Μετάβαση στο περιεχόμενο

foustdim

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by foustdim

  1. Μόλις εγκριθούν και οι νέες ΤΟΤΕΕ. Μέχρι τότε πάμε με τον παλιό κανονισμό.
  2. Αν θες, στείλε μου το email σου να σου στείλω έγγραφο-απάντηση της ΔΜΕΟ σχετικά με τις κυκλοφοριακές συνδέσεις σε ΚΥΕ.
  3. Από την διατύπωση της υποσημείωσης όντως καταλαβαίνεις ότι αφορά θερμική ζώνη εστιατορίου ενταγμένης σε κτήριο με κύρια χρήση ξενοδοχείου... Το εστιατόριο όμως είναι σε ανεξάρτητο κτήριο και προορίζεται για την εξυπηρέτηση των πελατών του ξενοδοχείου και μόνο. Η ΜΕΑ του ξενοδοχείου είναι μία όπως είπες. Υπολογίζοντας κατανάλωση ΖΝΧ και για το εστιατόριο ενώ το έχω ήδη κάνει στα κτήρια με τα υπνοδωμάτια, δεν προκύπτει συνολικά για το ξενοδοχείο μεγαλύτερη κατανάλωση ΖΝΧ από ότι ίσως θα έπρεπε? Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω και με την ΕΥΕΠΕΝ.
  4. Καλησπέρα, κάνω τις μελέτες ενεργειακής απόδοσης για ξενοδοχειακό συγκρότημα που αποτελείται συνολικά από 10 ανεξάρτητα κτήρια (στο ίδιο οικόπεδο). Στα 9 από αυτά υπάρχουν τα δωμάτια των πελατών και διάφοροι κοινόχρηστοι χώροι και στο 10ο υπάρχει μόνο το εστιατόριο του ξενοδοχείου. Στη μελέτη ενεργειακής απόδοσης του εστιατορίου υπολογίζω κανονικά κατανάλωση ΖΝΧ βάσει δομημένης επιφάνειας, όπως προβλέπεται για τα εστιατόρια, ή εφαρμόζω την υποσημείωση της παρ. 2.5 (σελ. 32) της ΤΟΤΕΕ 20701-1 (δηλαδή μηδενική κατανάλωση), σύμφωνα με την οποία: "Εάν η κατανάλωση Ζ.Ν.Χ. ενός κτηρίου (π.χ. ανά κλίνη ή ανά υπνοδωμάτιο), έχει προσδιοριστεί σε μια θερμική ζώνη του κτηρίου (π.χ. υπνοδωμάτιο), δεν πρέπει να προσδιοριστεί ξανά σε άλλη θερμική ζώνη (π.χ. εστιατόριο ξενοδοχείου)." Υπόψη ότι επειδή πρόκειται για τελείως ανεξάρητα κτήρια, για κάθε κτήριο γίνεται ξεχωριστή μελέτη ενεργειακής απόδοσης και άρα και για το κτήριο του εστιατορίου. Για το κτήριο του εστιατορίου δεν έχω κατανάλωση ΖΝΧ επειδή δεν έχω υπνποδωμάτια... Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.
