια να "εξαπλωθεί" ο ΚΑΝΕΠΕ και να εφαρμόζεται περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

nik

 

 

έχω την εντύπωση οτι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Σήμερα υπάρχουν λογισμικά που το παρέχουν σχεδόν σε κάθε ΠΜ. Τώρα το κόστος αποτύπωσης εχει να κάνει με τις στάθμες που θα επιλέξεις. Τώρα απο όσο ξέρω ΕΑΚ με q=1 και 8-3 βασίζονται σε τελείως διαφορετική φιλοσοφία και πιθανόν να δημιουργήσουν διαφορές.

 

Επι του θέματος το q=1 το έβαλε 4.

Link to comment
Share on other sites

Απλά μου φαίνεται πρακτικά αδύνταο ένα μέσο γραφείο το οποίο δεν έχει άκρες σε πανεπιστήμια και δεν έχει δώσει χρήματα σε καθηγητή για τεχνικό σύμβουλο να κάνει από μόνο του τέτοιες μελέτες όπου θα επιλέγει τον τύπο των πλαστικών αρθρώσεων κ.τ.λ.

Δεν είναι έτσι.

 

Πιστεύω χρειάζεται υποστήριξη για κάτι τέτοιο. Πως θα φτιάξεις διάγραμμα Μ-φ σε κάθε διατομή από μόνος σου ?

Με τον ίδιο τρόπο που θα τα φτιάξουν και τα μεγάλα γραφεία. Χαριτολογώντας θα σου πω ότι δεν επικαλούνται πνεύματα ούτε ανατρέχουν σε απόκρυφες γνώσεις. Υπάρχουν όλα στα βιβλία του Λιακό...π.χ. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

 

 

Εδώ μόνο η αποτύπωση για να γίνει σωστά με ΚΑΝΕΠΕ χρειάζεται τεράστιο budget. Πρέπει να αποκαλυφθούν οπλισμοί από τα πέδιλα μέχρι το δώμα. Επομένως μιλάμε για πολύ μεγάλα έργα ή κατοικίες σε ακριβές περιοχές.

Βλ. 1ο σχόλιο

Edited by dratsiox
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

iovo

 

δεν είναι δικό μας !!!!! Προτείναμε στους μηχανικούς τους αλλα δεν έχουν λέει λογισμικό και δεν ξέρουν να το κάνουν αφού δεν είναι υποχρεωτικό. Κατα τα άλλα μούρη!!!!

 

Δυστυχώς η επιστήμη μας επαφίεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό στον πατριωτισμό του Μηχανικού. Για να εφαρμόσεις ΚΑΝΕΠΕ και EC8 χρειάζεσαι πλέον και την αρετή της ρητορικής για να αποδείξεις τα αυτονόητα, ότι δηλαδή ένα ενδεχόμενο μεγαλύτερο κόστος (αν και έτσι όπως πάμε τα Pushover θα γίνονται πατώντας το μαγικό κουμπί ... στα απίστευτα ελληνικά προγράμματα της πιάτσας...) της μελέτης θα σου μειώσει σίγουρα το κόστος κατασκευής. Όσό για το q=4 καλά λέει ο dratsiox, η τεχνολογία των θεών είναι απόκρυφο μυστικό...όχι σαν και εμάς που κάνουμε το "σκαμπώ" μας "μαξιλάρι" για να εφαρμόσουμε ΚΑΝΕΠΕ... Όσο για τις διατομές Μ-φ υπάρχουν πλέον μέχρι και δωρεάν πολύ καλά προγράμματα για την ανάλυση...εκτός από τους κλειστούς τύπους που έχει ο ΚΑΝΕΠΕ και ο ΕΝ1998-1-3 και μπορούν να εφαρμοστούν ακόμα και με ένα excel.

 

Μακάριοι οι φτωχοί το πνεύματι...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.