Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κάλυψη και κατανομή δόμησης ανά όροφο


hologram

Recommended Posts

Καλημέρα

 

Ενδιαφέρομαι να κατασκευάσω 8 μπάνκαλοους στην περιοχή του Λαγανά στην Ζάκυνθο. Δεν έχω μιλήσει με κάποιο μηχανικό ακόμα γιατί βρίσκομαι σε φάση έρευνας σχεδίου -αν είναι διώροφα ή όχι- και έχω την εξής απορία. Το συγκεριμένο γήπεδο χτίζει 280 μ2. Σκεπτόμασταν να κατασκευάσουμε 7 οικίσκους των 40μ2.

Η ερώτησή μου είναι: Σε περίπτωση που γίνουν διώροφοι, μπορώ να κατασκευάσω τον πρώτο όροφο στα 30 μ2 κατασκευάζοντας επάνω 10μ2 και μια μικρή βεράντα, ή θα πρέπει να γίνουν 20 + 20, γιατί στην πρώτη περίπτωση η βεράντα υπολογίζεται ως δόμηση. Ελπίζω να έγινα αντιληπτός. Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

...Σε περίπτωση που γίνουν διώροφοι, μπορώ να κατασκευάσω τον πρώτο όροφο στα 30 μ2 κατασκευάζοντας επάνω 10μ2 και μια μικρή βεράντα, ή θα πρέπει να γίνουν 20 + 20, γιατί στην πρώτη περίπτωση η βεράντα υπολογίζεται ως δόμηση...

 

Σαφέστατα ισχύει το πρώτο (ακόμη και 35 ισόγειο και 5 όροφο...πού λεει ο λόγος). Το "βατό δώμα" (η σωστή ορολογία αυτή είναι, όχι "βεράντες", "ταράτσες" ή άλλοι μη-πολεοδομικοί όροι) όση επιφάνεια και να έχει δεν υπολογίζεται στη δόμηση.

 

Από εκεί και πέρα όμως οι επιφάνειες και οι χώροι που θα προκύψουν εξαρτώνται και από τυχόν ειδικούς όρους δόμησης και από τις προδιαγραφές του ΕΟΤ. Οπότε η "γενική πρώτη εικόνα" ενδεχομένως να αλλάξει πολύ στο στάδιο της μελέτης...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Θα σου πρότεινα να κάνεις την έρευνά σου

μαζί με ένα μηχανικό.

Θα γλυτώσεις πολύ χρόνο

και ίσως και χρήμα.

Link to comment
Share on other sites

..... γιατί στην πρώτη περίπτωση η βεράντα υπολογίζεται ως δόμηση. Ελπίζω να έγινα αντιληπτός......

καμμία σχέση!!!

όσο και να θέλει κάποιος είναι αδύνατον να απαντήσει

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.