  5. Καλημέρα στο forum. Φτιάχνω ένα ΠΕΑ για ενοικιαζόμενα δωμάτια και θα ήθελα τη συμβουλή σας. Πρόκειται για ένα διώροφο κτήριο το οποίο διαθέτει συνολικά 12 δίκλινα δωμάτια και έχει συνολική επιφάνεια 390 m2 περίπου. Τα δωμάτια καταλαμβάνουν περίπου το 70% της δομημένης επιφάνειας του κτηρίου ενώ το υπόλοιπο 30% καταλαμβάνουν οι κοινόχρηστοι χώροι, δηλαδή η reception, το σαλόνι, οι διάδρομοι μπροστά από τα δωμάτια κλπ. Συστήματα ψύξης θέρμανσης (σπλιτάκια) διαθέτουν μόνο τα 12 δωμάτια, ενώ οι υπόλοιποι χώροι δεν διαθέτουν κάποιο σύστημα για ψύξη ή για θέρμανση. Στο πρόγραμμα περνάνω για το 70% τα κλιματιστικά που διαθέτουν τα δωμάτια και για το υπόλοιπο 30% που δεν διαθέτει συστήματα τα αντίστοιχα συστήματα του κτηρίου αναφοράς για να είμαι σωστός? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Παρακαλώ ενημερώστε το profil σας, όσον αφορά ειδικότητα κλπ. σύμφωνα με τους Κανόνες Συμμετοχής. Ευχαριστώ, hkamp
  6. Από ότι κατάλαβα από τις απαντήσεις σας, η θεώρηση που έκανα χωρίζοντας την περιφέρεια του κύκλου σε μικρά ευθύγραμμα τμήματα δεν είναι λάθος. το κτήριο βγήκε Γ (κατάστημα) θεωρώντας Κmax για τους τοίχους. οι πόρτες και τα παράθυρα είναι αλουμινίου με διπλά τζάμια 12 mm. για ψύξη θέρμανση υπάρχουν δύο αντλίες θερμότητας και εσωτερικά υπάρχουν αεραγωγοί μέσα σε ψευδοροφή. διαθέτει και μηχανικό εξαερισμό αλλά χωρίς ανάκτηση θερμότητας. φωτισμός με λάμπες φθορισμού. λογικό να βγήκε Γ ή να το ξαναψάξω με τα δομικά στοιχεία; το ΖΝΧ στα καταστήματα δεν παίζει ρόλο...
  7. Καλησπέρα, φυσικά και λειτουργει ψύξη-θέρμανση αρκεί να προβλεφθεί αποχέτευση των συμπυκνωμάτων στα fancoils (κατά τη λειτουργια ψυξης). Για cop και eer ανάλογα τον κατασκευαστή και τις εξωτερικές συνθήκες της περιοχής που θα τοποθετηθεί το σύστημα.για μικρές εγκαταστάσεις οι απώλειες δικτυου ειναι μικρές το πολύ 10%. γενικά είναι καλή και οικονομική λύση στη λειτουργία για ψύξη και θέρμανση. εγώ σε νέα κτήρια βάζω συχνά στις μελέτες τέτοια συστήματα.
  8. Το κτήριο είναι σε νησί και όχι στην Αθήνα. όσο για τα στοιχεία, όπως σας ανέφερα πριν υπάρχουν αυθαιρεσίες στο κτήριο που έχουν δηλωθεί με 4014, επομένως οι μελέτες της άδειας (στατικά κλπ.) αποκλείνουν κατά πολύ από αυτό που τελικά κατασκευάστηκε. αν πάρω ως ποσοστό τον φέροντα οργανισμό θα είναι οκ? για θερμομόνωση σκέφτομαι να πάρω Κmax...(ο ιδιοκτήτης λέει ότι υπάρχει θερμομόνωση).
  9. πρόκειται για κτήριο που κατασκευάστηκε το 1990 κανονικά με οικοδομική άδεια (έχει γίνει και ρύθμιση με 4014 γιατί υπήρχαν κάποια σπασίματα στην περιφέρεια του κύκλου τα οποία έκλεισαν και έγινε κανονικός κύκλος). Τώρα γιατί το έκαναν στρογγυλό κανείς δεν ξέρει...
  10. Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Καλή λύση και αυτή που λες αλλά ξέχασα να πω ότι στην μισή σχεδόν περίμετρο του κύκλου υπάρχουν συνεχόμενα ανοίγματα (παράθυρα) πλάτους 1,00 m το καθένα (όσο και το μήκος της ευθύγραμμης επιφάνειας που θεώρησα), οπότε σε κάθε δομικό στοιχείο έβαλα και από ένα παράθυρο. Είναι πραγματικά ιδιαίτερη περίπτωση και με έχει βασανίσει όσο λίγες... Άσε που δεν μπορώ να βγάλω άκρη με τον φέροντα οργανισμό γιατί εσωτερικά το κτήριο το έχουν γεμίσει γυψοσανίδες!
