Μετάβαση στο περιεχόμενο

"Αριθμός έργου" στο εγχειρίδιο χρήσης του ΤΕΕ


Recommended Posts

Αυτο ακριβως θελω να πω...

....................... Μηπως ερθουν μετα και πουν "ααα εγω θελω εισφορες, κρατησεις κτλ βασει ελαχιστων, εσυ παρε οσα νομιζεις.."....???

 

terry, το παραπάνω που λές περί εισφορών επί "ελαχίστων" (βαφτισμένων "νομίμων" πλέον) το θεωρώ σίγουρο, το ΤΕΕ λογικό είναι να ζητήσει κρατήσεις επί αυτών των μελετών αφού είναι προφανές ότι αυτή θα είναι η δουλειά που απαιτείται... επίσης μήν ξεχνάμε ότι οι αμοιβή μας απελευθερώθηκε, όχι οι εισφορές υπέρ τρίτων....

Άρα λοιπόν καλό θα είναι, για να μήν βρεθούμε προ εκπλήξεων, οι αμοιβές μας να έιναι όσο λένε τα νόμιμα για εργασίες αποτύπωσης αρχιτεκτονικών, αποτύπωσης στατικών (+τοπογραφικό εάν απαιτείται), όπως έχω ξαναπροτείνει στο θρεντ περι αμοιβών και το οποίο προσωπικά ήδη εφαρμόζω στις προσφορές μου... και όσοι πιστοί προσέλθετε...

Υ.Γ. Γραμμάτεια αμοιβών τα οποία θα χρησιμοποιήσω αμέσως μετά σε περίπτωση που βγεί άδεια νομιμοποίησης για το ίδιο κτίσμα και αφού προσθέσω και την αμοιβή για στατικά υπάρχοντος... δηλαδή όσοι προχωρήσουν εντός 3 έτων σε άδεια νομιμοποίησης δεν θα τους ζητήσω ξανά τα χρήματα για μία εργασία που έχει ήδη πληρωθεί, μόνο την extra εργασία (επίλυση στατικού υπάρχοντος) που προβλέπεται στις άδειες νομιμοποιήσεων.

Link to comment
Share on other sites

Αποτυπωση στατικων (και ελεγχο στατικων) ΔΙΑΦΩΝΩ..

Δεν απαιτειται κατι τετοιο....

Φυσικα δεν ξερω πως θα κοστολογηθει η βεβαιωση στατικης επαρκειας...

 

Στα υπολοιπα συμφωνω...

 

Αλλα μην ξεχνας πως για να βγαλλεις αμοιβη πρεπει να ξερεις πανω κατω τη δουλεια..Αν δεν κανεις αυτοψια μπορεις να στηριχθεις στο τι θα σου πουν???

 

ΥΓ. Τελος αν καταργηθηκαν οι ελαχιστες να μας το πουν.. Οποτε και στις ΟΑ να πληρωνομαστε οσο νομιζουμε και οχι νταβατζιλικι "ελαχιστες"...

Link to comment
Share on other sites

Αποτυπωση στατικων (και ελεγχο στατικων) ΔΙΑΦΩΝΩ..

Δεν απαιτειται κατι τετοιο....

Φυσικα δεν ξερω πως θα κοστολογηθει η βεβαιωση στατικης επαρκειας...

 

.......

 

Δεν είπα ότι θα χρεώνω έλεγχο (δηλαδή επίλυση)... το δες πουθενά γραμμένο??? Διάβασε προσεχτικά όλο το ποστ. Άλλο αποτύπωση στατικών και άλλο στατικά υπάρχοντος (δηλαδή επίλυση)

Link to comment
Share on other sites

Τον ελεγχο τον εχω σε παρενθεση...

Ουτε αποτυπωση απαιτειται..

Ακομα και το εντυπο του ΟΑΣΠ να ισχυσει (ουτε αυτο εχει ξεκαθαριστει), μιλαμε κατι σαν προσεισμικο ελεγχο, καθαρα οπτικο χωρις απαιτηση αποτυπωσης η οποια περιλαμβανει αρκετη δουλεια...

