Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανεμογεννήτριες σε σπίτι


MRG

Recommended Posts

επιτρέπεται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε ταράτσα σπιτιού σε κατοικιμένη περιοχή;και αν ναι υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί οι προυποθέσεις;

Link to comment
Share on other sites

Απ' όσο το έχω ψάξει στο παρελθόν, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη νομοθεσία ή διάταξη που να αφορά συγκεκριμένα στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε σπίτια.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει σαφής διαχωρισμός με βάση το μέγεθος της ανεμογεννητριας, οπότε μπορούμε να θεωρήσουμε ότι τυπικά ότι ισχύει για τις ανεμογεννήτριες των 80 μέτρων στις κορυφογραμμές, ισχύει και για τις ανεμογεννήτριες των 0,5 - 5kW για οικιακή χρήση.

 

Ενδιαφερόμενοι που έχουν ρωτήσει στο παρελθόν σε τοπικά πολεοδομικά γραφεία, έχουν πάρει ασαφείς και διαφορετικές μεταξύ τους απαντήσεις.

 

Αν πρόκειται για ιδιοκατανάλωση της ενέργειας σε σύστημα αυτόνομης ηλεκτροδότησης, το σημαντικό είναι να μην ενοχλεί με κάποιο τρόπο τους περίοικους.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Οι ανεμογεννήτριες χωρίζονται σε 2 τύπους όσο αφορά τον άξονα τους, αυτές είναι οι καθέτου άξονα και οι οριζοντίου άξονα. Όσο αφορά την ανεμογεννήτρια οριζοντίου άξονα δεν μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα φορτία στη ταράτσα λόγο ότι κατά την κίνηση ενός ρεύματος αέρα όταν αυτό συναντήσει ένα κάθετο εμπόδιο (Σπίτι) τότε ανυψώνεται θεωρητικά άλλο τόσο! Δηλαδή σε μία οικοδομή με ύψος 12 μέτρα η "στρωτή" ροή του ανέμου θα είναι πάνω από τα 24 μέτρα. Μετά, η συνεχείς αλλαγές της διεύθυνσης του ανέμου (στροβιλισμοί από τα διπλανά κτίρια) θα τη βγάζουν εκτός αφού θα στριφογυρνάει για να "πιάσει" την κατεύθυνση του αέρα. Η λειτουργία του περιορισμού στροφών είναι ένα άλλο πρόβλημα που ορισμένες ανεμογεννήτριες φέρνουν κάθετα την έλικα ως προς το ρεύμα του αέρα (στροφή 90 μοιρών) δημιουργώντας ένα τρομερό σφύριγμα αφού κατεβάζει στροφές από τις 4000 περίπου στις 500-600σαλ. Ακόμη πρόβλημα είναι τι μπορεί να γίνει με τυχόν κομμάτια που θα σπάνε από τις άκρες της έλικας. Υπάρχουν και άλλες ανεμογεννήτριες με χαμηλές στροφές περίπου στις 1500 σαλ. και μεταβλητό βήμα στη έλικα όποτε περιορίζουν χωρίς πολύ θόρυβο! αλλά έχουν όλα τα άλλα προβλήματα! Αυτά είναι τα βασικά προβλήματα και δεν ξέρω αν με τις καθέτου άξονα είναι πιο λειτουργικό και αθόρυβο! Γιατί τι να το κάνεις να σε αφήνει η πολεοδομία και να σε κυνηγάν οι γείτονες και η αστυνομία.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.