  11. Καλησπέρα, όσο και αν έψαξα δεν βρήκα παρόμοια ερώτηση στο forum. Μου έχει τύχει ένα ΠΕΑ σε κυκλικό κτήριο με ακτίνα 6,60 m μαζί με τον τοίχο (137 m2 περίπου συνολικό εμβαδόν). Μιλάμε για ολοστρόγγυλο κτήριο με χρήση κατάστημα. Επειδή στο πρόγραμμα που χρησιμοποιώ δεν μπορώ να ορίσω κυκλικά δομικά στοιχεία, θεώρησα ως λύση το "μοίρασμα" της περιμέτρου του κύκλου σε τόξα και στη συνέχεια όρισα ίσες ευθύγραμμες επιφάνειες (χορδές) σταθερού μήκους (π.χ. 1 m), ώστε να προσεγγίσω όσο το δυνατόν καλύτερα τον κύκλο. Φυσικά προέκυψε ένας αρκετά μεγάλος αριθμός δομικών στοιχείων δεδομένης και της μεγάλης ακτίνας του κυκλικού κτηρίου. Θεωρείτε ότι είναι σωστός ο τρόπος αντιμετώπισης του κτηρίου ή είμαι λάθος?
  12. Καλησπέρα. Να ρωτησω κάτι σχετικό με το θέμα. Ποιες ειδικοτητες μηχανικών μπορούν να βεβαιώσουν την κύρια χρήση; και αν υπαρχει κάποιο έγγραφο ή εγκύκλιος που να το ξεκαθαρίζει. Το φεκ για την απλουστευση της αδειοδότησης αναφέρει απλά από μηχανικό. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  13. Στην περίπτωσή μου είχαμε εκδόσει απαλλακτικό άδειας λειτουργίας γιατί είχαμε κινητήρια ισχύ <22 kW και θερμική <50 kW, oπότε δεν ήταν απαραίτητο να γίνει αλλαγή χρήσης (το κτήριο είχε χρήση κατάστημα). Εάν υπερβαίνεις αυτά τα όρια, χρειάζεσαι κανονικά άδεια εγκατάστασης και άδεια λειτουργίας από το τμήμα ανάπτυξης οπότε πιθανόν να σου ζητήσουν αλλαγή χρήσης (καλύτερα βέβαια να τους ρωτήσεις). δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα που υπάρχει κατοικία στον πρώτο όροφο.
  14. H δραστηριότητα αυτή κατατάσσεται στην κατηγορία Β3, όπως ξεκαθαρίζει η Υ.Α. 50910 που σου ανέφερα. Όλες οι δραστηριότητες διαχείρισης με επικίνδυνων στερεών αποβλήτων ακολουθούν τη διαδικασία που προβλέπεται για τα έργα Β3. Δεν αναφέρεται ξεκάθαρα ούτε στην 15393 ούτε στην 13727, απλά κάνεις ότι ορίζει το άρθρο 8 της 50910 (γι' αυτό άλλωστε σου καθορίζει με ποια διαδικασία να βγάλεις την ΕΠΟ). Επίσης η δραστηριότητα είναι χαμηλής όχλησης και μάλιστα η βεβαίωση χρήσης γης που μου είχε δώσει η πολεοδομία ανέφερε ότι σύμφωνα με το άρθρο 2 της 13727/724/2003, επειδή η συγκεκριμένη δραστηριότητα ΔΕΝ περιλαμβάνεται στους πίνακες, θεωρείται χαμηλής όχλησης. Πρόκειται για δραστηριότητες αποθήκευσης αποβλήτων και όχι εμπορευμάτων, όπως αναφέρατε. Η υπηρεσία περιβάλλοντος δέχθηκε τα παραπάνω χωρίς κανένα πρόβλημα και όπως σας είπα η επιχείρηση έχει πλέον αδειοδοτηθεί και λειτουργεί κανονικά.
