Μετάβαση στο περιεχόμενο

Για την αμοιβή ως ωρομίσθιου σε ΕΠΑΣ


Evgnom

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Για την αμοιβή ως ωρομίσθιου σε ΕΠΑΣ η πενταετής φοίτηση που έχουμε υπολογίζεται ως μάστερ; Γνωρίζει κανείς;

Πως μπορούμε να δούμε αν είμαστε στην ειδική προσαύξηση;

Link to comment
Share on other sites

Εάν είσαι ωρομίσθιος σε ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, παίρνεις 15.5 € το μήνα μεικτά. Εφόσον οι μηνιαίες σου ώρες είναι 45 ή περισσότερες ξεπερνάς το όριο των 693 € και σου γίνονται κρατήσεις ΤΣΜΕΔΕ μισθωτού. Ανεξαρτήτως ωρών σου κρατάνε ΙΚΑ και ΜΤΠΥ (5,18% και τα δύο πέρσι).

 

Ρίξε μια ματιά και σε αυτή την ανακοίνωση του ΤΣΜΕΔΕ:

 

http://www.tsmede.eu/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%82%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%95%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/%CE%9D%CE%AD%CE%B1/tabid/266/language/el-GR/Default.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ναι, λογικά πρέπει. Εμένα μου είπε ο διευθυντής στην ΕΠΑ.Σ ότι τη σύμβαση που υπέγραψα πρέπει να την πάω στο ΤΣΜΕΔΕ.

Σήμερα τηλεφωνούσα στο ΤΣΜΕΔΕ για να μάθω αλλά φυσικά δεν απαντούσε κανείς.

 

Εγώ πάντως έμαθα το άλλο περίεργο από τον λογιστή μου. Μου είπε ότι δε μπορώ να είμαι και ελευθερος επαγγελματίας και ωρομίσθια στον ΟΑΕΔ και ότι πρέπει να κάνω διακοπή απο την εφορία! Ρώτησα και συναδέρφους στον ΟΑΕΔ και μου είπαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Γνωρίζει κανείς κάτι?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το καθεστώς στις ΕΠΑΣ έχει ως εξής:

 

- μπορεις να είσαι ελ.επαγγελματίας και ωρομίσθιος ταυτόχρονα, απλά έχεις δικαίωμα να διδάσκεις έως και 7 ώρες την εβδομάδα (υπό προυποθέσεις maximum 10 ώρες). Βέβαια, αυτό είναι το τυπικό κομμάτι της υπόθεσης διότι σχεδόν ποτέ κανείς δεν θα ελέγξει αν έχεις κάνει έναρξη στην εφορία ή όχι.

 

- στο κομμάτι της ασφάλισης, σε περίπτωση που έχεις παραπάνω απο 45 ώρες (περίπου) διδασκαλίας τον μήνα σημαίνει πως αυτομάτως θα είσαι μισθωτή, οπότε θα πρέπει να σκανάρεις την σύμβαση και να την αποστείλλεις στο etairies@tsmede.gr

 

- η ωριαία αντιμισθία όπως είπε και ο συνάδελφος παραπάνω είναι 15,5€ μικτά. Καθαρά βγαίνουν περίπου από 12,5€ έως 13€ την ώρα.

 

- η πενταετής φοίτηση δεν πιάνεται για μαστερ.

 

- τι εννοείς για την ειδική προσαύξηση? Αυτό θα πρέπει να το ξέρεις εσύ απο τα ασφάλιστρα που πληρώνεις κάθε εξάμηνο, γράφει επάνω το αποδεικτικό του ΤΣΜΕΔΕ άν πληρώνεις ειδική προσαύξηση.

 

- διακοπή εργασιών στην εφορία πρέπει να κάνεις μόνο σε περίπτωση που ο Διευθυντής δεν έχει εναλλακτική και πρέπει να σου αναθέσει παραπάνω από 10 ώρες την εβδομάδα και θέλετε να γίνουν όλα νόμιμα.

 

- υπάρχουν πάρα πολλοί συνάδελφοι που ενώ έχουν κάνει έναρξη εργασιών και είναι ελ. επαγγελματίες, δουλεύουν ως ωρομίθιοι με παραπάνω από 7 ώρες την εβδομάδα. Αυτό συμβαίνει διότι στην ανάληψη καθηκόντων δηλωνουν ότι ΔΕΝ ειναι ελ. επαγγελματίες, εξάλλου ξερουμε όλοι "στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι".

Edited by sakatis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.