Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κακή επικάλυψη οπλισμού στύλων-δοκών


 

Recommended Posts

........Αν μπορεις να το αγριεψεις λιγακι για να εχεις καλυτερη επαφη μεταξυ των 2 στρωσεων μπετου

Αυτό εννοείται αλλιώς δεν θα υπάρξει καλή σύνδεση παλιού-νέου υλικού.

Link to comment
Share on other sites

Με μία λέξη απαράδεκτη δουλειά. Το μοναδικό πρόβλημα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Η ανυπαρξία αποστατών σε μία περίπτωση δηλώνει την ανυπαρξία σε όλες. Γιατί λοιπόν έγινε σε ένα σημείο; Διότι ήταν και το μοναδικό που δεν προστέθηκε νερό κατά την σκυροδέτηση αφού προφανώς ο συνάδελφος ήταν εκεί ίσως για κάποια λεπτά! Μάλιστα η προηγούμενη βαρέλα τελείωσε λίγο πριν την νεά, γι΄αυτό και το 1/3 του δοκαριού δεν παρουσιάζει αστοχία. Η εικόνα μιλάει μόνη της, η διαφορά του χρώματος, το σκυρόδεμα που εμφανίζεται ως σταλακτίτες ανάμεσα στα κενά των μαδεριών, κ.α.! Δεν είναι επίσης δυνατόν η συμπύκνωση όλου του κτηρίου να πετυχαίνει τόσο τέλεια ακόμα και στο κάτω ή μέσον των υποστηλωμάτων και να αστοχεί σε ένα μόνο σημείο, 0.40μ. από την επιφάνεια! Το γεγονός δε ύπαρξης σκουπιδιών στο ξηλότυπο δηλώνει και την ανευθυνότητα ΟΛΩΝ.ΠΡΟΣΟΧΗ στα επισκευαστικά κονιάματα,η αντοχή πρέπει να είναι ίδια με το σκυρόδεμα του φ.ο. Σε αντίθετη περίπτωση αποφλειώνεται πρώτο στην σεισμική διέγερση και το δομικό στοιχείο μένει με μικρότερη διατομή.

Link to comment
Share on other sites

Το μίνιο δεν κάνει για οπλισμό εκεί θα πρέπει να γίνει με κάποιο υλικό όπως το sika monotop 610, ή sika top armatec 110 epocem 3συστατικών και μετά με ένα επισκευαστικό όπως το 621 της sika, ή κάποιας άλλης καλής εταιρίας , αλλα η επισκευές να γίνουν με τέτοια υλικά, που συγχρόνος κάνουν προστασία του οπλισμού, ενισχυτικό πρόσφυσης, και επισκευή σκυροδέματος με μεγάλες αντοχες.