  15. Η σχετική νομοθεσία είναι η Υ.Α. 50910/2727/2003 (ΦΕΚ 1909/Β') http://www.elinyae.gr/el/item_details.jsp?item_id=3736&cat_id=926 Η προσωρινή αποθήκευση βρώσιμων ελαίων (ΜΗ επικίνδυνα - ΕΚΑ 20 01 25) υπάγεται στην κατηγορία Β3, βλ. άρθρο 8, παρ. 2 της παραπάνω Υ.Α. Ακολουθείς τη διαδικασία για τα έργα κατηγορίας Β3 για την έγκριση της ΠΠΕ και ΜΠΕ. Θα χρειαστείς άδεια προσωρινής αποθήκευσης από τη διεύθυνση περιβάλλοντος της περιφέρειας που υπάγεται το έργο (μετά την ΕΠΟ εννοείται), καθώς και άδεια εγκατάστασης ή απαλλακτικό από το τμήμα ανάπτυξης της περιφερειακής ενότητας που υπέγεται το έργο. Έχουν εκδοθεί και δύο σχετικές εγκύκλιοι, η μία πρόσφατη, τον ιούλιο. 1) Εγκ. οικ. 123067/10-02-2004 2) Εγκ. οικ. 129043/4345/08-07-2011 λένε αναλυτικά τι πρέπει να κάνεις. Πριν ένα μήνα έβγαλα μία σχετική ΕΠΟ και άδεια προσωρινής αποθήκευσης.
  16. http://www.buildingcert.gr/legislation.html http://portal.tee.gr/portal/page/portal/SCIENTIFIC_WORK/GR_ENERGEIAS/kenak
  17. Ναι, η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων ήταν 100% αντίθετη με την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών, εδώ με τα χίλια ζόρια καταφέραμε να τοποθετήσουμε σε συγκεκριμένα σημεία που ενέκριναν αυτοί τις αντλίες θερμότητας (την εξωτερική μονάδα) και αφού είχαν τροποποιήσει τη μελέτη πάνω από 3-4 φορές! Το ωραίο είναι ότι όπως και στο άλλο μήνυμα με το παρόμοιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η συνάδελφος, ούτε η ΕΠΑΕ εγκρίνει ηλιακούς σε παραδοσιακούς οικισμούς!! Πρέπει το υπουργείο να δώσει μια απάντηση τι να κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις (όπως π.χ. να μην λαμβάνουμε υπόψη στη μελέτη ΚΕΝΑΚ καθόλου το ζεστό νερό χρήσης). Όποιος μπορεί να βοηθήσει ας απαντήσει... Τελικά επικοινώνησα σήμερα με το ΥΠΕΚΑ, με το τμήμα που έχει εκδόσει τις εγκυκλίους για την εφαρμογή του ΚΕΝΑΚ και μου ζήτησαν να υποβάλω εγγράφως το ερώτημά μου για να μπορέσουν να μου απαντήσουν επίσημα. Πάντως μου είπαν ότι τώρα εξετάζουν τέτοια προβλήματα που έχουν προκύψει με την εφαρμογή του ΚΕΝΑΚ και ότι σε επόμενη εγκύκλιο θα αναφερθούν σε τέτοιου είδους προβλήματα. Μόλις απαντήσουν σχετικά, θα αφήσω μήνυμα και εδώ στο forum... ------------------------------------------------------- Από το Τ.Ε.Ε. πήρα σήμερα την παρακάτω απάντηση έπειτα από ερώτημα που τους είχα στείλει: "Στο άρθρο 11 του νόμου 3661/2008 αναφαίρονται οι εξαιρέσεις κτιρίων απότην υποχρέωση εφαρμογής του ΚΕΝΑΚ. Για την περίπτωση α) αναφέρονται ταεξής:Κτίρια και μνημεία που προστατεύονται από το νόμο ως μέρος συγκεκριμένουπεριβάλλοντος ή λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής ή ιστορικής αξίας τους,εφόσον