Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παρακαλώ βοήθεια... πάω για Πολιτικός Μηχανικός


LyXar

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φιλε Lyxar.

 

Πριν απο 4 χρονια ημουνα κ εγω στην ιδια θεση με εσενα μιας και ο πατερας μου ειναι εργολαβος.Επελεξα ΠΜ στο ΑΠΘ.Θελω να σου πω πως δεν πρεπει να πολυ αγχωνεσαι για μεταπτυχιακες σπουδες.Εχεις καποια ατομα απο πισω που θα σε στηριξουνε με καθε τροπο.Για μενα αυτο πρεπει οπωσδηποτε να το "εκμεταλλευτεις".Ουτως η αλλως ο πατερασ σου τοσα χρονια δουλευει για εσενα και οχι για τον ξενο.Ξεκινας 1 βημα μροστα απο τους αλλους.

 

Οσον αφορα τα πανεπιστημια για μενα ειναι ολα το ιδιο πραγμα.Τη δουλεια την μαθαινεις εξω.Κ εφοσον ασχολειται ο πατερας σου δεν θα αναγκαστεις να ψαξεις καθολου.Οτι πτυχιο μηχανικου και να εχεις λιγο μετραει να το ξερεις.Και μου το λενε ατομα που ειναι 30 χρονια στο χωρο.Εργολαβος γινεται και ο μπακαλης.δεν χρειαζεται να εισαι μηχανικος.Απλα να κοβει το μυαλο σου,να σκεφτεσαι επιχειρηματικα και να εχεις μεγαλο κυκλο γνωριμιων.Εχω μιλησει και με αρκετους γνωστους μου που ασχολουνται με εργολαβιες και μου ειπανε το εξης.Η δουλεια που κανουνε ειναι 20% παραγωγη και 80% διαχειρηση κεφαλαιου.Τι σημαινει αυτο.Οτι για να πετυχεις δεν χρειαζεται να εισαι τελειος μηχανικος, αρκει να σκεφτεσαι "εργολαβικα"..

 

Οσον αφορα τις παρακολουθησεις:προσωπικα πιστευω πως δεν αξιζει τον κοπο.Απλα οταν περασεις 8α προσπαθησεις να κανεις πολλεσ και καλες επαφες με μεγαλυτερους.Γιατι στο πολυτεχνειο το να βρισκεις καλες σημειωσεις ειναι το πιο σημαντικο πραγμα.Θα το καταλαβεις σιγουρα αυτο απλα αμα το ξερεις απο την αρχη ειναι καλυτερα.(1 φιλος μου τελειωσε περυσι στα 5.5 χρονια με βαθμο 7.4 και δεν πατησε ουτε μια φορα σε παρακολουθηση).Οι γνωστοι μου εργολαβοι μου λενε οτι τα φυτα της σχολης δεν θα γινουνε ποτε καλοι εργολαβο,γιατι εχουνε μαθει να ειναι πανω στα βιβλια και δεν τους ξερει κανειςι.Συνηθως γινονται υπαλληλοι σε καμια εταιρια που τους "στιβει"...

 

Οσον αφορα τα μεταπτυχιακα.Αν θελεις να κανεις κατι στην περιπτωση σου αξιζει πολυ το ΜΒΑ η ενα project management.Θα σε βοηθησει πολυ γιατι αν ρωτησεις τον πατερα συ 8α σου πει οτι ολη η δουλεια ειναι να διαχειριζεται τα συνεργεια του με την βελτιστη αποδοση αναμεσα σε χρονο-εργασια.

 

Μη δισταζεις να ρωτας τους μεγαλυτερους γνωστους σου που δραστηροποιουνται ηδη στον χωρο..Ξερουνε τα πραγματα καλυτερα απο οποιοδηποτε στην ηλικια μας.Αυτα ελπιζω να βοηθησα.

 

Καλη επιτυχια με τις σπουδες σου

 

gigo625913 μου άρεσε πολύ η επιστημονική σου προσέγγιση.

