Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια φωτοβολταικού σταθμού.


Recommended Posts

Καλησπέρα θα ήθελα να μου απαντήσετε στο εξής ερώτημα: σε περιοχή η οποία δεν είναι δασική και δεν υπόκειται στις διατάξεις περί αναδασωτέων εκτάσεων αλλά περιλαμβάνεται στο νόμο της κ. Ξυροτύρι περί περιοχών απείρου φυσικού κάλους μπορεί να γίνει φοτοβολταικός σταθμός (πάρκο) 100 kw. Ευχαριστώ πολύ..!

Link to comment
Share on other sites

Από την ΔΗΠΕΧΩ (η οποία δίνει έγκριση απαλλαγής από Ε.Π.Ο) μου είπαν ότι δεν είναι δικό της θέμα αλλά θέμα δασαρχείου από το δασαρχείο μου είπαν είναι θέμα ΔΗΠΕΧΩ... η σύγχυση σε όλο της το μεγαλείο. Απλά αν γνωρίζει κάποιος θα με βοηθούσε πολύ..!

Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχας,τσεκαρε απο νατουρα αν ειναι προστατευομενη περιοχη.Κατεθεσε αιτηση για επο,δεν εχεις να χασεις κατι και μετα βρες ενα συνεννοησιμο υπαλληλο του δασαρχειου να σε βοηθησει.

Link to comment
Share on other sites

το δασαρχειο θα δωσει βεβαιωση οτι η εκταση δεν ειναι δασικη. Το τμημα περιβαλλοντος θα εγκρινει ή οχι τους περιβαλλοντικους ορους.

 

Που ειναι το προβλημα?

Link to comment
Share on other sites

το πρόβλημα δεν υπόκειται στο αν μου δώσουν άδεια από το περιβάλλοντος αλλά στο ότι η περιοχή εντάσσεται στο νόμο της Ξυροτύρη που χαρακτηρίζει ορισμένες περιοχές ''περιοχές απείρου φυσικού κάλους'' και όχι στον χαρακτηρισμό από το δασαρχείο (ο οποίος παρεμπιπτόντως χαρακτηρίζει την έκταση ως μη δασική και χωρίς να υπόκειται στις διατάξεις περί αναδασωτέων εκτάσεων). Δεν ξέρω έπειτα αν συναντήσω κάποιο πρόβλημα με την αδειοδότηση γιατί ο πελάτης θα δαπανήσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό για την επένδυση και θέλω να είμαι 100% καλυμμένος. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.!

Link to comment
Share on other sites

οι επιπλεον υπηρεσιες που θα χρειαστει. (πχ ΕΠΑΕ?) ή καποιες αλλες υπηρεσιες που μπορει να γνωμοδωτησουν αρνητικα.

Βεβαια για να παρει ΕΠΟ θα χρειαστει ολες τις γνωμοδοτησεις θετικες

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.