Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΠΕ για προσωρινή αποθήκευση βρώσιμων ελαίων


envi

Recommended Posts

Καλημέρα, επανέρχομαι στο θέμα με την εξής απορία:

Η "αποθήκη" που προτίθεται να ενοικιάσει ο πελάτης μου έχει οικοδομική άδεια για εμπορικό κατάστημα και εκτός των άλλων βρίσκεται στο ισόγειο κτιρίου όπου στον πρώτο όροφο έχει κατοικία. Είναι δυνατόν να δοθεί άδεια εγκατάστασης σε ένα τέτοιο κτίριο;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στην περίπτωσή μου είχαμε εκδόσει απαλλακτικό άδειας λειτουργίας γιατί είχαμε κινητήρια ισχύ <22 kW και θερμική <50 kW, oπότε δεν ήταν απαραίτητο να γίνει αλλαγή χρήσης (το κτήριο είχε χρήση κατάστημα). Εάν υπερβαίνεις αυτά τα όρια, χρειάζεσαι κανονικά άδεια εγκατάστασης και άδεια λειτουργίας από το τμήμα ανάπτυξης οπότε πιθανόν να σου ζητήσουν αλλαγή χρήσης (καλύτερα βέβαια να τους ρωτήσεις). δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα που υπάρχει κατοικία στον πρώτο όροφο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Συνάδελφοι επανέρχομαι στο θέμα ζητώντας τα φώτα σας.

 

Πελάτης θέλει να κάνει αποθήκευση τηγανέλαιων κλπ - ΕΚΑ 20 01 25, Μη Επικίνδυνο. Βάση της ΥΑ 1958/2012, τον κατατάσσω σε Ομάδα 4η Συστήματα Περιβαλλοντικών Υποδομών, α/α 22 "Αποθήκευση Μη Επικινδύνων Υγρών Αποβλήτων σε στεγανές δεξαμενές (εργασίες D15, R13)". Πιστεύω ότι μέχρι εδώ είμαι σωστός. Επειδή η εν λόγω δραστηριότητα θέλει ΜΠΕ μόνο για αποθήκευση >30m3 συμφωνούμε να πάμε για κάτω από 30m3 . Καλώ σήμερα στο Περιβάλλον να ρωτήσω τι θέλουν για να δώσουν Βεβαίωση Απαλλαγής, και πέφτω σε υπάλληλο που να επιμένει ότι πάει με την ΚΥΑ 50910 και ότι θέλει ΜΠΕ σαν τα παλιά Β3 κλπ.

 

Τι και αν του είπα για τη νέα κατάταξη, τι ότι η 50910 μιλάει για προσωρινή αποθήκευση, ο οποίος όρος έχει καταργηθεί πλέον και ισχύει μόνο για τους παραγωγούς των αποβλήτων, ενώ για τους τρίτους αναφέρεται ως αποθήκευση - εργασία R13, τίποτε αυτός τον χαβά του.

 

Ερώτηση 1: Καταρχήν θεωρείτε σωστό το σκεπτικό μου για την κατάταξη του έργου ή διαφωνείτε κάπου?

Ερώτηση 2: Έχει αδειοδοτήσει κάποιος συνάδελφος πελάτη μετά την ΥΑ 1958/2012, με τον τρόπο που αναφέρω ανωτέρω ή σας έχουν ζητήσει ΜΠΕ?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.