Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετη στέγη-όροφος, υπόλοιπο ΣΔ???


Recommended Posts

Σε οικόπεδο εντός σχεδίου περίπου 900τμ, έχουμε δόμηση 400τμ. Από το 82 υπάρχει κτίσμα διόροφο (2Χ120=240τμ) νόμιμο με άδεια. Η παρανομία έγινε μέσα στη δεκαετία 90’, όπου κατασκευάστηκε στέγη χωρίς άδεια, υπερυψωμένη με τοίχο περίπου 1,80μ, με μπαλκονόπορτες και παράθυρα κανονικά, σε όλη την έκταση του ορόφου. Ακόμη είναι στους σοβάδες κι ακατοίκητη, αλλά υπάρχει. Στην ουσία είναι ένας ακόμη όροφος 120τμ.

 

Πριν το καλοκαίρι, θα γινόταν μεταβίβαση του μισού περίπου οικοπέδου στην κόρη της οικογενείας με σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας (δεν μπορούμε να έχουμε κατάτμηση του οικοπέδου σε 2 ανεξάρτητα διότι 900τμ<1000τμ) και η κόρη θα έχτιζε το υπόλοιπο της δόμησης (400-240 = 160τμ). Αλλά έπεσε σε μια συμβολαιογράφο – καλλιτέχνιδα (absent minded τους λένε στην ινγκλαντ) και η μεταβίβαση χρειάστηκε όλο τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο με αποτέλεσμα να τους πιάσει ο νέος νόμος.

 

Η ερώτησή μου είναι η εξής. Ο έξτρα όροφος είναι εκτός υψομέτρου (7,5 + 2,0 η στέγη). Λογικά θα πρέπει να τον νομιμοποιήσουμε με τον Ν.4014 για να μπορέσουν πλεον να συνεχίσουν στην μεταβίβαση, αλλά το υπόλοιπο του ΣΔ θα επηρεαστεί? Θα μετρήσει ο έξτρα όροφος και θα μείνουν με 40τμ διαθέσιμα?

Link to comment
Share on other sites

Καλό ερώτημα.

Αν πήγαινες με παράβολο και άρθρο 22 σίγουρα το έχανες....

Τώρα το λογικό είναι να μην το χάνεις και να το διατηρείς για 30 χρόνια...

Πρέπει να πάρεις επίσημη απάντηση όμως...

Link to comment
Share on other sites

Επίσημη απάντηση, αλλά από ποιον?

Στις πολεοδομίες ακόμα δεν είναι σίγουροι για τέτοιες λεπτομέρειες. Περιμένουν έξτρα οδηγίες....

Link to comment
Share on other sites

Αανγκαστικά δεν πας με άρθρο 26, παρ 2. , δηλαδή πληρώνεις παράβολο και βγάζεις οικοδομική άδεια ? Βέβαια είναι παράλογο να είσαι σε χειρότερη μοίρα από κάποιον πο υπερβαίνει τη δόμηση!!

Link to comment
Share on other sites

Χεχε!! Το τραγικό είναι ότι περιμέναμε τη μεταβίβαση για να καταθέσουμε τη νέα άδεια στο όνομα της κόρης, που είναι σχεδόν έτοιμη.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αν υποθέσουμε οτι στη δηλωση σου για τη σοφιτα βαζεις υπερβαση συντελεστη δομησης(δηλώνεις όμως ψευδώς τοτε οτι δεν εχεις υπολοιπομενο σ.δ.) τοτε τακτοποιεις τη σοφιτα για 30 χρονια και στη συνέχεια βγάζεις αδεια με τα υπολοιπομενα μετρα αφου δεν τα δηλωσες στη σοφιτα. η πολεοδομια δε νομιζω να εχει προβλημα αν πας με τη συσταση και δειξεις οτι το αδομητο τμημα του οικοπέδου δικαιουται αυτα τα μετρα. Σιγουρα πρεπει να κανεις ερωτημα στο τεε.

Link to comment
Share on other sites

Αφού όταν έγινε το αυθαίρετο δεν υπήρχε ήδη η κάθετη και αφού η κάθετη θα γίνει μετά τη ρύθμιση, ΔΕΝ υπάρχει υπόλοιπο 160 αλλά 40.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Έχω παρόμοιο θέμα με υπόγειο .Σε διώροφη κατοικία με Ο.Α. υπάρχει υπόγειο χωρίς Ο.Α. το όποιο έχει διαμορφωθεί σε κατοικία.

Υπάρχει υπόλοιπο Σ.Δ. αλλά θεωρώ ότι δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί με το άρθρο 22 σαν κατοικία, αφού είναι υπόγειος χώρος.

Αν τακτοποιηθεί με το Ν.4014/2011 το εμβαδό του υπόγειου θα αφαιρεθεί από το υπόλοιπο Σ.Δ. ;

Link to comment
Share on other sites

Για το τι θα γίνει με το εμβαδόν του τακτοποιημένου χώρου σε μελλοντική προσθήκη δεν το έχουν διευκρινίσει ακόμα.Περιμένουμε!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.