η συμμόρφωση προς τις απαιτήσεις του παρόντος νόμου θα αλλοίωνε,κατά τρόπο μη αποδεκτό, το χαρακτήρα ή την εμφάνισή τους. Εάν το κτίριο σας περιλαβμάνεται σε αυτήν την περίπτωση τότε δεν υπάρχειυποχρέωση το κτίριο να βρίσκεται στην ενεργειακή κατηγορία Β και στηνπερίπτωση αυτή, συντάσσεται ΜΕΑ στην οποία θα πρέπει να τεκμηριώνεται ηαδυναμία εφαρμογής των ελάχιστων προδιαγραφών του άρθρου 8 του ΚΕΝΑΚ." Δηλαδή, σύμφωνα με τα ανωτέρω, κάνουμε τη μελέτη κανονικά, χωρίς ηλιακούς στη συγκεκριμένη περίπτωση, και δεν πειράζει που η κατάταξη του κτηρίου βγαίνει Γ... Συνάδελφε, οι διαδοχικές δημοσιεύσεις δεν επιτρέπονται. Χρησιμοποίησε την "επεξεργασία" για να κάνεις προσθήκη σε υφιστάμενη δημοσίευσή σου Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής. Ευχαριστώ, AlexisPap
  18. Καλησπέρα σας, δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ξανά το ίδιο πρόβλημα αλλά αντιμετωπίζω την εξής κατάσταση, Πρόκειται για την ανέγερση καινούριων τουριστικών αυτόνομων ισόγειων κατοικιών (περίπου 100 m2 η κάθε μία) σε νησιωτική περιοχή, εντός παραδοσιακού οικισμού ελεγχόμενου από την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων. Κατά το στάδιο έγκρισης της αρχιτεκτονικής μελέτης των κατοικιών από την υπηρεσία αυτή, επέβαλε να μην τοποθετήσουμε ηλιακούς συλλέκτες πουθενά στο οικόπεδο αλλά ούτε και στα δώματα των κατοικιών. Η απαίτηση αυτή όπως καταλαβαίνετε έχει σοβαρό αντίκτυπο στην Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης των κτηρίων αφού ουσιαστικά πρέπει να καλύψουμε όλο το ζεστό νερό χρήσης κάθε κατοικίας με ηλεκτρικό ρεύμα. Το αποτέλεσμα είναι η κατάταξη των κτηρίων μας να βγαίνει στην καλύτερη περίπτωση Γ, αφού τα αντίστοιχα κτήρια αναφοράς διαθέτουν λέβητα με πετρέλαιο και κάλυψη των αναγκών σε ΖΝΧ από ηλιακούς συλλέκτες (15%). Να σας επισημάνω ότι έχουμε επιλέξει σύστημα για ΘΕΡΜΑΝΣΗ-ΨΥΞΗ με χρήση κεντρικής αντλίας θερμότητας αέρος - νερού (μία σε κάθε κατοικία), η οποία καλύπτει και μέρος των αναγκών σε ΖΝΧ. Αυτό όμως από μόνο του δεν συμβάλει στην βελτίωση της ενεργειακής κατάταξης των κατοικιών, αφού σε αυτόν τον τομέα πάντα το κτήριο αναφοράς υπερτερεί. Ο ΚΕΝΑΚ επιβάλει σε όλα τα νέα κτήρια κάλυψη των αναγκών σε ΖΝΧ από τον ήλιο ίση με 60%. Πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τέτοιες περιπτώσεις όταν οι ίδιες οι υπηρεσίες του κράτους επιβάλουν πράγματα που έρχονται σε αντίθεση με τον ΚΕΝΑΚ? Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Υ.Γ. Απλά για ενημέρωση σας αναφέρω ότι εάν στη μελέτη των κατοικιών δηλώσουμε ότι χρησιμοποιούμε και ηλιακούς συλλέκτες με κάλυψη 60% των αναγκών σε ΖΝΧ, η κατάταξη των κτηρίων πηγαίνει άνετα στην κατηγορία Β+.
