Μετάβαση στο περιεχόμενο

dimidosp

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dimidosp's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα και μιας που πιάσατε τα ειδικά κτίρια έχω μία απορία που με ταλανίζει εδώ και καιρό. Οικοδομή που έχει ανεγερθεί με το ΓΟΚ του 73 με ισόγειο κατάστημα μεγαλύτερό από το διαμέρισμα του ορόφου θεωρείται ειδικό κτίριο?? Γιατί για μία μικρής κλίμακας για πέργκολα με πάνε συμβούλιο αρχιτεκτονικής. Με το ΝΟΚ θεωρείται ειδικό κτίριο αλλα κατά ΓΟΚ που ανεγέρθει δεν θεωρούταν εγώ ποιο παίρνω υπ όψιν μου.???
  2. Καλημέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Έχω μία πολύ δύσκολη και δύστροπη υπόθεση. Σε υφιστάμενη βιομηχανία θέλω να πάρω παρεκκλίσεις για αλλαγή χρήσης από βιομηχανία σε ξενοδοχείο. Στο ΦΕΚ 538 Δ του 1978 γράφει για παρεκκλίσεις σε ξενοδοχεία τα οποία άρθρα έχουν αλλάξει. Ξέρει κανένας που μπορώ να απευθυνθώ ώστε να μπορέσω να πάρω τις παρεκκλίσεις για να κάνω αλλαγή χρήσης από βιομηχανία σε ξενοδοχείο...;;; Στο ΣΥΠΟΘΑ μου είπαν να απευθυνθώ στη ΔΟΚΚ γιατί δεν μπορούν να δώσουν παρεκκλίσεις για ξενοδοχεία, στη ΔΟΚΚ μου είπαν να απευθυνθώ στη ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ...και το έργο πάει λέγοντας. Μιλάμε ότι βάσει της οικονομικής συγκυρίας οι 50 θέσεις εργασίας που θα δώσει η επιχείρηση είναι πνοή ζωής σε 50 οικογένειες (χώρια οι προμηθευτές και οι εταιρίες που θα εργαστούν για την ανακατασκευή του). Ή έστω αν δεν γνωρίζει κάποιος να μου δώσει μία απάντηση να μου πείτε τι έγγραφα χρειάζονται ώστε να κάνω μία αίτηση για να βγει κάποια υπουργική απόφαση που θα μου λύσει το θέμα (και καθώς το έψαχνα προωθούν υπουργικές αποφάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με επενδύσεις και πάνω από όλα με θέσεις εργασίας) Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά...
  3. ''ΧΑΓΚΑΝ'' ΑΔΕΡΦΟΣ Σ.Φ.Η.Α Εμείς όμως πως μπορούμε να κατοχυρωθούμε ''ηθικά'' ως προς την τιμή που θα ζητήσουμε απ'ο τον πελάτη...??? Γιατί μέχρι στιγμής τους έλεγα ότι το Τ.Ε.Ε σου αφίνει να κάνεις μια έκπτωση κάποιου μικρού ποσοστού, μετά από αυτό ΤΙ????
  4. Χίλια Χρόνια ΗΡΑΚΛΗΣ γήπεδα στον ΗΡΑΚΛΗ.... δηλαδή να υποθέσω ότι ασυνήθιστα χαμηλή τιμή θεωρείτε όταν υπερβαίνει το 50% της νόμιμης..???? και από πότε μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο...?? Από το κυανόλευκο Ασβεστοχώρι...!
  5. Καλημέρα και καλή χρονιά..εχθές πήγα σε ένα πελάτη να κάνω μία ρύθμιση αυθαιρέτου και μου έδειξε μία διαφίμηση (το τηλέφωνο το έχω στη διάθεση μου για όποιον το θελήσει) και γράφει ρύθμιση αυθαιρέτου με ''300'' ευρώ ακουσων άκουσων....μπορούμε να κάνουμε κάτι ώστε κάτι τέτοιοι επίτιδιοι να πάρουν το μάθημά τους...όπως π.χ κάποιου είδους καταγγελία στο Τ.Ε.Ε???
  6. Καλημέρα και καλή χρονιά. Όντως με ένορκη βεβαίωση σε δικαστήριο μπορεί κάποιος να μου πει αν γίνεται δεκτό(και δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να απόδειχτεί) το έτος κατασκευής της αυθαιρεσίας, και κατά πόσο καλύπτεται ο μηχανικός..??
  7. Λάθος κατάλαβα τότε συναδελφε και σου ζητώ συγνώμη....πάντως το ότι νομοθετούν μέσα από τα γραφεία χωρις να έχουν ιδέα τι τους γίνεται ναι είναι αλήθεια και μάλιστα η μεγαλύτερη. Καλή χρονιά να έχεις και εσύ και πάνω από όλα με υγεία...!