Link to comment
Share on other sites

Terry μή με τρελένεις βραδυάτικα... εσύ τί ακριβώς κάτοψη θα κάνεις?? μόνο με ντουβάρια?? κολώνες δεν θα δείξεις στην κάτοψή σου?? άρα θα μετρήσεις τις διατομές τους τουλάχιστον (ή τελοσπάντων θα προσπαθήσεις όποιες είναι εμφανείς...). Και έστω λέμε ότι αφήνεις τα δοκάρια χωρίς αποτύπωση για να μήν τον χρεώσεις τον άνθρωπο παραπάνω, κάνεις δηλαδή την μισή δουλειά από την αποτύπωση στατικών και την άλλη μισή την αφήνεις. Σε περίπτωση που το κτίριο πάει για νομιμοποίηση (ή τμήμα του) τί θα κάνεις??? θα ξαναμπείς στο κτίσμα για αποτύπωση δοκών??? έλεος... Συμπέρασμα: τα κάνεις όλα μαζί και τα πληρώνεσαι... και αν πάει για νομιμοποίηση ο πελάτης εντός 3 ετών, απλά δεν του ξαναχρεώνεις τα παραπάνω παρα μόνο τα στατικά υπάρχοντος (κρουσιμέτρηση, επίλυση).

επισήμανση : Ήμαστε εκτός θέματος κε μοντερεϊτορ.

Link to comment
Share on other sites

Εκτος ειμαστε.. θα τα μεταφερω...

 

Κοιτα..

1η εκδοχη: ΔΕΝ μπορει να βγαλλει ΟΑ....Αρα μονο ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ, αρα δεν με αφορα που εχει κολωνες...

Επησης μην ξεχνας οτι υπαρχουν περιπτωσεις προς ρυθμιση που δεν εχουν αλλαγες σε σχεση με τη στατικη μελετη.. (πχ κλεισιμο μπαλκινιου, προσθηκη οροφου κτλ)

 

2η εκδοχη: Τμημα ή κτηριο που μπορει να εκδοθει ΟΑ..

Εκει οτι νομιζεις.. Εγω δεν μπορω να ξερω αν σε 3 χρονια βγαλλει ΟΑ..Οποτε παλι αποτυπωση ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ μονο... Αν παει για ΟΑ τοτε θα ξαναπαω για αυτοψια..

Επσιης επειδη ξερεις οτι ειμαι παραξενος δεν θα αρκεστω στην κρουσιμετριση και στην οπτικη καταγραφη του οπλισμου των στυλων απο τις αναμονες...Εχει ζουμι η στατικη επαρκεια.. :wink:

 

Αυτα τα λιγα...

Link to comment
Share on other sites

Εκτος ειμαστε.. θα τα μεταφερω...

 

Κοιτα..

1η εκδοχη: ΔΕΝ μπορει να βγαλλει ΟΑ....Αρα μονο ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ, αρα δεν με αφορα που εχει κολωνες...

Επησης μην ξεχνας οτι υπαρχουν περιπτωσεις προς ρυθμιση που δεν εχουν αλλαγες σε σχεση με τη στατικη μελετη.. (πχ κλεισιμο μπαλκινιου, προσθηκη οροφου κτλ)

 

2η εκδοχη: Τμημα ή κτηριο που μπορει να εκδοθει ΟΑ..

...................................................................... Επίσης επειδη ξερεις οτι ειμαι παραξενος δεν θα αρκεστω στην κρουσιμετριση και στην οπτικη καταγραφη του οπλισμου των στυλων απο τις αναμονες...Εχει ζουμι η στατικη επαρκεια.. :wink:

 

Αυτα τα λιγα...

 

1η εκδοχή : συμφωνώ

2η εκδοχή : χαχαχα... ήμουν σίγουρος ότι ΕΣΥ δεν θα αρκεστείς σε αυτό..... κανόνισε μή ρίξεις καμιά ιδέα στο ΥΠΕΚΑ, τη βάψαμε... χαχχαχα

Link to comment
Share on other sites

χαχαχα... ήμουν σίγουρος ότι ΕΣΥ δεν θα αρκεστείς σε αυτό..... κανόνισε μή ρίξεις καμιά ιδέα στο ΥΠΕΚΑ, τη βάψαμε... χαχχαχα

 

Την εριξα την ιδεα στο ΥΠΕΚΑ αλλα οι βλακες δεν με καταλαβαν...