  19. Ο επιχειρηματίας έχει δίκιο, έχουν βγει και άλλοι νόμοι μετά τον 3325/2005, διαβάστε το εξής: Άρθρο 4 ΦΕΚ 1187/Β'/31-08-2006 Άδειες λειτουργίας 1. Όλες οι επιχειρήσεις τροφίμων πριν τη διαδικασία της καταχώρισης ή έγκρισης που προβλέπονται στο άρθρο 5 της παρούσας απόφασης υποχρεούνται να εξασφαλίζουν την απαραίτητη άδεια λειτουργίας. 2. Η λειτουργία των επιχειρήσεων της παραγράφου 1 χωρίς σχετική άδεια, συνεπάγεται ποινικές και διοικη− τικές κυρώσεις, σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 2741/99, μεταξύ των οποίων και τη σφράγιση της επιχείρησης. 3. Η αδειοδότηση των επιχειρήσεων που ανήκουν στο πεδίο εφαρμογής του Καν. (ΕΚ) υπ’ αριθμ. 852/2004 και αφορά τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, παροχής υπηρεσιών, παρασκευαστών που πωλούν λιανικώς, απο− θηκών και αγορών χονδρικής πώλησης, γίνεται από τους Δήμους, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2307/1995 και του π.δ. 410/1995 μετά από εισήγηση των Διευθύνσεων Υγείας και Υγιεινής των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Κατά την αδειοδότηση λαμβάνονται υπόψη οι απαι− τήσεις του ως άνω Καν. (ΕΚ) υπ’ αριθμ. 852/2004, της παρούσας απόφασης και τις διατάξεις της ΑΙβ/8577/1983 που δεν έρχονται σε αντίθεση με τον ως άνω Κανονισμό, έως ότου εκδοθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση γενικών και ειδικών υγειονομικών απαιτήσεων. 4. Η αδειοδότηση των επιχειρήσεων που ανήκουν στο πεδίο εφαρμογής του Καν. (ΕΚ) υπ’ αριθμ. 852/2004, 853/2004, 854/2004 και αναφέρονται στο Παράρτημα ΙΙΙ, γίνεται από τις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής των Νομαρ− χιακών Αυτοδιοικήσεων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ίδιο παράρτημα. 5. Για την αδειοδότηση επιχειρήσεων παραγωγής που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Καν. (ΕΚ) υπ’ αριθμ. 852/2004 (βιομηχανίες, εργαστήρια τροφίμων), που γί− νεται από τις Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, σύμφωνα με το ν. 3325/2005 , η βεβαί− ωση καταλληλότητας χορηγείται: κλπ. κλπ
  20. Τα ίδια συμβαίνουν και στην Π.Υ. Ερμούπολης (αφορά όλες τις Κυκλάδες), εμείς αναλαμβάνουμε όλη την ευθύνη και δεν ζητάνε από τους εγκαταστάτες Υπεύθυνη Δήλωση. Αλλά και να απαιτούσαν, σχεδόν κανείς από τους εγκαταστάτες δεν μπορεί να υπογράψει. Το ωραίο είναι τώρα και με τα νέα συστήματα τοπικής εφαρμογής, πάλι εμείς θα έχουμε όλη την ευθύνη.
  21. Γεια σας, έχω αναλάβει την σύνταξη μελέτης πυροπροστασίας ξενοδοχείου στο οποίο πρέπει να εγκατασταθεί μόνιμο υδροδοτικό πυροσβεστικό δίκτυο στις αίθουσες (θεωρητικός πληθυσμός > 200 άτομα). Στην περιοχή υπάρχει δίκτυο πόλης με ικανοποιητική πίεση (6-7 bar) και παροχή. Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει ή/και έχει εκπονήσει τέτοια μελέτη να μου τη στείλει ή να μου πει τι πρέπει να προσέξω. Έχω κάνει υδραυλικούς υπολογισμούς και δεν έχω πρόβλημα με τις πτώσεις πίεσης. Αν υπάρχει κάποια τεχνική περιγραφή ή ακόμα και κάποιο σκαρίφημα για τον τρόπο σύνδεσης με το δίκτυο πόλεως, θα μου ήταν πολύ χρήσιμα. Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.