  8. πφφφφφ....και δεν μπορώ της εξυπνάδες....εγω σας μετέφερα τι μου είπαν από το υπουργείο δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου τώρα τα ελικόπτερα και τα άλλα χαζά στον παλαιοκώστα που ξέρει και από ελικόπτερα..!
  9. Ναι το τοπογραφικο και οι συντελεστες θα αφορούν όλο το αγροτεμάχιο, και στο τοπογραφικό θα είναι αποτυπομένα όλα τα ακίνητα. Εάν δεν σου επιβάλλονται πρόστημα και τα ίδη υπάρχοντα διαγράφονται την βεβαίωση τιην θέλεις για μεταβίβαση εν ζωή....εάν ο πελάτης δεν έχει σκοπό να το μεταβιβάσει εν ζωή και θέλει να το βάλει στη διαθήκη του τότε ποιό το πρόβλημα..???? Με κάθε επιφύλαξη φυσικά όλα τα παραπάνω..!
  10. Καλημέρα ΕΠΕΙΓΟΝ μόλις μιλησα με υπάλληλο του Υ.ΠΕ.Κ.Α έχω το όνομα της στην διάθεση σας....μου είπε ότι ένα αυθαίρετο σε εκτός σχεδίου εξαδιαιρέτου μπορεί να ρυθμιστεί κανονικά και να μπεί στην διαδικασία υπαγωγής στη ρυθμιση με το Ν.4014/2011 με την μόνη διαφορά ότι δεν μπορεί να πάρει βεβαίωση μη αυθαιρέτου....δεν του επιβάλονται πρόστημα, σβήνονται τα υφιστάμενα πρόστημα και επι της ουσίας παίρνει εξαίρεση από κατεδάφιση ρυθμίζεται κανονικά με το Ν 4014/2011 συνδέται κανονικά με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας αλλά δεν παίρνει βεβαίωση μή αυθαιρέτου. Επίσης μου είπε ότι μέσα στον Ιανουάριο θα βγει και διευκρινιστική εγκύκλιος για αυτο εδώ το θέμα. Ευχαριστώ πολύ..!
  11. Έχω μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ απορία που φυσικά δεν είμαι και ο μόνος αλλά και πολλοί συνάδελφοι......στα εκτός σχεδίου εξαδιαιρέτου αγροτεμάχια στα οποία απαγορεύεται η σύσταση καθέτου πότε θα βγεί μια εγκύκλιος ''αν φυσικά βγει'' ώστε να μπορεί να καλύπτεται έστω και ο ένας ιδιοκτήτης όταν υπάρχει συνιδιοκτησια ό οποίος θέλει να ρυθμίσει το αυθαίρετό του.....(όλη η χαλκιδική είναι αγροτεμάχια εξαδιαιρέτου και έχουν κολήσει χιλιάδες ακίνητα και δεν μπορούν να ρυθμιστούν. Ευχαριστώ πολύ. 'Εστω αν υπάρχει και μία τεχνικά αποδεκτή λύση θα μου ήταν πολύ χρήσιμη..!
  12. Έχω μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ απορία που φυσικά δεν είμαι και ο μόνος αλλά και πολλοί συνάδελφοι......στα εκτός σχεδίου εξαδιαιρέτου αγροτεμάχια στα οποία απαγορεύεται η σύσταση καθέτου πότε θα βγεί μια εγκύκλιος ''αν φυσικά βγει'' ώστε να μπορεί να καλύπτεται έστω και ο ένας ιδιοκτήτης όταν υπάρχει συνιδιοκτησια ό οποίος θέλει να ρυθμίσει το αυθαίρετό του.....(όλη η χαλκιδική είναι αγροτεμάχια εξαδιαιρέτου και έχουν κολήσει χιλιάδες ακίνητα και δεν μπορούν να ρυθμιστούν. Ευχαριστώ πολύ. 'Εστω αν υπάρχει και μία τεχνικά αποδεκτή λύση θα μου ήταν πολύ χρήσιμη..!
  13. το πρόβλημα δεν υπόκειται στο αν μου δώσουν άδεια από το περιβάλλοντος αλλά στο ότι η περιοχή εντάσσεται στο νόμο της Ξυροτύρη που χαρακτηρίζει ορισμένες περιοχές ''περιοχές απείρου φυσικού κάλους'' και όχι στον χαρακτηρισμό από το δασαρχείο (ο οποίος παρεμπιπτόντως χαρακτηρίζει την έκταση ως μη δασική και χωρίς να υπόκειται στις διατάξεις περί αναδασωτέων εκτάσεων). Δεν ξέρω έπειτα αν συναντήσω κάποιο πρόβλημα με την αδειοδότηση γιατί ο πελάτης θα δαπανήσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό για την επένδυση και θέλω να είμαι 100% καλυμμένος. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.