Link to comment
Share on other sites

Για σας και απο εμενα .θα ηθελα να πω και εγω την γνωμη μου καθοσον τυγχανει να ειμαι και εργολαβος και να δουλευω ο ιδιος το καλουπι μου,μαζι με 2 βοηθους που εχω θα ελεγα οτι ειμαι καθαρα οικοδομος παρα τεχνολογος μηχανικος.Δεν χρειαζεται να ανησυχη ο φιλος σου το μπετον ειναι το ιδιο παντου και στην μια πλακα και στην αλλη,απλα η φοτο ειναι πιο κοντα στην πρωτη πλακα λογο διαφορας 40 περιπου εκατ,λογω ανισοσταθμης πλακας.Οποτε και δεν στεκει περι νερου το νερο δεν παει σημειακα αλλα παντου.Τωρα η ζημια προεκυψε λογο ανισοσταθμης πλακας που σημαινει οτι βλεπουμε τον πατο του δοκαριου αλλα και την κατω μερια τησ πλακας ,σε αυτο το σημειο κατα την σκυροδετηση το μπετον που χρησιμοποιητε ειναι χωρις την προσθηκη νερου αλλα ουτε και καν ρευστοποιητου για τον λογο οτι λογο ανισοσταθμιας το μπετο εκει πρεπει να σειναι σκληρο γιατι οταν γεμιζεται η πλακα που ειναι πιο πανω και συνεποσ η συνεχεια του δοκαριου να μην φευγει απο κατω το μπετο.Ασ μην κρεμαμε τον ανθρωπο απλα δεν δονισε οσο επρεπε ολοι το παθαίνουμε αυτο εριξε το μπετο και ξέχασε να δονιση .Οσο για το 2 σιδερα που φενονται κατα μηκος τησ δοκου ειναι κλασικο αυτο οταν τελιωσουν οι αποστατες οπλισμου ή αν δεν εχουν οι σιδεραδες τοποθετουν ραβδους φ8 ή φ10 και επανω τους απλωνουν τα αλλα σιδερα οποτε και εχεις καπια σχετικη επικαλιψη λαθος αλλα αφου οι ανθρωποι δεν ξερουν τι να κανουν αυτο ξερουν αυτο κανουν απλα παρατηρηστε τους εσεις και θα διωρθοθουν.Τωρα για την αποκατασταση της βλαβης απλα καθερεση των σαθρων περασμα με σταθεροποιητη σκουριας και γεμισμα με καπιο απο τα πολλα αυτα επισκευαστικα που υποσχονται πολλα αν ειναι δυνατον να γινει το γεμισμα υποπιεση με πρεσσα 8α ειναι καλιτερα, αλλα γενικα μην σε ανυσηχει ιδιαιτερα δεν ειναι σοβαρο οσο για αυτο που καπιοσ ειδε δεν ειναι τιποτε αλλο απο ενα απλο χαρτακι .Να ξερεται οτι αυτα συνβαινουν σε ολες τις οικοδομες χωρις καμια εξαιρεση.Απλα παρατηρηστε λιγο παραπανω στην επιβλεψη σας και θα το δειτε.φιλικα Γιωργος.Παρακαλω οπιος αλλος εχει τετοιες φοτο ας της βαλει εδω κανω αρχειο δικο μου σας ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Με μία λέξη απαράδεκτη δουλειά. Το μοναδικό πρόβλημα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Η ανυπαρξία αποστατών σε μία περίπτωση δηλώνει την ανυπαρξία σε όλες..

...δεν είναι απαραίτητο...

 

 

Γιατί λοιπόν έγινε σε ένα σημείο; Διότι ήταν και το μοναδικό που δεν προστέθηκε νερό κατά την σκυροδέτηση αφού προφανώς ο συνάδελφος ήταν εκεί ίσως για κάποια λεπτά! .

 

μα πως μπορείς να ξέρεις και να λες με σιγουριά τέτοια πράγματα??

Δεν μπορούμε να πούμε, ότι εκεί δεν μπήκε ρευστοποιητής για την σωστή σκυροδέτηση της ανισοσταθμίας και ότι δεν δονήθηκε καλά? Γιατί να λέμε από το πουθενά για νερό.

 

 

........Ασ μην κρεμαμε τον ανθρωπο απλα δεν δονησε οσο επρεπε ολοι το παθαίνουμε αυτο εριξε το μπετο και ξεχασε να δονήσει .

 

Πρέπει να είμαστε αυστηροί για να μειώνονται το δυνατόν περισσότερο τέτοιες καταστάσεις

 

Οσο για το 2 σιδερα που φενονται κατα μηκος τησ δοκου ειναι κλασικο αυτο οταν τελιωσουν οι αποστατες οπλισμου ή αν δεν εχουν οι σιδεραδες τοποθετουν ραβδους φ8 ή φ10 και επανω τους απλωνουν τα αλλα σιδερα οποτε και εχεις καπια σχετικη επικαλιψη λαθος αλλα αφου οι ανθρωποι δεν ξερουν τι να κανουν αυτο ξερουν αυτο κανουν απλα παρατηρηστε τους εσεις και θα διωρθοθουν..

 

δεν το σχολιάζω ώς απαράδεκτο και μάλλον συμφωνούμε....εφόσον λες να τους κάνουμε παρατήρηση αν και δεν θα πρέπει να κάνουμε πλέον παρατηρήσεις για τα αυτονόητα.

Το 2008 τελείωσαν οι αποστάτες...τι να κάνουν?? Μα να φέρουν άλλους!

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ. acnt

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.