Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετο όπου εκρεμμεί διορθωτική πράξη εφαρμογής


Recommended Posts

Καλημέρα!!!!

Λοιπόν έχω την εξής περίπτωση. Ο πελάτης μου έχει μια κατοικία, όπου υπάρχει υπέρβαση δόμησης. Θέλει να το δηλώσει τώρα με τον νόμο για τα αυθαίρετα. Το πρόβλημά μου είναι το εξής: εκκρεμεί διορθωτική πράξη εφαρμογής για να διορθωθεί το εμβαδόν του ( η πράξη εφαρμογής το είχε 192τμ , στο έδαφος είναι 205τμ, πήγε λοιπόν σε ένα συνάδελφο τοπογράφο και έκανε τη διορθωτική πράξη). Το ερώτημα είναι τι γίνεται τώρα, μπορεί να το δηλώσει?

Link to comment
Share on other sites

ακολουθώ κανονικά τη διαδικασία? και για εμβαδόν του οικοπέδου ποιο παίρνω???? με βάση αυτό δεν θα ελέγξω υπέρβαση δόμησης και κάληψης?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα το δήλωνα κάνοντας τους υπολογισμούς με το δυσμενέστερο (λογικά είναι το 192τμ) και θα εξηγούσα αναλυτικά πώς έχει η κατάσταση στην τεχνική έκθεση και στα σχέδια που θα γίνουν αργότερα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Να ρωτήσω και γω κάτι...Έχω πελάτη που εχει χτίσει ολόκληρη αυθαίρετη κατοικία εκτός σχεδίου χωρίς ο.α. το 91 σε τμήμα αγροτεμαχίου που του ανήκει (ως ποσοστό επί αγροτεμαχίου). Το 04 έγινε μελέτη για την περιοχή και εντάχθηκε στο σχέδιο με την πράξη εφαρμογής να εκκρεμεί. Με την καινουρια μελέτη όμως ένα τμήμα της οικίας βγαίνει εκτός ρυμοτομικής. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ενταχθεί στο νόμο; Μπορεί να γίνει τίποτα πριν εγκριθεί η πράξη εφαρμογής;

Link to comment
Share on other sites

Στις ενστάσεις τι έκανες???Μπορείς να κάνεις 'ένσταση ή να ζητήσεις να γίνει διορθωτική..τώρα το αν θα προχωρήσουν είναι άλλο θέμα....Για τον νόμο Ν4014 , με επιφύλαξη και αν κατάλαβα καλά, δεν νομίζω πως μπορείς να κάνεις κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.