Θέλω να σου πω συγχαρητήρια αλλά τα λόγια είναι περιττά...όπως και το να γίνεις πολιτικός μηχανικός...φυσικά επειδή τα μαθαίνεις απέξω (αναρωτιέμαι: εφόσον θα τα μάθεις απέξω τελικά τι θα μάθεις στον πατέρα σου?)

'Όσο για τις σημειώσεις, ναι ίσως να είναι αρκετό για να βγάλεις την σχολή (?), δεν πιστεύεις όμως ότι αν δεν την έβγαζες με σημειώσεις θα ήσουν πιο καλός?

Όσο για το παραγωγικό της διαδικασίας που περιγράφεις μάλλον είναι δύσκολο να κατανοήσεις την σημασία της εμβάθυνσης των προβλημάτων που προκύπτουν από μελέτη...(και όχι από έτοιμα λυμένα θέματα) και την εφαρμογή τους στην πραγματικότητα.

Υ.Γ καλώς όρισες και μην με παρεξηγήσεις...μην τα πάρεις προσωπικά....εξάλλου δεν σε γνωρίζω.

Και κάτι άλλο...Όσο καλές δημόσιες σχέσεις και να έχεις, και να σε γνώριζα στην πραγματικότητα και να σε καμάρωνα, ΑΝ άκουγα ή διάβαζα αυτά που γράφεις να ξέρεις ότι θα με έχανες από πελάτη ή μηχανικό.

Φιλικά

Άρης

 

LyXar Καλή αρχή!!!. Να ξέρεις ότι σε ζηλεύω για αυτά που έχεις να βρεις μπροστά σου ως φοιτητής :D :D (με την καλή....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
@sundance

 

Το εβαλα στο τραπεζι της συζητησης γιατι π.χ ενας καθηγητακος που ανηκει στην παραταξη που ανηκεις θα σε περναει "στο χαλαρο" ενω σε αντιθετη περιπτωση ισως να μην σε περναει.(Αυτα ξερω υφιστανται απο εμπιστους φιλους που σπουδαζουν και μου τα λενε.

 

Παντως θα προτιμουσα ενα 5-6-7 και με το σπαθακι μου παρα το 8-9-10 με το κομμα :)

 

@TheoTDM900

 

"το ΣΩΣΤΟ θα ήταν να ασχολούνταν με ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ. "

 

Και γιατι αυτο?

 

Υ.Γ BMW gs1200>TDM900 τι σοι πολιτικος μηχανικος εισαι :D :D :twisted:

 

Χαριστικοί βαθμοί από καθηγητές για σε φοιτητές συγκεκριμένων παρατάξεων μπαίνουν μεν αλλά σε πολύ λίγα άτομα (1-2 /έτος), όχι σε κάθε έναν συνδικαλιστή.Θα διαπιστώσεις και μόνος σου ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι συνδικαλιστες είναι οι χειρότεροι φοιτητές εφόσον αφιερώνουν πολύ χρόνο σε αφίσες παρτυ κλπ αλλά όρισμένοι βγαίνουν μετέπειτα κερδισμένοι.Γενικά είναι θέμα ατόμου, άλλοι εξαργυρώνουν την κοματική δράση τους ενώ αλλοι μένουν μια ζωή αφισοκολλητές.Επίσης όταν είσαι βαμένος κοματικά εκτός από τους φιλικά προσκείμενους καθηγητές θα αντιμετωπίσεις και τους αρνητικά προσκέιμενους. Πάντως δεδομένου του ότι πρέπει να περάσεις 64 μαθήματα+διπλωματική δεν θα έλεγα ότι μπορεί κάποιος να βασιστεί στον συνδικαλισμό και μόνο για παραπάνω από 8-10 μαθήματα και αυτό για τα μεγάλα κεφάλια (υπεύθυνουν έτους, μέλη συλλόγου και κυρίως συγγενείς πολιτικών και καθηγητών που έχουν ταυτόχρονα και συνδικαλιστική δράση). Στο έτος μου πάντως οι συνδικαλιστές τελειώσανε 1-2 εξάμηνα αργοτερα από τον μέσο όρο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.