Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λάθος εμβαδόν


Recommended Posts

Γεια σας συνάδελφοι. Έχω να κάνω ένα τοπογραφικό αλλά όταν ζήτησα από τον ιδιοκτήτη να μου φέρει το συμβόλαιο είδα ότι μέσα στο συμβόλαιο γράφει ότι το αγροτεμάχιο έχει εμβαδόν 1890 τμ και ότι 3 αδέρφια πέρνουν εξ αδιαιρέτου απο 1000 τμ (!!!!!!!!).Γράφει δλδ τον καθένα από τα 3 αδέρφια και ότι πέρνουν από το συγκεκριμένο 1000 τμ.Τι κάνω εγώ σε αυτή την περίπτωση?Τι δείχνω στο τοπογραφικό?

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς υπάρχει λάθος στον τίτλο ή σου διέφυγε κάποια λεπτομέρεια στην αναγνωση (νέα καταμέτρηση κλπ..) . Εσύ αυτό που αποτύπωσες με τα όρια που σου υποδείξαν πόσο εμβαδόν βγάζει?

Link to comment
Share on other sites

Δε μέτρησα ακόμα.Αύριο θα πάω να μετρήσω.Δεν υπάρχει κάτι άλλο στο συμβόλαιο όπως είπες.Απλά γράφει ότι το τάδε αγρόκτημα έχει εμβαδόν 1890 τμ και ότι το έχουν 3 αδέρφια εξ αδιαιρέτου και πιο κάτω γράφει ένα ένα τα αδέρφια τι κατέχουν και στον καθένα λέει ότι από το συγκεκριμένο αγρόκτημα πέρνει 1000 τμ.Αν στο μέτρημα μου βγει 1890 τμ (που πιστεύω ότι είναι και το πιο πιθανό) τι κάνω?

Link to comment
Share on other sites

Λέει και για τα αλλα δύο αδέρφια? Μήπως απλά δεν παίρνουν ίσο ποσοστό εξ' αδιαιρέτου και αυτό είναι όλο?

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι δικό σου πρόβλημα.

Απαιτείται διόρθωση συμβολαίου.

Εσύ θα αναγράψεις στο εμβαδό το σημερινό πραγματικό εμβαδόν βάσει υλοποιημένων / υποδειχθέντων ορίων.

Link to comment
Share on other sites

Για όλα τα αδέρφια γράφει από 1000 τμ Δημήτρη.

Τοπογάβρε εγώ θα γράψω το εμβαδόν του αγροτεμαχίου (του συνολικού).

Αλλά θα πρέπει να σημειώσω και το τεμάχιο του συγκεκριμένου επειδή είναι για πώληση.Οπότε το θέμα είναι με τι είμαι εγώ καλυμένος;Γιατί δεν μπορώ να δείξω όσα μέτρα μου υποδείξει ο ιδιοκτήτης χωρίς να κοιτάζω το συμβόλαιο.

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε στα εκτος σχεδιου δεν μπορεις να καθορισεις ποιο ειναι ποιου.. Ειναι εξ'αδιαιρετου, τελεια..Εκτος Αν υπάρχει σύσταση (πριν το 1992 αν θυμαμαι καλα)..

Link to comment
Share on other sites

Δεν λέει όμως σκέτο "εξ'αδιαιρέτου".

Επειδή στο συμβόλαιο γράφει και για άλλα τεμάχια, γράφει στην αρχή τι κατέχουν όλοι και μετά χωριστά για τον καθένα τι παίρνει.

Στην αρχή γράφει ότι κατέχουν 1890 τμ και μετά που λέει ξεχωριστά για τον καθένα γράφει ότι παίρνουν 1000 τμ και μάλιστα γράφει και από ποια πλευρά είναι ο καθένας.

Link to comment
Share on other sites

το γεγονός ότι αναγράφεται ότι έχουν εξ αδιαιρέτου 1000 τμ μου δίνει να καταλάβω ότι πιθανώς τα υπόλοιπα 890 ανήκουν σε άλλον έπειτα απο προγενέστερη σύσταση καθέτων...

 

τώρα για το ότι αναγράφεται ποια κομμάτια παίρνουν,κάτι τέτοιο επί της ουσίας δεν υφίσταται,καθώς σε εξ αδιαιρέτου δεν υπάρχει διαχωρισμός σε κομμάτια,γιατί δεν υπάρχουν κομμάτια... αυτό βέβαια που μπορεί να υπάρξει είναι συμφωνητικό για το πως "μοιράζουν" την έκταση που τους αντιστοιχεί, με την αποδοχή όμως ότι οι μοιραζόμενες εκτάσεις ανήκουν εξ αδιαρέτου πάλι και στους τρεις και δεν αποτελούν αυτοτελή κομμάτια.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.