Μετάβαση στο περιεχόμενο

matene

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by matene

  1. #2261 κάνει ο ένας αίτηση ως ιδιοκτήτης και το 50-50 δηλώνεται στην συνιδιοκτησία. Σε καποιο σημείο δηλώνεις αν νοικιάζεις. Συμφωνουν αυτά που δηλώνεις με το Ε1 (κύρια κατοικία αιτούντα ) ή Ε2 ( κύρια κατοικία και στοιχεία ενοικιαστή):
  2. Χίλια ευχαριστώ. Πολύτιμη βοήθεια αυτές τις δύσκολες ώρες......
  3. matene

    Άρθρο 88 Ν.4495/2017

    πολύ καλό! Ευχαριστώ.
  4. Αγαπητοί συνάδελφοι 5μηνίτες Είμαι μηχανικός ,παλιά ασφαλισμένη (πριν το ΄93). Μετά από πολλά πηγαινέλα στον ΟΑΕΔ , το ΤΣΜΕΔΕ και το τμήμα μισθοδοσίας του δήμου που έχω προσληφθεί το μόνο σαφές και ξεκάθαρο για τον ΟΑΕΔ -που είναι τελικά και αυτός που θα εγκρίνει και θα πληρώσει τη δαπάνη – ήταν ότι ο καθαρός μισθός πρέπει να είναι 495,25 ευρώ. Ο αρμόδιος υπάλληλος του δήμου για να κλείσει επιτέλους το θέμα ποιες εισφορές καλύπτει ο ΟΑΕΔ για τους μηχανικούς και ποιος είναι ο μικτός μισθός επί του οποίου αυτές υπολογίζονται έστειλε στον ΟΑΕΔ e-mail με την εξής ανάλυση μισθού-εισφορών (όπως αυτές υπολογίζονται από τον πίνακα 2 - μηνιαίες εισφορές μισθωτών ασφαλισμένοι ως 31/12/1992) : “……….Στην περίπτωση των μηχανικών (προ 93) οι κρατήσεις τους μαζί με την ασφάλιση του ΙΚΑ (3,68%) ανέρχονται σε 19,50%. Επιπρόσθετα οι μηχανικοί καταβάλλουν και την κράτηση υπέρ ειδικής προσαύξησης η οποία ανέρχεται σε 97,07€. Με αυτό το σκεπτικό ο μικτός μισθός ανέρχεται σε 735,80€. Ο καθαρός μισθός αφαιρώντας τις κρατήσεις είναι : 735,80€ - 143,48€(κρατήσεις 19,50%) – 97,07€(ειδική προσαύξηση) = 495,25€ (καθαρός μισθός σύμφωνα με την δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ)” Και η απάντηση με e-mail του ΟΑΕΔ ήταν : “επιλέξιμες είναι το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών κατά περίπτωση ωφελουμένου” Οπότε καταλήξαμε ότι το σύνολο των παραπάνω εισφορών θα καταβληθεί στο ΤΣΜΕΔΕ και ότι ο μικτός μισθός μας είναι 735,80 € > 693,35 € που θέτει ως όριο το ΤΣΜΕΔΕ για να μας θεωρεί μισθωτούς. Σημείωση : ο αριθμός μητρώου από το ΙΚΑ χρειάζεται για να καταβάλλονται κρατήσεις για ιατροφαρμακευτική κάλυψη (ΚΠΚ 131) που είναι 3,68% για τον ασφαλισμένο στο ΤΣΜΕΔΕ μισθωτό.
  5. Στο τεε τκμ λένε ότι η βεβαίωση θεωρείται τεχχνικό έργο και επομένως θα πρέπει να εκδόσεις ΑΠΥ με την συμφωνηθείσα αμοιβή και να αποδόσεις ΦΕΜ, ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, χαρτόσημα κλπ σύμφωνα με αυτή.
  6. Ευχαριστώ πολύ Manolis gon. Πληρώνεις μόνο το παραβολο του 4014 και βγαζεις εντος τριετιας οικ αδεια.
  7. Έχω παρόμοιο θέμα με υπόγειο .Σε διώροφη κατοικία με Ο.Α. υπάρχει υπόγειο χωρίς Ο.Α. το όποιο έχει διαμορφωθεί σε κατοικία. Υπάρχει υπόλοιπο Σ.Δ. αλλά θεωρώ ότι δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί με το άρθρο 22 σαν κατοικία, αφού είναι υπόγειος χώρος. Αν τακτοποιηθεί με το Ν.4014/2011 το εμβαδό του υπόγειου θα αφαιρεθεί από το υπόλοιπο Σ.Δ. ;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.