Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΠΕ για προσωρινή αποθήκευση βρώσιμων ελαίων


envi

Recommended Posts

Με Δυτική Ελλάδα δεν έχω δουλέψει για να σου πω με ακρίβεια, ωστόσο υπολόγιζε (χονδρικά):

 

1. 2 μήνες για την Άδεια Συλλογής και Μεταφοράς

2. Περίπου 6-8 μήνες για ΕΠΟ (ανάλογα και με το τι θα κάνεις με τις γνωμοδοτήσεις, Άδεια Επεξεργασίας & Διάθεσης Λυμάτων), εκτός και αν εν τω μεταξύ ισχύσει κανονικά η νέα νομοθεσία

3. Περίπου 1 μήνα για Άδεια Ίδρυσης και Εγκατάστασης

4. Περίπου 2 εβδομάδες για Άδεια Προσωρινής Αποθήκευσης.

 

Πολύ χονδρικά 9 με 11 μήνες. Ψάξε όμως και λίγο περισσότερο το τι ισχύει όσον αφορά την Άδεια Ίδρυσης και Εγκατάστασης, μήπως έχει προκύψει κάτι νεότερο που κάνει πιο εύκολα τα πράγματα.

 

Την Άδεια Συλλογής και Μεταφοράς θα την χρειαστεί αν έχει σκοπό να συλλέγει και να παραδίδει ο ίδιος με δικό του όχημα τα έλαια. Αλλιώς μπορεί να συνεργάζεται με άλλους που έχουν αντίστοιχη άδεια και να του τα φέρνουν στην εγκατάσταση ή να τα παίρνουν.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Περισσότερο θα σε αργήσουν γνωμοδοτήσεις (δασαρχεία, αρχαιολογίες, κτλ) καθώς και η μελέτη επεξεργασίας και διάθεσης αποβλήτων.

 

Επειδή πλέον τα Β3 πάνε στη Δ/νση Περιβάλλοντος της Παλιάς Νομαρχίας, αν υπαχθεί σε Β4, θα κρατήσει την ΜΠΕ ο ίδιος υπάλληλος και επειδή θα την έχει ήδη δει για να κάνει την υπαγωγή, θα σου δώσει γρήγορα την ΕΠΟ. Το ζήτημα θα είναι μέχρι να την δει για να κάνει την υπαγωγή.

 

Περισσότερο όπως σου είπα με προβληματίζουν οι γνωμοδοτήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Με 1 τόνο αποθηκευτική ικανότητα (που μάλλον θα πρέπει να την ανάγω σε κυβικά μέτρα) λογικό το βρίσκω να πάει σε Β4 κατευθείαν αν κριθεί ότι ανήκει στην 9η Ομάδα, Α/Α 292 αλλιώς πάει σε Β3....

 

1. αν κριθεί χαμηλής όχλησης σύμφωνα με την ΚΥΑ 13727/724/03, μπορεί να πάρει απαλλαγή;

 

2.Για την περιοχή του Αγρινίου θα πρέπει να αποτανθώ στην ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στην Πάτρα;

 

Μην παραθέτετε ολόκληρο το προηγούμενο μήνυμα. Δείτε τους Κανόνες Συμμετοχής

miltos

 

---Συγχώνεψη---

 

Επιπλέον έμαθα ότι ΘΑ μισθώσει στα περίχωρα του Αγρινίου την αποθήκη. Γνωρίζει κανείς στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου Αγρινίου τη χρήση γης; Γιατί αν δεν την υποστηρίζει η συγκεκριμένη περιοχή την δραστηριότητα αυτή είναι δώρο άδωρο να το νοικιάσει.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ συνάδελφε, όπως βλέπω και από τον πίνακα για την 9η Ομάδα, Α/Α 292, εφόσον ο αποθηκευτικός όγκος είναι κάτω των 5.000 m3 δεν χρειάζεται καθόλου ΜΠΕ και πας για απαλλακτικό.

 

Γενικά να ξέρεις ότι ο Βαθμός όχλησης δεν έχει σχέση με το αν χρειάζεται ΜΠΕ η όχι, αλλά με το που μπορεί να χωροθετηθεί η όχι η δραστηριότητα και τις αποστάσεις από τους οικισμούς. ΠΧ τα Φ/Β τα οποία κάτω από 0,5MW είναι μη οχλούσες δραστηριότητες, αλλά συνεχίζει να απαιτείται ΜΠΕ για κάποια από αυτά.

 

Από τη Δ/ΝΣΗ Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Παλιά Περιφέρεια στην Πάτρα θα πάρεις την Άδεια Συλλογής & Μεταφοράς και όσον αφορά την ΜΠΕ ή απαλλαγή καταθέτεις στη Δ/νση Περιβάλλοντος της Αιρετής Περιφέρειας - Παλιά Νομαρχία Αχαϊας.

 

Όσον αφορά τις χρήσεις γης ψάξε είτε στο ιντερνετ να βρεις αν υπάρχει τπτ ή πήγαινε από την Πολεοδομία και ρώτα.