 

ββ) εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή ή αλλαγή χρήσης έχει εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε κτίρια κοινωφελούς χρήσης, όπως ενδεικτικά κτίρια συνάθροισης κοινού, περίθαλψης, κοινωνικής πρόνοιας, εκπαίδευσης, πολιτιστικών λειτουργιών, ξενοδοχεία και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις, θρησκευτικούς χώρους, εμπορικά καταστήματα, τράπεζες, κοινωφελείς οργανισμούς, δημόσιων υπηρεσιών και σε κτίρια βιομηχανικής ή βιοτεχνικής χρήσης, εξαιρουμένων των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ Α.Ε. που υπάγονται στην παραπάνω περίπτωση αα΄ μελέτη στατικής επάρκειας αρμόδιου μηχανικού, η οποία θα περιλαμβάνει: i) γεωμετρική τεκμηρίωση στοιχείων και διάταξης του φέροντα οργανισμού, ii) αποτίμηση της ποιότητας των υλικών του φέροντα οργανισμού, iii) μελέτη επάρκειας του κτιρίου για δεδομένη στάθμη επιτε-

λεστικότητας (σεισμικός συντελεστής), iv) πρόταση ενισχύσεων του υφισταμένου φορέα, εάν απαιτείται

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους.

Από όσα έχω καταλάβει από τους "ωραίους" μας νόμους, παραθέτω τα ακόλουθα (και αν κάνω λάθος, πραγματικά διορθώστε με!!):

 

Είτε υπάρχει φάκελος αδείας, είτε όχι, επί της ουσίας καλούμαστε να κάνουμε εκ νέου αποτύπωση του όλου κτιρίου (ή οριζόντας ιδιοκτησίας). Μην ξεχνάμε πως στη β φάση έχουμε (τουλάχιστον) και ένα διάγραμμα κάλυψης να παραδώσουμε.

Συνεπώς μία ελάχιστη εργασία είναι η αποτύπωση αρχιτεκτονικών (κανονικά και στατικών γιατί εκρεμεί και ένα δελτίο ελέγχου δομικής τρωτότητας του φέροντος οργανισμού)

Δηλώνουμε το έργο στο ΤΕΕ και βγάζει την όποια "νόμιμη" αμοιβή. Εάν θέλουμε να κάνουμε έκπτωση, συμπράτουμε ιδιωτικό συμφωνητικό με τον ιδιοκτήτη και το αποστέλλουμε στο ΤΕΕ για έγκριση. Το ΤΕΕ το ελέγχει, και αν η αμοιβή (με τα λόγια του νόμου) "είναι ασυνήθιστα χαμηλή"(!!!!), ζητά έγγραφη αιτιολογία!!! Κατόπιν αυτού είτε εγκρίνει το συμφωνητικό είτε όχι. (Κουρείς σας στέλνω αυγά για κούρεμα!!!). Αν όχι, ξαναγυρνάμε εκεί που είμασταν!!!! στη νόμιμη αμοιβή - μετά από μία ταλαιπωρία. Άστε που κανονικά και το ιδιωτικό συμφωνητικό θα πρέπει να κυρωθεί και από την εφορία (άλλα ψιλά γράμματα)

Προφανώς ο υπουργός δεν έχει διαβάσει τον νόμο, και λέει ό,τι του λένε... (τι να κάνει και αυτός! Δεν προλαβαίνει... έχει και τα φωτοβολταϊκά της Γερμανίας...)

Α! και κάτι άλλο. Λογικά (νομικά προκείπτει το παρακάτω), κάθε έργο που δηλώνεται στο ΤΕΕ, η αμοιβή θα πρέπει να κατατείθεται με γραμμάτιο είσπραξης αμοιβών μηχανικού στην ΕΤΕ.

Άρα επίσης έχουμε και υποχρέωση ΤΣΜΕΔΕ (μηχανικού και ιδιοκτήτη).

Κατά τα άλλα, η αμοιβή απελευθερώθηκε και αποτελεί θέμα ιδιωτικής συμφωνίας με τον ιδιοκτήτη. Αν ήθελαν αυτό το πράγμα, απλώς θα καταργούσαν το Π.Δ., δεν θα θέσπιζαν νέο νόμο (που απελευθερώνει τις εταιρείες και τα μεγάλα συμφέροντα, και εξαφανίζει τους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς!)

Συγνώμη εάν έφυγα ελαφρώς από το θέμα, αλλά να είμαστε έτοιμοι του τι μπορεί να μας συμβεί σε περίπτωση ελέγχου (ΤΕΕ-ΔΟΥ).

Link to comment
Share on other sites

Λογικο ειναι οπως το περιγραφεις αλλα εγω λογικη δεν εχω δει ΣΕ τιποτε απο αφορα το ΤΕΕ και το ΥΠΕΚΑ...ας ΕΛΠΙΣΩ οτι θα βγει μια ρημαδοεγκυκλιος εστω ερμηνευτικη!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.