Link to comment
Share on other sites

Η σχετική νομοθεσία είναι η Υ.Α. 50910/2727/2003 (ΦΕΚ 1909/Β')

 

http://www.elinyae.gr/el/item_details.jsp?item_id=3736&cat_id=926

 

Η προσωρινή αποθήκευση βρώσιμων ελαίων (ΜΗ επικίνδυνα - ΕΚΑ 20 01 25) υπάγεται στην κατηγορία Β3, βλ. άρθρο 8, παρ. 2 της παραπάνω Υ.Α. Ακολουθείς τη διαδικασία για τα έργα κατηγορίας Β3 για την έγκριση της ΠΠΕ και ΜΠΕ. Θα χρειαστείς άδεια προσωρινής αποθήκευσης από τη διεύθυνση περιβάλλοντος της περιφέρειας που υπάγεται το έργο (μετά την ΕΠΟ εννοείται), καθώς και άδεια εγκατάστασης ή απαλλακτικό από το τμήμα ανάπτυξης της περιφερειακής ενότητας που υπέγεται το έργο. Έχουν εκδοθεί και δύο σχετικές εγκύκλιοι, η μία πρόσφατη, τον ιούλιο.

 

1) Εγκ. οικ. 123067/10-02-2004

2) Εγκ. οικ. 129043/4345/08-07-2011

 

λένε αναλυτικά τι πρέπει να κάνεις.

 

Πριν ένα μήνα έβγαλα μία σχετική ΕΠΟ και άδεια προσωρινής αποθήκευσης.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και επανέρχομαι με το θέμα που με απασχολεί. Σε επικοινωνία μου με την Πολεοδομία στο Αγρίνιο, με ενημέρωσαν ότι η χρήση γης της περιοχής είναι Γενική Κατοικία και στην ερώτηση μου αν μπορει να δοθεί θετική γνωμοδότηση απο αυτούς για αποθήκη είπαν αρχικά όχι και να το ψάξω περισσότερο.

 

1.Αν η λειτουργία της θεωρηθεί χαμηλής όχλησης μπορεί να χωροθετηθεί εκεί;

 

2. Αποθηκευτικός χώρος = όγκος της αποθήκης ή όγκος των δεξαμενών που θα εγκαταστήσεις; π.x στην περίπτωση μου 1 κ.μ;

 

---Συγχώνεψη---

 

Η σχετική νομοθεσία είναι η Υ.Α. 50910/2727/2003 (ΦΕΚ 1909/Β')

 

http://www.elinyae.gr/el/item_details.jsp?item_id=3736&cat_id=926

 

....

 

Πριν ένα μήνα έβγαλα μία σχετική ΕΠΟ και άδεια προσωρινής αποθήκευσης.

 

Σε ευχαριστώ ήσουν πολύ κατατοπιστικός.

Σε ποια κατηγορία την κατέταξαν;

 

1. 9η ΟΜΑΔΑ με Α/Α 293 "Εγκαταταστάσεις αποθήκευσης εμπορευμάτων (χωρίς ψύξη)" ;

ή

2. 9η ΟΜΑΔΑ με Α/Α 270β "Προσωρινή αποθήκευση επικίνδυνων αποβλήτων";

Link to comment
Share on other sites

H δραστηριότητα αυτή κατατάσσεται στην κατηγορία Β3, όπως ξεκαθαρίζει η Υ.Α. 50910 που σου ανέφερα. Όλες οι δραστηριότητες διαχείρισης με επικίνδυνων στερεών αποβλήτων ακολουθούν τη διαδικασία που προβλέπεται για τα έργα Β3. Δεν αναφέρεται ξεκάθαρα ούτε στην 15393 ούτε στην 13727, απλά κάνεις ότι ορίζει το άρθρο 8 της 50910 (γι' αυτό άλλωστε σου καθορίζει με ποια διαδικασία να βγάλεις την ΕΠΟ).

Επίσης η δραστηριότητα είναι χαμηλής όχλησης και μάλιστα η βεβαίωση χρήσης γης που μου είχε δώσει η πολεοδομία ανέφερε ότι σύμφωνα με το άρθρο 2 της 13727/724/2003, επειδή η συγκεκριμένη δραστηριότητα ΔΕΝ περιλαμβάνεται στους πίνακες, θεωρείται χαμηλής όχλησης. Πρόκειται για δραστηριότητες αποθήκευσης αποβλήτων και όχι εμπορευμάτων, όπως αναφέρατε. Η υπηρεσία περιβάλλοντος δέχθηκε τα παραπάνω χωρίς κανένα πρόβλημα και όπως σας είπα η επιχείρηση έχει πλέον αδειοδοτηθεί και λειτουργεί κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις ποια με ποια απόφαση εγκρίθηκε για να την ψάξω στη διάυγεια; θέλω να ξέρω το σκεπτικό της απόφασης ώστε να κινηθώ καταλλήλως με τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.